Investitii locale si Romania ca platou de filmare

0

InauguRO: Episodul 3

Tinand cont de faptul ca infrastructura medicala din Romania mai are multe etape de parcurs pana sa devina satisfactatoare, orice investitie in domeniu tinde sa fie de importanta majora pentru comunitatea respectiva:

Brasov: spital privat de 20 milioane de euro

Spitalul privat este dotat după standarde europene şi este gata să-şi primească primii pacienţi. Primele operaţii vor avea loc, însă, de-abia în luna aprilie. Întreaga investiţie se ridică la peste 20 de milioane de euro. Spitalul cuprinde cinci secţii, de chirurgie generală, oncologie medicală, O.R.L, neurochirurgie spinală şi urologie. Unitatea medicală se întinde pe o suprafaţă de 9.000 de metri pătraţi şi are peste 130 de paturi. Compus din bloc operator cu trei săli de operaţie multifuncţionle şi o unitate de terapie intensivă, spitalul beneficiază de specialişti cu experienţă din ţară şi din străinătate.

Sursa: Adevarul

Acelasi effect pozitiv asupra comunitatilor locale il au si investitiile in domeniul turistic. Ele fac zona cat mai interesanta pentru localnici, in primul rand, crescandu-i, in acelasi timp prestigiul la nivelul tarii:

Vatra Dornei: partia “Veverita”

Pârtia este amenajată printr-un proiect Phare şi are o lungime de 850 de metri, cu o diferenţă de nivel de 200 de metri, are instalaţie de nocturnă, instalaţie de teleschi, tunuri de zăpadă artificială şi spaţii necesare protejării instalaţiilor. Pârtia este întreţinută şi administrată de Serviciul Salvamont Vatra Dornei.

Sursa: Monitorul Suceava

Judetul Hunedoara: statiunea montana Rausor

La finele saptamanii trecute, in statiunea montana Rausor, a fost inaugurata cea mai moderna baza Salvamont din Masivul Retezat. Investitia, de peste un milion de lei, a fost finantata cu fonduri de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si de la Consiliul Judetean Hunedoara.

Intinsa pe o suprafata utila de 415 metri patrati, noua baza dispune de 14 locuri de cazare, o sala de curs, sala de mese, bucatarie, magazie de alimente si echipament, punct medical, spalatorie, bai, garaj si centrala termica proprie, toate acestea fiind puse la dispozitia celor aproximativ 20.000 de turisti care viziteaza anual Muntii Retezat.

Sursa: Ziare.com

Targoviste: 10 scoli europene

Administraţia municipiului a accesat 20 de milioane de euro pentru reabilitarea şi modernizarea a zece unităţi de învăţământ. Colegiul Naţional “Constantin Carabella” deschide seria investiţiilor finalizate, lucrările în valoare de 2,4 milioane de euro fiind recepţionate pe 2 martie, iar Liceul “Petru Cercel” este ultima şcoală intrată în program.

Sursa: Adevarul

Seria proiectelor locale inaugurate  saptamana trecuta include, de asemenea, un nou imobil al starii civile in Barlad, “Şcoala Mamei” la Spitalul de Obstetrică Ginecologie din  Brăila, prima benzinarie automata din Sibiu, centre Biblionet in Vrancea si prima bază de tratament medico-balnear din Calafat.

Dar ceea ce aceasta saptamana a avut in prim-plan a fost domeniul cinematografic:

Ploiesti: O noua Caffe Cinema 3D lansata de RomaniaFilm

Ministerul Culturii si Patrimoniului National si RADEF RomaniaFilm va inaugura pe 8 martie 2011, la orele 17:00, o noua sala Caffe Cinema 3D la cinematograful Patria din Ploiesti. Este cea de-a treia astfel de sala 3D din tara si face parte dintr-un amplu proiect al RADEF Romania Film, la nivel national, de repozitionare pe piata de profil, prin amenajari de mini sali de cinema 3D, in cadrul fostelor cinematografe.

Sursa: CineFan.ro

Cluj: una dintre cele mai moderne sali de cinema din Europa de Est

Cinematograful Republica, transformat in Florin Piersic, a fost reamenajat in mai putin de doua luni, in urma unei investitii de 500.000 euro, bani cu care au fost inlocuite scaunele, sistemul de sonorizare si cel de proiectie, iar holul de la intrare a fost renovat. “In Europa de Est mai sunt doar vreo trei sali atat de performante: una la Praga, una la Moscova si una la Kiev”, a precizat Iurascu.

Sursa: Corect

Mai mult decat atat, se pare ca Romania a inceput sa devina atractiva ca si platou de filmare pentru din ce in ce mai multi creatori de film international. Dupa Ghost Rider 2 cu Nicolas Cage, s-a anuntat ca Roger Moore va filma “Christmas at Castlebury Hall”, o comedie romantica, tot in Romania. In plus,

Compania Toronto Pictures, reprezentată de către regizorul Bruno Pisciutta şi braşoveanca Daria Trifu, producător, se află în aceste zile la Braşov, pentru a turna filmul de lung metraj „Abused in America“.

Sursa: Monitorul Brasov

Pe plan international, ne-am bucurat sa aflam ca un Copac din Romania a devenit arborele European al anului. Am fost placut suprinsi si de faptul ca Dacia Duster e folosita nu numai de pompierii din Germania dar, recent, si de cei din Olanda. O alta stire interesanta legata de Romania ne-a fost data de

Yahoo Romania

Yahoo a lansat astăzi versiunea românească a portalului ce poate fi regăsită la adresa www.yahoo.ro. Portalul conţine câteva rubrici precum ştiri, finanţe, sport, life style, ştirile publicate fiind preluate de pe site-uri de cotidiene şi agenţii de presă locale.

Sursa: Evenimentul Zilei

Despre autor

avatar

Serie de articole de tip "revista presei" cu principalele știri despre inaugurări în România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.