Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Laboratorul de educaţie nonformală @ Gura Portiţei 2013

0

Astăzi este o zi bună pentru nonformal!

incepe-laboratorul-de-educatie-nonformala

Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP), prin programul Tineret în Acţiune, împreună cu Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC), prin programul Fondul ONG în România, parte a granturilor Spaţiului Economic European (SEE) 2009-2014 organizează în perioada 1 – 8 septembrie 2013, la Gura Portiţei, Tulcea, cea de-a cincea ediţie a Laboratorului de educaţie nonformală.

Scopul acestui eveniment este de a promova învăţarea nonformală drept componentă esenţială a educaţiei pe întreg parcursul vieţii şi de a aduce în atenţie metode de învăţare folosite în contextul educaţiei nonformale, care pot contribui la creşterea calităţii proiectelor şi activităţilor de tineret sau pentru drepturile omului în general şi combaterea discursului instigator la ură (hate speech) în special.

La ediţia din acest an a Laboratorului vor fi prezentate şi puse în practică 20 de metode de învăţare în context nonformal: abordarea critică a normei, animaţie socio-educativă, arta povestirii – storytelling, biblioteca vie, dans contemporan, Delivering Life, Design Thinking, debate, expoziţie vie, facilitare grafică, jonglerie, percuţie – drumming, photovoice, comunicare relaţională, teatru de improvizaţie, teatru de umbre, teatru forum şi imagine,
teatru labirint, transcend şi viewpoints.

250Toate acestea vor fi prezentate şi facilitate de către cele 22 de persoane resursa şi vor putea fi experimentate şi puse în practică de cei 46 de participanţi – persoane implicate activ în proiecte şi activităţi de tineret şi drepturile omului, cu experienţă în educaţie în general şi învăţare nonformală în special, motivate să experimenteze noi metode de învăţare, dispuse să promoveze metodele în comunităţile lor, să lucreze în reţea şi să se implice în evenimente viitoare de educaţie nonformală.

Detalii despre metode:
www.nonformalii.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.