JAZZ și România. Știați că…?

0

 

1. Jancsy Körössy a fost primul mare muzician de jazz din Romania.

2. Johnny Răducanu a fost numit ”Mr Jazz de România” de către criticul american Leonard Feather.

3.”Remember 26” a fost singura formație de dixieland autentic din Romania, creată de Alin Constantiu.

4. Cei mai cunoscuți naiști de jazz sunt români: Cătălin Tarcolea și Damian Drăghici.

5. Medicul clujean Ion ”Pitty” Vintilă are cea mai mare colecție de discuri, partituri, cărți de jazz din țară?

6. Virgil Mihaiu este este primul est-european cooptat în colegiul redacţional multinațional al publicaţiei pivot a jazzologiei mondiale – Down Beat – din 2001.

6. UNESCO a proclamat 30 aprilie ca „Ziua Internaţională a Jazzului”.

 

——

Oraşul Cluj-Napoca va fi prezent pe harta internaţională a muzicii Jazz în data de 30 Aprilie 2013, alături de muzicieni şi fani din peste 200 de oraşe de pe toate continentele, care vor sărbători International Jazz Day, un eveniment desfăşurat la nivel global sub patronajul UNESCO.  Cei care vor vor da ritmul acestei celebrări internaţionale la Cluj-Napoca, pe 30 Aprilie, sunt Budapest Jazz Orchestra şi Elena Mîndru Quintet ft. Mood Quartet.

CLUJ can JAZZ! 

IJD_Final

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează