Judetul Hunedoara propus in patrimoniul UNESCO!

0

Tara Hategului, Tara Zarandului, monumentele din Hunedoara, Deva si de pe Valea Muresului sunt toate propuse pentru includerea pe  Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Am aflat această veste foarte bună de pe hotnews.ro, dar cei care au publicat articolul sunt jurnaliştii de la Evenimentul Zilei.

densusHunedoara, judetul UNESCO. Comisia Prezidentiala pentru Patrimoniul Construit, Siturile Istorice si Naturale a propus, intr-un raport din luna septembrie, ca mai bine de jumatate din teritoriul judetului Hunedoara sa fie propus pentru includerea pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Aria respectiva cuprinde intreaga Tara a Hategului, monumentele din Hunedoara, Deva si de pe Valea Muresului, plus Tara Zarandului. „Acest peisaj cultural integreaza vechi tinuturi romanesti din sud-vestul Transilvaniei, peisaje istorice cu valori exceptionale de patrimoniu cultural si natural, care se desfasoara de-a lungul cursului inferior al raului Strei, pe Valea Muresului si pana in Muntii Apuseni, invecinandu-se cu muntii Poiana Rusca, Retezat si Sureanu. Patrimoniul cultural cuprinde monumente istorice exceptionale, ilustrand o secventa cronologica extinsa”, se arata in argumentatia comisiei, potrivit EvZ.

(Foto Florin Ghindă, Ţara Haţegului, biserica Densuş, septembrie 2009)

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează