Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

La Field Challenge, roPot te invata cum sa transformi implicarea in societate intr-o afacere sociala de succes

0

 

În perioada 3-6 martie 2011, roPot organizează prima ediţie a proiectului Field Challenge în localitatea Dorobanţu din judeţul Călăraşi.

Field Challenge este un proiect prin care antreprenoriatul social este antrenat ca rezolvare-prototip a unei probleme reale dintr-o comunitate. Prin Field Challenge se urmăreşte în primul rând găsirea unei soluţii viabile şi sustenabile pentru problemele comunitatii în care se desfăşoară, oferind în acelaşi timp un spaţiu excelent de învăţare şi perfecţionare a abilitaţilor manageriale şi de planificare strategică în context personal şi profesional.

 

 

Ediţia pilot a Field Challenge va încerca să raspundă problemelor din satul Dorobanţu prin găsirea surselor de energie termică accesibile întregii comunităţi. Evenimentul roPot realizat în parteneriat cu Future Considerations şi susţinut de Fundaţia PACT va aduna pentru o perioadă de 4 zile un grup 24 de participanţi, din medii şi specializări diferite, pe care îi va angrena într-un proces de business şi de dezvoltare personală, canalizat înspre rezolvarea „provocării” primite de la comunitatea locală.

 

 

„roPot a început anul 2011 cu dorinţa de a crea un eveniment special pentru comunitate şi pentru cei interesaţi de business-ul social. Prin intermediul Field Challenge, ne dorim să ajungem din ce în ce mai aproape de comunităţile locale care au provocări în contextul socio-economic actual, oferind în acelaşi timp celor interesaţi posibilitatea de a da o mână de ajutor societăţii civile. Acest lucru se întâmplă când oamenii se adună, îşi pun la bătaie toate calităţile şi aptitudinile dezvoltate în mediul profesional din care vin şi găsesc soluţii viabile şi autosustenabile ca răspuns la <<provocările>> comunităţii”Vlad Craioveanu, partener roPot.

Pentru cei interesaţi să participe la ediţia pilot a Field Challenge, înscrierile sunt deschise până în data de 31 ianuarie pe pagina Field Challenge. Începând cu mijlocul lunii februarie, fiecare participant va primi un brief cu detalii complete atât despre comunitatea locală, cât şi despre problema care va fi adresată prin intermediul proiectului, iar echipa de facilitatori va începe o sesiune de pregătire individuală, dar şi de grup, astfel încât experienţa trăită şi rezultatul activităţilor din perioada evenimentului să fie maxime.

 

 

Echipa de coaches a Field Challenge

 

Gabriela Albescu este senior consultant la Future Considerations şi fost preşedinte al AIESEC internaţional, printre clienţii sai se numără BP, KPMG, Cadbury, HSBC şi The Tate şi este expert în design-ul şi livrarea de programe de dezvoltare comunitară.

Ana Karakusevic este coach, facilitator şi consultant în leadership, diversitate şi comunicare, având o experienţă de peste 10 ani cu echipe de seniori din mari organizaţii multinaţionale. Este specialist în design-ul de procese de învăţare sociale, informale şi technology-enabled.

Jarda Dokoupil este facilitator şi designer de programe de învăţare pentru clienţi importanţi ai Future Considerations (HSBC, Shell, KPMG, Thames Water sau AIESEC), este expert în leadership şi schimbare socială, cu o experienţă de 10 ani în peste 20 de ţări.

 

Alexandra Pode, partener roPot, este facilitator şi designer de procese de învăţare, preocupată de echilibrul dintre obiectivele tangibile din business, impactul social şi o cultură organizaţională sănătoasă.

—-

 

 

Din 2010, roPot este comunitatea care promovează principiile antreprenoriatul social în România şi care susţine iniţiativele autosustenabile care au un impact pozitiv în comunitate. Misiunea roPot este de a provoaca înţelegerea unor principii care stau la baza business-ului social prin crearea de spaţii de idei şi de dezbatere privind sustenabilitatea unor potenţiale afaceri sociale, devenind în acelaşi timp un incubator de proiecte şi o platformă de dezvoltare a afacerilor sociale din România.

Future Considerations (U.K.) oferă consultanţă de management pentru companii de vârf care să implementeze strategii pentru maximizarea eficienţei şi care să-şi transforme conduita organizaţională într-una orientată spre oameni. Future Considerations face acest lucru prin procese de transformare în leadership, apreciind realităţile din business într-un context responsabil şi ghidându-se după cele mai democratice valori – conform WorldBlu, Future Conseiderations are cele mai democratice practici profesionale din lume în 2010.

 

Fundaţia PACT – Parteneriat pentru Acţiune Comunitară şi Transformare – este o organizaţie non-guvernamentală activă în domeniile dezvoltării comunitare şi economiei sociale care derulează proiecte şi programe de dezvoltare locală în localităţi rurale şi urbane mici din sudul României, în Oltenia şi Muntenia. Misiunea PACT este de a contribui la creşterea sustenabilă a comunităţilor prin promovarea iniţiativelor locale şi regionale, a parteneriatului şi a responsabilităţii sociale.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.