Laboratorul de educaţie nonformală @ Gura Portiţei 2013

0

Astăzi este o zi bună pentru nonformal!

incepe-laboratorul-de-educatie-nonformala

Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP), prin programul Tineret în Acţiune, împreună cu Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC), prin programul Fondul ONG în România, parte a granturilor Spaţiului Economic European (SEE) 2009-2014 organizează în perioada 1 – 8 septembrie 2013, la Gura Portiţei, Tulcea, cea de-a cincea ediţie a Laboratorului de educaţie nonformală.

Scopul acestui eveniment este de a promova învăţarea nonformală drept componentă esenţială a educaţiei pe întreg parcursul vieţii şi de a aduce în atenţie metode de învăţare folosite în contextul educaţiei nonformale, care pot contribui la creşterea calităţii proiectelor şi activităţilor de tineret sau pentru drepturile omului în general şi combaterea discursului instigator la ură (hate speech) în special.

La ediţia din acest an a Laboratorului vor fi prezentate şi puse în practică 20 de metode de învăţare în context nonformal: abordarea critică a normei, animaţie socio-educativă, arta povestirii – storytelling, biblioteca vie, dans contemporan, Delivering Life, Design Thinking, debate, expoziţie vie, facilitare grafică, jonglerie, percuţie – drumming, photovoice, comunicare relaţională, teatru de improvizaţie, teatru de umbre, teatru forum şi imagine,
teatru labirint, transcend şi viewpoints.

250Toate acestea vor fi prezentate şi facilitate de către cele 22 de persoane resursa şi vor putea fi experimentate şi puse în practică de cei 46 de participanţi – persoane implicate activ în proiecte şi activităţi de tineret şi drepturile omului, cu experienţă în educaţie în general şi învăţare nonformală în special, motivate să experimenteze noi metode de învăţare, dispuse să promoveze metodele în comunităţile lor, să lucreze în reţea şi să se implice în evenimente viitoare de educaţie nonformală.

Detalii despre metode:
www.nonformalii.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează