Investment-Ready Warm-up a ajuns la a doua editie in Romania

0

Programul de accelerare pentru antreprenori cu idei de impact revine in Bucuresti pe 26 februarie 2014.

hub zurich

Cea de-a doua editie a seminarului Investment-Ready Warm-up se va desfasura in Impact HUB Bucuresti, si va reuni antreprenori inovatori si investitori, cu scopul de a oferi antreprenorilor sansa de a participa la Investment-Ready Academy, in Viena.

Programul Investment-Ready este sectionat in doua etape: Investment-Ready Warm-up si Investment-Ready Academy. Sesiunea de Warm-up reprezinta un workshop intensiv in urma caruia antreprenorii au sansa sa se familiarizeze cu o parte dintre conceptele Investment-Ready Academy.

„Investment-Ready Warm-up se afla deja la a 3-a editie (la nivel international) si, cu fiecare workshop in parte, ne bucuram tot mai mult sa ajutam startup-uri si antreprenori cu idei de impact sa aiba o reala sansa de a obtine sprijinul unui investitor, nu doar din punct de vedere financiar!” – a declarat Lena Gansterer, Program Director.

Matei„Pe parcursul workshop-ului, participantii sunt antrenati sa isi dezvolte capacitatea de a vinde o idee, interactioneaza cu antreprenori cu experienta, primesc consultanta si cunosc investitori si modul acestora de abordare a unui startup. De asemenea, exercitiile desfasurate pe parcursul workshop-ului vor ajuta participantii sa se familiarizeze cu principii de impact definition, impact measurement si impact investment”, explica Matei Dumitrescu, Country Representative, Investment Ready Academy.

De altfel, Matei a fost singurul participant din Romania la academia din editia trecuta cu afacerea „Cosul de legume”, experienta extrem de utila pentru el si o dovada in plus ca programul functioneaza.

Antreprenorii nu sunt singurii care pot profita de aceasta experienta. Si investitorii au ocazia sa afle mai multe informatii despre impact investment in cadrul sesiunii gazduite de Toniic, platforma internationala pentru impact investors, si sa interactioneze cu alti investitori de impact si cu antreprenori inovatori.

investment poza micaPrezent pe piata din 2011, Investment-Ready Program este un proiect condus de Impact Hub Incubation care continua sa ajute antreprenori din Europa de Est si Centrala, oferindu-le sansa de a gandi ca un investitor si de a ambala propriul proiect astfel incat acesta sa fie de interes pentru un investitor.

Investment-Ready Program recruteaza proiecte inovatoare din orase precum Atena, Istanbul, Liubliana, Zagreb, Zurich, Belgrad, Viena si Bucuresti, urmand sa nominalizeze un numar limitat de antreprenori care pot beneficia de a doua dimensiune a programului, Investment-Ready Academy. Aceasta consta in trei module intensive de dezvoltare, sedinte de consiliere experta din partea Boston Consulting Group pe toata durata programului, acces la o comunitate internationala de investitori si participarea la conferinte internationale ale investitorilor. Investment-Ready Academy se incheiecu cu CEE Impact Day, reprezentand ocazia antreprenorilor de a prezenta strategia si planul de crestere al propriului startup in fata unui panel de investitori selectati. Investment-ReadyAcademy urmeaza sa se desfasoare in Viena, in primavara anului 2014.

Antreprenorii pot descoperi mai multe informatii despre intregul program Investment-Ready si pot aplica pentru editia din Bucuresti, accesand platforma

investment-ready.org/warm-up/bucharest-2013.

investment ready

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează