Liber la teatru – 11-17 iunie, primul Festival al Teatrelor de Buzunar din România

1

Peste 30 de trupe independente de teatru vor da viaţă Bucureştiului în perioada 11-17 iunie, în cadrul primului Festival al Teatrelor de Buzunar din România.

Timp de o săptămână, vor avea loc zeci de spectacole de teatru clasic, interactiv, stradal, atelier, teatru-magie şi teatru pentru copii în numeroase locaţii convenţionale şi neconvenţionale din Bucureşti, accesul publicului fiind liber, în limita locurilor disponibile. Spectacolele din festival vor fi susţinute de trupe de teatru profesioniste, de amatori şi de animaţie pentru copii.

În perioada 11-16 iunie, 12 trupe profesioniste vor concura pe scena Teatrului Foarte Mic din Bucureşti,  premiile constând în contracte oferite de teatre, centre culturale şi cafenele-teatru, care vor fi decernate în cadrul Galei Festivalului din 17 iunie. 

Cele 12 trupe care vor intra în concurs au fost selectate de un juriu format din specialişti: Gelu Colceag (profesor universitar doctor, fost rector al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”- UNATC), Tania Filip (profesor conferenţiar universitar, UNATC), Alice Barb (regizor) şi Ana Maria Nistor (teatrolog). Procesul de selecţie a durat o lună de zile şi s-a făcut luând în considerare valoarea interpretării, a textului şi respectarea tipologiei teatrului de buzunar.

Celelalte spectacole din festival vor avea loc în diferite locaţii consacrate sau neconvenţionale din Bucureşti, iar 6 trupe de teatru pentru copii vor pune în scenă spectacole în câteva filiale ale Bibliotecii Metropolitane Bucureşti.

Detalii despre trupe, spectacole şi programarea lor în cadrul Festivalului sunt disponibile pe www.teatredebuzunar.ro şi pe pagina Facebook Festivalul Teatrelor de Buzunar.

Festivalul Teatrelor de Buzunar este un proiect iniţiat de Centrul de Tineret al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti şi realizat în colaborare cu Teatrul Metropolis, Teatrul Foarte Mic şi Teatrul Logos, cu sprijinul financiar al Primăriei Capitalei.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Şapte Seri, Iqads.ro, RomaniaPozitiva.ro, Studenţie.ro şi Metropotam.ro.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.