Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Let’s be Romanian!

3

text de Alin Boicu

De ce sa fii Roman?

Suntem narozi! Suntem singura tara din estul Europei vorbitoare de limba latina … d-aia  nu avem relatii asa de apropiate cu vecinii sa ne voteze la Eurovizion 🙂

Da, si incercam sa pastram legatura cu rudele  noastre Italienii, francezii, spaniolii … avem Brancusi si Cioran sa ne demonstreze treaba asta, desi nu sunt recunoscuti ca fiind romani de verisorii nostri. Suntem o tara mare intr-una mica. Suntem o tara mare pentru ca orinde te duci vei gasi lucruri si locuri uimitoare surprinzatoare si suntem o tara mica pentru ca asa am ales sa gandim…

Let’s think big! N-avem nimic de pierdut, da’ de castigat avem totul. Daca ne dorim sa fim mici- asa vom fi. Dar nu avem motive sa gandim asa: patrimoniul nostru, traditiile noastre, istoria noastra ne loveste gentil si pozitiv. Suntem o minune de tara. Hai sa apreciem ce am avut, ce avem si ceea ce ne va da / vom face cu viitorul!

Suntem ingrijorati si asta pentru ca poate nu suntem asa bogati precum verisorii nostri, dar bogatia noastra nu consta in material sau ierarhic, ci in spiritual. Suntem poligloti, adaptabili, umani. Suntem diferiti de la N la V si de la S la E, dar ne uneste un cumul de valori comune la care aspiram deopotriva.

Ca e grija fata de seaman: amintiti-va inundatiile din ultimii 8-9 ani, criza politica, identitatea minoritatilor, … let’s do it Romania, ne leaga o tara, un spirit si o identitate comuna. Suntem credinciosi si credem in Dumnezeu si in tot ce e bine; suntem uniti fie ca suntem svabi, evrei, criseni, tatari, bucovineni, tigani. Suntem uniti in credinta.

Nu am fost si nu vom fi adepti ai cuceririi teritoriale, suntem adepti ai acceptarii, unitatii nationale si credinta Uniuniii Europene in Unitate in Diversitate.

Suntem ceea ce ne dorim noi sa fim. Ma identific cu valori precum intelegere, toleranta, viitor comun, ca roman. De 1 decembrie votez Romania, in memoria celui care a fost Corneliu Coposu si ceilalti romani de suflet care ma fac sa plang de fericire ca sunt roman.

Alin Boicu, 1 decembrie 2010

Despre autor

avatar

Om cu dedicare pentru voluntariat, convins ca impreuna cu alti oameni si in jurul unor idei de bine se pot naste minuni sau acte de normalitate, depinde de caz.

3 comentarii

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.