În perioada 3-6 martie 2011, roPot organizează prima ediţie a proiectului Field Challenge în localitatea Dorobanţu din judeţul Călăraşi.
Field Challenge este un proiect prin care antreprenoriatul social este antrenat ca rezolvare-prototip a unei probleme reale dintr-o comunitate. Prin Field Challenge se urmăreşte în primul rând găsirea unei soluţii viabile şi sustenabile pentru problemele comunitatii în care se desfăşoară, oferind în acelaşi timp un spaţiu excelent de învăţare şi perfecţionare a abilitaţilor manageriale şi de planificare strategică în context personal şi profesional.
Ediţia pilot a Field Challenge va încerca să raspundă problemelor din satul Dorobanţu prin găsirea surselor de energie termică accesibile întregii comunităţi. Evenimentul roPot realizat în parteneriat cu Future Considerations şi susţinut de Fundaţia PACT va aduna pentru o perioadă de 4 zile un grup 24 de participanţi, din medii şi specializări diferite, pe care îi va angrena într-un proces de business şi de dezvoltare personală, canalizat înspre rezolvarea „provocării” primite de la comunitatea locală.
„roPot a început anul 2011 cu dorinţa de a crea un eveniment special pentru comunitate şi pentru cei interesaţi de business-ul social. Prin intermediul Field Challenge, ne dorim să ajungem din ce în ce mai aproape de comunităţile locale care au provocări în contextul socio-economic actual, oferind în acelaşi timp celor interesaţi posibilitatea de a da o mână de ajutor societăţii civile. Acest lucru se întâmplă când oamenii se adună, îşi pun la bătaie toate calităţile şi aptitudinile dezvoltate în mediul profesional din care vin şi găsesc soluţii viabile şi autosustenabile ca răspuns la <<provocările>> comunităţii” – Vlad Craioveanu, partener roPot.
Pentru cei interesaţi să participe la ediţia pilot a Field Challenge, înscrierile sunt deschise până în data de 31 ianuarie pe pagina Field Challenge. Începând cu mijlocul lunii februarie, fiecare participant va primi un brief cu detalii complete atât despre comunitatea locală, cât şi despre problema care va fi adresată prin intermediul proiectului, iar echipa de facilitatori va începe o sesiune de pregătire individuală, dar şi de grup, astfel încât experienţa trăită şi rezultatul activităţilor din perioada evenimentului să fie maxime.
Echipa de coaches a Field Challenge
Gabriela Albescu este senior consultant la Future Considerations şi fost preşedinte al AIESEC internaţional, printre clienţii sai se numără BP, KPMG, Cadbury, HSBC şi The Tate şi este expert în design-ul şi livrarea de programe de dezvoltare comunitară.
Ana Karakusevic este coach, facilitator şi consultant în leadership, diversitate şi comunicare, având o experienţă de peste 10 ani cu echipe de seniori din mari organizaţii multinaţionale. Este specialist în design-ul de procese de învăţare sociale, informale şi technology-enabled.
Jarda Dokoupil este facilitator şi designer de programe de învăţare pentru clienţi importanţi ai Future Considerations (HSBC, Shell, KPMG, Thames Water sau AIESEC), este expert în leadership şi schimbare socială, cu o experienţă de 10 ani în peste 20 de ţări.
Alexandra Pode, partener roPot, este facilitator şi designer de procese de învăţare, preocupată de echilibrul dintre obiectivele tangibile din business, impactul social şi o cultură organizaţională sănătoasă.
—-
Din 2010, roPot este comunitatea care promovează principiile antreprenoriatul social în România şi care susţine iniţiativele autosustenabile care au un impact pozitiv în comunitate. Misiunea roPot este de a provoaca înţelegerea unor principii care stau la baza business-ului social prin crearea de spaţii de idei şi de dezbatere privind sustenabilitatea unor potenţiale afaceri sociale, devenind în acelaşi timp un incubator de proiecte şi o platformă de dezvoltare a afacerilor sociale din România.
Future Considerations (U.K.) oferă consultanţă de management pentru companii de vârf care să implementeze strategii pentru maximizarea eficienţei şi care să-şi transforme conduita organizaţională într-una orientată spre oameni. Future Considerations face acest lucru prin procese de transformare în leadership, apreciind realităţile din business într-un context responsabil şi ghidându-se după cele mai democratice valori – conform WorldBlu, Future Conseiderations are cele mai democratice practici profesionale din lume în 2010.
Fundaţia PACT – Parteneriat pentru Acţiune Comunitară şi Transformare – este o organizaţie non-guvernamentală activă în domeniile dezvoltării comunitare şi economiei sociale care derulează proiecte şi programe de dezvoltare locală în localităţi rurale şi urbane mici din sudul României, în Oltenia şi Muntenia. Misiunea PACT este de a contribui la creşterea sustenabilă a comunităţilor prin promovarea iniţiativelor locale şi regionale, a parteneriatului şi a responsabilităţii sociale.