JAZZ și România. Știați că…?

0

 

1. Jancsy Körössy a fost primul mare muzician de jazz din Romania.

2. Johnny Răducanu a fost numit ”Mr Jazz de România” de către criticul american Leonard Feather.

3.”Remember 26” a fost singura formație de dixieland autentic din Romania, creată de Alin Constantiu.

4. Cei mai cunoscuți naiști de jazz sunt români: Cătălin Tarcolea și Damian Drăghici.

5. Medicul clujean Ion ”Pitty” Vintilă are cea mai mare colecție de discuri, partituri, cărți de jazz din țară?

6. Virgil Mihaiu este este primul est-european cooptat în colegiul redacţional multinațional al publicaţiei pivot a jazzologiei mondiale – Down Beat – din 2001.

6. UNESCO a proclamat 30 aprilie ca „Ziua Internaţională a Jazzului”.

 

——

Oraşul Cluj-Napoca va fi prezent pe harta internaţională a muzicii Jazz în data de 30 Aprilie 2013, alături de muzicieni şi fani din peste 200 de oraşe de pe toate continentele, care vor sărbători International Jazz Day, un eveniment desfăşurat la nivel global sub patronajul UNESCO.  Cei care vor vor da ritmul acestei celebrări internaţionale la Cluj-Napoca, pe 30 Aprilie, sunt Budapest Jazz Orchestra şi Elena Mîndru Quintet ft. Mood Quartet.

CLUJ can JAZZ! 

IJD_Final

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează