Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Jumatatea plina a paharului: iluzie optica sau calcul personal?

0

autor text *Cristina APOPEI invitată la rubrica Dreptul la Cuvânt, octombrie 2013 

serie de articole inspirate din experiența Conferinței despre Fericire

Pahar1Zi de zi ne lovim de intamplari si decizii care ne fac sa ne intrebam: este pana la urma paharul pe jumatate plin sau pe jumatate gol? Si asa incepem sa ne intrebam la ce sa ne uitam, cum putem face ca partea plina sa creasca. Si asa trec rasarituri, trec apusuri si intrebarea tot nu dispare.

Ei bine, pana aici! Am decis sa pun lupa pe pahar si sa ne lamurim si noi ce se intampla. Unde e jumatatea lipsa a paharului si de ce?

sursa foto: aici

Inca un pic si spunem ca discutam filosofia kantiana, dar stati! Nu e chiar asa. 🙂

La un moment dat, in acest an, m-am gasit in situatia de a ma decide daca paharul e plin sau gol. Nu mi-a fost usor, dar am reusit sa-mi dau seama.

Era momentul in care vara isi arata primele semne si eu simteam ca nu mai cresc. Stagnasem in dezvoltarea mea, cel putin in cea profesionala. Mi-am dat seama ca nu mai era locul in care am crescut ani intregi si am cautat optiuni si mi-am folosit creativitatea, insa nu, nu mai era locul cu care rezonam. Asa ca am decis sa plec si mi-am dat demisia.

Multi dintre voi vor spune: “Cum sa faci asta? Si banii? Si iar cele t interviuri? E greu in ziua de azi. “

Daca la asta v-ati gandit, pot spune ca aveti multe in comun cu parintii mei. 🙂

Nu o sa neg, si eu m-am gandit la aceste aspecte.

Si totusi, cand am ajuns acolo, ghiciti ce s-a intamplat!

Am dat peste o mare fericire si libertate. Da, fara un loc clar de munca si cautand adevarata mea pasiune, prima mea dragoste, paharul parea complet plin.

Pahar2

Un contabil sau un om de un pragmatism extraordinar ar spune ca paharul e de fapt de doua ori mai mare decat ar trebui sa fie. Si atunci voi ati prefera un pahar plin si unul gol? Viata e fie fericita, fie tragica – doar acestea sunt optiunile?

Fiecare face propria alegere. A mea e aceea ca vad viata in nenumarate culori. Iar paharul pe jumatate plin, pe jumtatea gol si un pic nehotarat imi da o baza de gri cu care pot construi orice imi doresc.

sursa foto: aici

Si am aplicat acest principiu in marea schimbare a anului. Asa mi-am luat timp sa imi redescopar planurile si pasiunile dinainte ca societatea si contextul sa imi spuna ce e si ce nu e sustenabil financiar sau convenabil sa faci in viata. Si pe acest drum am ajuns sa ma reconectez la bucuria copilareasca, sa trec peste bariere pe care tot eu le pusesem si sa lucrez cu pasiune. Da, poate ca suna boem sa fii freelancer si sa faci ceea ce iti doresti. Poate ca nu suna matur si cu un venit fix si constanta.

Dar pana la urma ma intreb: Ce face viata frumoasa: monotonia sau schimbarea?

Happy

Pentru mine noutatea e necesara, experimentarea si  schimbarea sunt cruciale.

Asa ca, paharul gol pentru cei ce s-au gandit ca nu am un loc de munca, e complet plin pentru mine ca freelancer. Ma simt ingrozitor… de fericita! 🙂

sursa foto: aici

Asa ca, daca tot ne-am propus o tema cu multe intrebari, o sa va las cu una in minte:

Pentru voi ce e mai util sa vedeti: jumatatea plina sau cea goala?

Totul tine de decizii, de pasiune si de VOI.

Eu aleg jumatatea plina a paharului si acest lucru il face sa fie si mai interesant. Si faptul ca mai am jumatatea goala pe care o pot umple cu orice imi doresc, imi da si mai multa libertate. Si pana la urma, poate ca nu e niciun pahar acolo. E doar VIATA.

—————————————————————————————————————————-

*Despre Cristina

Cristina ApopeiDupa o experienta de peste 5 ani in marketing intr-o companie internationala si in AIESEC Bucuresti, ca voluntar, Cristina a pornit intr-o noua calatorie. Ea s-a reconectat la dragostea ei pentru educatie si dezvoltare personala.

Cristina este pasionata de trainingul educational si de arta povestirii. In prezent ea se implica in proiecte de training pentru copii cu companii specializate si impartaseste noutati despre dezvoltare personala prin actiunile Asociatiei Initiativa pentru Fericire.

Ca un povestas adevarat, ea este gata sa impartaseasca informatii pentru a ajuta la constientizarea importantei fericirii la orice varsta. Cristina isi doreste sa contribuie in mod activ la dezvoltarea abilitatilor copiilor, noua generatie ce face Romania un loc mai bun.

Mai multe detalii poti gasi aici: ro.linkedin.com/in/cristinaapopei/

Mulțumim Cristina! 

Dreptul la Cuvânt, octombrie 2013

Inițiativă de scris inspirată de experiența Conferinței despre Fericire

Despre autor

avatar

Dupa o experienta de peste 5 ani in marketing intr-o companie internationala si in AIESEC Bucuresti, ca voluntar, Cristina a pornit intr-o noua calatorie. Ea s-a reconectat la dragostea ei pentru educatie, dezvoltare personala si crearea de relatii de calitate. Cristina este pasionata de trainingul educational, de arta povestirii si de marketingul relational. In prezent ea se implica in proiecte de training pentru copii cu companii specializate. Ca un povestas adevarat, ii sprijina pe cei mici sa se dezvolte in mod creativ si impartaseste povesti care aduc fericire. Ea se bucura sa conecteze oamenii si afacerile cu suflet dezvoltand programe de marketing relational. Cristina isi doreste sa contribuie in mod activ la dezvoltarea unui mediu bazat pe autenticitate si la inflorirea abilitatilor copiilor, noua generatie ce face Romania un loc mai bun. Mai multe detalii poti gasi aici: ro.linkedin.com/in/cristinaapopei/

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.