Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Liber la teatru – 11-17 iunie, primul Festival al Teatrelor de Buzunar din România

1

Peste 30 de trupe independente de teatru vor da viaţă Bucureştiului în perioada 11-17 iunie, în cadrul primului Festival al Teatrelor de Buzunar din România.

Timp de o săptămână, vor avea loc zeci de spectacole de teatru clasic, interactiv, stradal, atelier, teatru-magie şi teatru pentru copii în numeroase locaţii convenţionale şi neconvenţionale din Bucureşti, accesul publicului fiind liber, în limita locurilor disponibile. Spectacolele din festival vor fi susţinute de trupe de teatru profesioniste, de amatori şi de animaţie pentru copii.

În perioada 11-16 iunie, 12 trupe profesioniste vor concura pe scena Teatrului Foarte Mic din Bucureşti,  premiile constând în contracte oferite de teatre, centre culturale şi cafenele-teatru, care vor fi decernate în cadrul Galei Festivalului din 17 iunie. 

Cele 12 trupe care vor intra în concurs au fost selectate de un juriu format din specialişti: Gelu Colceag (profesor universitar doctor, fost rector al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”- UNATC), Tania Filip (profesor conferenţiar universitar, UNATC), Alice Barb (regizor) şi Ana Maria Nistor (teatrolog). Procesul de selecţie a durat o lună de zile şi s-a făcut luând în considerare valoarea interpretării, a textului şi respectarea tipologiei teatrului de buzunar.

Celelalte spectacole din festival vor avea loc în diferite locaţii consacrate sau neconvenţionale din Bucureşti, iar 6 trupe de teatru pentru copii vor pune în scenă spectacole în câteva filiale ale Bibliotecii Metropolitane Bucureşti.

Detalii despre trupe, spectacole şi programarea lor în cadrul Festivalului sunt disponibile pe www.teatredebuzunar.ro şi pe pagina Facebook Festivalul Teatrelor de Buzunar.

Festivalul Teatrelor de Buzunar este un proiect iniţiat de Centrul de Tineret al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti şi realizat în colaborare cu Teatrul Metropolis, Teatrul Foarte Mic şi Teatrul Logos, cu sprijinul financiar al Primăriei Capitalei.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Şapte Seri, Iqads.ro, RomaniaPozitiva.ro, Studenţie.ro şi Metropotam.ro.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.