”Let’s Do It, ERASMUS!” în Vama Veche

0

Anul acesta, evenimentul național ”1 Mai ȋn Vama Veche!” al Erasmus Student Network (ESN) România dorește să aducă un plus de valoare socială tradiției de a petrece ziua de 1 Mai la mare, într-un mod distractiv, dar și educativ. Astfel, voluntarii ESN România, împreună cu studenții străini.

ERASMUS veniți din marile centre universitare din țară, București, Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca și Braşov, vor participa la acțiunea de ecologizare a plajei din Vama Veche. Anul 2012 este anul SocialErasmus, proiectul internațional de marcă al Erasmus Student Network.

Atât la nivel internațional, național, cat și local, se vor desfășura numeroase proiecte de acest tip, având ca scop, integrarea studenților internaționali ERASMUS în cadrul societăților lor gazdă, prin implicarea voluntară în diverse proiecte cu impact social din domeniile educație, caritate și ecologie. Împreună cu partenerii nostri, “Let’s Do It, Romania!”, îi invităm pe toți cei ce se vor afla in Vama Veche, Luni, 30 aprilie 2012, să ia parte la mişcarea de ecologizare a plajei şi să arate că le pasă de țara lor. Acṭiunea se dorește a fi una pilot pentru Ziua Curăṭeniei Generale, care anul acesta va avea loc ȋn data de 12 Mai 2012. “Let’s Do It, Erasmus!” face parte din seria de evenimente programate de către
asociația ESN România pentru acest an, celebrând 15 ani de existenṭă a programului Erasmus ȋn România si 25 de ani la nivel european.

Partenerii evenimentului: “Let’s Do It, Romania!”, Primăria Limanu, Serviciul Comunitar de Utilități Publice de Interes Local Limanu, Administrația Bazinală de Ape Dobrogea – Litoral, Radio România Cultural, Radio România Actualități, România Pozitivă, Lume Bună!, AIESEC România, EvenimenteStudentesti.ro, NAPOMUN, Club Goblin, Club Expirat și Pernod Ricard.

ERASMUS STUDENT NETWORK este una dintre cele mai mari organizații studențești cu caracter interdisciplinar din Europa, bucurându-se de susținerea Comisiei Europene. În România, ESN activează încă din anul 2004 şi este formată din cinci secțiuni locale (ESN Brașov, ESN Cluj-Napoca, ESN Iași, ESN UniBuc și ESN Timişoara). Printre obiectivele principale se numără: motivarea studenților din cadrul ciclului de învățământ superior să studieze o perioadă de timp într-o altă țară, îmbunătățirea integrării socio-culturale a tinerilor internaționali în universitățile gazdă din România, precum şi reprezentarea nevoilor și așteptărilor studenților străini la nivel local, național și internațional.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează