Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Let’s Do It, România! revine în Timiș în 29 septembrie!

0

Let’s Do It, România! revine şi în această toamnă!

Mii de voluntari ai campaniei Let’s Do It, România! se vor mobiliza in 29 Septembrie pentru a doua sesiune de ecologizare din acest an a judetului Timis.

Decizia organizării acţiunii de toamnă Let’s Do It, România! în Judeţul Timiş are la bază solicitările venite din partea mai multor echipe de voluntari, dar şi din partea unor primării care în acţiunea din primăvară nu au reuşit să finalizeze curăţenia. Mai mult, Septembrie este luna în care timişenii s-au obişnuit cu această campanie.

Let’s Do It, România îşi propune să cureţe deşeurile din Judeţul Timiş, din arealele naturale (zonele din afara oraşelor). În 29 Septembrie există posibilitatea să fie luate în vizor şi unele zone din Municipiul Timişoara. Diferenţa majoră faţă de ediţiile anterioare este că împreună cu Garda Naţională de Mediu şi cu reprezentanţii primăriilor implicate în campania din toamnă va fi conceput şi implementat un plan de prevenire şi menţinere a curăţeniei în zonele curăţate. Acest plan va fi finalizat şi va începe implementarea lui în luna octombrie.

Principala etapă în campania din Septembrie, ca de altfel în toate campaniile LDIR, este cartarea – identificarea şi inventarierea mormanelor de gunoi aruncate ilegal Judeţul Timiş. În această etapă sunt implicaţi reprezentanţi ai primăriilor (responsabili de mediu, viceprimari etc.), voluntari LDIR, dar şi orice persoană care doreşte să semnaleze astfel de zone murdare. Înscrierea mormanelor de gunoi va fi făcută în aplicaţia on-line, de pe http://app.letsdoitromania.ro.

Plecând de aici organizatorii vor face o estimare a volumului de deseuri ce urmează să fie adunate în 29 Septembrie cu sprijinul voluntarilor şi se vor concentra pe zonele cele mai murdare. De asemenea va fi terminată şi ecologizarea Pădurii Verzi.

Toţi cei care vor să participe în 29 Septembrie la Let’s Do It, Romania! Judeţul Timiş se pot inscrie pe http://app.letsdoitromania.ro. Cei care doresc să se implice şi în organizarea acţiunilor la nivel local sunt rugaţi sa-şi anunţe interesul la adresa de e-mail: timis@letsdoitromania.ro

În 12 Mai s-au implicat şi au contribuit la reuşita campaniei 42 primării, 3858 de voluntari, dintre care 2013 elevi de la 62 de şcoli, licee sau colegii din judeţ.

Au fost strânşi 6921 de saci (aproximativ 430 metri cubi) dintre care 1944 cu materiale reciclabile – plastic, pet, aluminiu. Media sacilor strânşi de voluntari a scăzut de la 2,30 în 2011 la 1,82 saci de persoană în 2012, dovadă că rezultatele sunt vizibile – Timişul este mai curat. Au mai participat cu voluntari 21 de companii şi 14 ONG-uri din Judeţul Timiş. 12 operatori de salubritate au sprijinit acţiunea cu ridicatul şi transportul sacilor de gunoi.

Organizatorii mulţumesc tuturor reprezentanţilor mass media că au fost alături de ei încă de la început. I-au susţinut în promovarea ideii de implicare, voluntariat şi responsabilitate mai ales 24FUN, Zile şi nopţi, ReDeşteptarea, deBanat şi TVR Timişoara.

Reuşita campaniei Let’s Do It, România! din 12 Mai nu ar fi fost posibilă fără implicarea Frigoglass, Continental, Florimpex, Fast Point şi Retim. Apa minerală pentru voluntari a fost oferită şi în acest an de către Apă Minerală Buziaş. Începând cu 2012 echipei de susţinători din Timiş i s-au alăturat Flextronics şi Toyota Timişoara.

O contribuţie importantă au avut-o Garda Naţională de Mediu, Romsilva, Primăria Timişoara precum şi Inspectoratul Şcolar şi Prefectura Timiş.

Pentru realizarea cu succes a acţiunii de curăţenie din 29 Septembrie, este necesară participarea tuturor locuitorilor judeţului Timiş. Toţi cei care doresc să ia parte la Let’s Do It, Timiş! se pot înscrie pe site-ul http://app.letsdoitromania.ro.

 

Site: http://www.letsdoitromania.ro

Pagina de Facebook: http://www.facebook.com/LetsDoItRomania.Timis

Event Facebook: http://www.facebook.com/events/431290710248112/

Despre autor

avatar

„Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare sociala din Romania, care isi propune curatarea deseurilor din arealele naturale intr-o singura zi. In cele 3 editii organizate pana in prezent, peste 600 000 de voluntari au participat in Ziua de Curatenie Nationala. Mai multe informatii pe www.letsdoitromania.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.