Let`s Do It Romania, marea curatenie!

4

UPDATE SEPTEMBRIE 2010,  Mesaj de la echipa Let’s Do It, oamenii care schimba Romania!

O initiativa care se prefigureaza a avea un impact important in Romania, in domeniul protectiei mediului, este Let`s Do It Romania, initiativa despre care am mai scris in RomaniaPozitiva aici. Cu ajutorul lui Iulian Boia am aflat câteva informaţii suplimentare despre acest proiect care se anunţă extrem de interesant! (Mulţumim Iulian!)

ecologizareInitiatorii si-au propus sa lanseze o campanie majora de stringere a deseurilor de orice fel, de pe intreg teritoriul Romaniei, intr-o singura zi. Initiatorii s-au inspirat din Estonia unde Let`s Do It Estonia a avut un real succes!
Mobilizarea voluntarilor a inceput  de cateva luni, in clipa de fata campania fiind sustinuta de o serie de ONG-uri (precum Asociaţia EcoAssist  , Asociaţia ALMA-RO, Fundaţia Terra Mileniul III, Organizaţia Naţională Cercetaşii României, Civika.ro, Fundaţia Cărtureşti, Copacul de Hârtie), institutii ale Statului (Autoritatea Naţională Apele Române, Ministerul Turismului , Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, R.N.P. – ROMSILVA , Ministerul Culturii şi Cultelor ) si mass media (ADEVĂRUL, JURNALUL NAŢIONAL, igloo.ro).

S-au organizat echipe de implementare care sa gestioneze activitatea  de promovare, logistica, stringere de fonduri si coordonare a voluntarilor, apelul pentru persoane care vor sa se implice fiind inca deschis. Toti cei interesati sa sprijine aceasta campanie sunt rugati sa scrie un mail la voluntar@letsdoitromania.ro.
Exista 2 variante propuse pentru data de desfasurarea efectiva a campaniei, in martie 2010 (scenariul optimist) sau septembrie 2010 (scenariul pesimist).

Mai jos am inclus un mesaj care apare pe site-ul campaniei : www.letsdoitromania.ro

„Doar pentru că te muţi cu 2 metri mai departe de o grămadă de gunoi când ieşi la picnic, asta nu înseamnă ca mizeria nu mai e acolo. Doar pentru că alegi să te uiţi în altă parte, asta nu înseamnă că în apele râului care îţi alimentează oraşul cu apă potabilă nu plutesc zeci de mii de PET-uri şi pungi. Doar pentru că nu fotografiezi şi munţii de gunoaie când pleci în vacanţă asta nu înseamnă că ei nu erau acolo.

logo_ldir_roCe-ar fi să schimbăm foaia? Ce-ar fi să ne notăm în calendar o dată importantă pentru fiecare dintre noi: aceea în care sute de mii de români au spus Stop! şi şi-au curăţat ţara de PET-uri, pungi şi hârtii lăsate de alţii, purtate de vânt şi apă în cele mai frumoase locuri din Romania? Nu ne permitem să ne cumpărăm o ţară mai curată, şi nici nu am avea cum, dar putem să o curăţăm noi! Într-o singură zi s-o curăţăm pe toată! Să ne mândim din ziua următoare că avem o ţară curată lună, că merităm în Cartea Recordurilor, că am scris istorie, că am acţionat împreuna măcar pentru o zi!

Copiii tăi te vor întreba dacă ai fost şi tu unul dintre voluntarii „Let’s Do It Romania!”. O să-i spui că da, că ai fost unul dintre cei care au schimbat într-o singură zi felul în care arată o ţară, sau că era ceva interesant la TV şi ai stat acasă? Nu rata şansa de a-ţi schimba ţara!„

(foto Florin Ghinda, 2009)

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

4 comentarii

 1. Pingback: Tweets that mention Let`s Do It Romania, marea curatenie! - RomaniaPozitiva -- Topsy.com

 2. avatar

  Ce mai asteptam? Cu cat actionam mai rapid cu atat mai bine. Eu am fost anul trecut cu prietena si am luat doi saci mari de gunoi iar toate deseurile (in special pet-uri) de pe un traseu le-am strans.

 3. avatar

  Cred ca dupa marea curatenie toti voluntarii au misiunea si mai grea de a nu-i mai lasa pe concetatenii nostri sa arunce nici un muc de tigara.Visez ca fiecare din noi sa avem curajul
  sa le spunem- NU MAI ARUNCA GUNOIUL! SAU DE CE FACI ASTA? AI COSUL LA DOI PASI.

 4. avatar

  @Eugen,
  Da, asa trebuie sa fie! Cu siguranta -insa- o sa mai treaca ceva timp pana la momentul in care o sa ne pese de ce este si inafara casei, adica pe strada, in fata casei, in intersectie…

Comentează