Judetul Hunedoara propus in patrimoniul UNESCO!

0

Tara Hategului, Tara Zarandului, monumentele din Hunedoara, Deva si de pe Valea Muresului sunt toate propuse pentru includerea pe  Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Am aflat această veste foarte bună de pe hotnews.ro, dar cei care au publicat articolul sunt jurnaliştii de la Evenimentul Zilei.

densusHunedoara, judetul UNESCO. Comisia Prezidentiala pentru Patrimoniul Construit, Siturile Istorice si Naturale a propus, intr-un raport din luna septembrie, ca mai bine de jumatate din teritoriul judetului Hunedoara sa fie propus pentru includerea pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Aria respectiva cuprinde intreaga Tara a Hategului, monumentele din Hunedoara, Deva si de pe Valea Muresului, plus Tara Zarandului. „Acest peisaj cultural integreaza vechi tinuturi romanesti din sud-vestul Transilvaniei, peisaje istorice cu valori exceptionale de patrimoniu cultural si natural, care se desfasoara de-a lungul cursului inferior al raului Strei, pe Valea Muresului si pana in Muntii Apuseni, invecinandu-se cu muntii Poiana Rusca, Retezat si Sureanu. Patrimoniul cultural cuprinde monumente istorice exceptionale, ilustrand o secventa cronologica extinsa”, se arata in argumentatia comisiei, potrivit EvZ.

(Foto Florin Ghindă, Ţara Haţegului, biserica Densuş, septembrie 2009)

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează