Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Introducere în Istoria artei: de la Renaşterea italiană la Cubism

0

Din 24 Iulie te invităm să vizitezi muzeul de istorie a artei, la Fundația Calea Victoriei. Nu te îngrijora, expediția pe care ți-o propunem e virtuală și nu presupune ore de stat în picioare în fața unor picturi și obiecte despre care nu știi mare lucru. E vorba, de fapt, despre un curs. 🙂

Stai confortabil pe scaun, ferit de căldura de afară, și, în timp ce videoproiectorul rulează imagini cu tablouri celebre, Cosmin Ungureanu, istoric de artă, îți povestește tot ce e de știut despre autorii lor și contextul în care aceștia și-au creat operele.

Cu puțină atenție la detalii, la cele 5 întâlniri ale Cursului de Istoria Artei vei învăța și tu să descifrezi mesajul pe care îl transmite o pictură, să recunoști perioade și curente artistice.

Timp de 5 zile, seara, pe răcoare, de la ora 19:00, vei avea ocazia să te întâlnești cu:

– Renașterea italiană și cunoscuții ei: Michelangelo, Leonardo Da Vinci, Rafel Sanzio, Veronese sau Tintoretto (sec. XV-XVI)

– Vedetele perioadei baroce și clasice: Rembrandt, Caravaggio, Rubens sau Velázquez (sec. XVII)

– Reprezentanții rococoului și ai neoclasicismului: Jean-Antoine Watteau, Francois Bouche sau Jean-Honoré Fragonard (sec. VIII)

– Originalii pictori ai secolului XIX: Gustav Courbet, Jean-François Millet, Edvard Munch sau Gustav Klimt

– „Revoluţionarii” secolului al XX-lea și cei mai titrați dintre reprezentanți: Pablo Picasso, Paul Cézanne sau excentricul Dali, Salvador Dali

Pentru a beneficia de experiența completă trebuie să știi următoarele:

Cursul se desfășoară de Luni până Vineri: 24 – 28 Iulie, de la ora 19:00 la ora 21.00
Întâlnirile au loc la sediul Fundaţiei Calea Victoriei: Str. Popa Soare nr. 40, et. 1, Bucureşti

Taxa de participare pentru toate cele 5 ședințe este de 275 de lei.
Înscrierile se fac pe: contact@victoriei.ro

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.