Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Îți stă excelent! Mă rog, e puțin șifonată la manșete. AFLĂ despre Calc Cămăși!

0

Ce impact au cadourile tale de Crăciun? Cât de creative, firești dar conceptuale sunt? Și cum influențează ele viața din orașul în care trăim?

Job_10852Oana Korda are 25 de ani. Și-a dat demisia anul trecut ca să să-și urmeze visul antreprenorial născut dintr-o ambiție de a transforma lucrurile mici în lucruri importante, în cel mai firesc mod. După 2 ani de la ideea inițială scoate pe piață un concept de produs, menit să transforme social, puțin câte puțin, orașul. Pune în contact doamne casnice peste 45 de ani cu domni, doamne și familii ocupate din mediul urban, prin accesarea unei simple nevoi și oferte: călcarea clasică a obiectelor vestimentare.

Proiectul îl numește Calc Cămăși. Va fi lansat în Ianuarie 2014, iar până atunci, oamenii își pot achiziționa servicii de călcare în avans, fie pentru ei, fie sub formă de cadou de Crăciun pentru prieteni de familie. Asta înseamnă nu doar că fac o bucurie și un cadou poate neobșnuit, dar și faptul că susțin financiar inițiativa Calc Cămăși.

foto credits: Dan Comăniciu, Shots Studio.

Daca intri pe calccamasi.ro, ajungi perioada asta, pe crowdfunding.

we are hereUnde nu se donează, ci lumea susține inițiative cumpârdu-și chestii. Calc Cămăși are rewarduri și și: cele cu sume mai mici îți pot aduce participarea la un workshop de călcat cămăși, iar cele ceva mai mari, sunt pachete sau abonamente de servicii de călcare. Proiectul este de urmărit aici, mai durează încă 8 zile, timp în care lumea își poate achiziționa pachetele pe care le vor primi chiar înainte de Crăciun.

 

De ce e important acest proiect? De principiu, când persoanele sunt șomere, au tendința să petreacă mai mult timp în casă, ceea ce îi dezavantajează social, iar pe unii îi transfomă în mai pricepuți în anumite activități, Adăugând aici și experiența dobândită de-a lungul unei vieți de soție, mamă sau bunică, soluția acestei inițiative este la îndemână și se potrivește perfect oricărei zone urbane, unde oamenii tind să uite de importanța lucrurilor mici, însă recurente și necesare. Așa că, de ce n-ar exista Calc Cămăși, un serviciu care pune accent pe atenția și igiena activităților firești în viața unui om – cum este călcatul hainelor, în primul rând București?

calc camasi 2

Partea bună este că proiectul este perfect scalabil, el reușind să găsească în fiecare oraș din lume, atât forță de muncă disponibilă, cât și oameni ocupați cu haine la călcat. Implementarea unui proiect în alt oraș necesită doar inițiativa și implicarea unui ambasador, care va recruta, testa și train-ui călcătoresele în întregul proces.

Asta înseamnă că noi, Calc Cămăși, îți călcăm hainele ca acasă, doar că la noi acasă. Și ne pricepem al naibii de bine la asta. Le poți aduce tu, la cea mai apropiată doamnă, sau apelezi la serviciul de livrare, și ne ocupăm noi de tot. Asta ne promite proiectul.

calc camasi

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.