Interviu cu Rares Oancea, studentul care aduce joburile pentru timisoreni

5

Primăvara începe la Timișoara cu JobShop®

Între 17 şi 23 martie 2012, JobShop®, unul dintre cele mai mari evenimente de carieră pentru studenţi, revine în cadrul Universităţii “Politehnica” din Timişoara. Evenimentul îşi propune să aducă studenţii universităţii mai aproape de viitori lor angajatori din cadrul companiilor şi să le acorde acestora oportunitatea de a-şi însuşi diferite abilităţi care le vor fi folositoare în carierele acestora.

În acest context, Rareș Oancea coordonatorul ediției cu numărul 19 a evenimentului național de carieră, JobShop(R) în Timișoara, răspunde întrebărilor RomaniaPozitiva.

Interviu cu Rares Oancea, studentul care aduce joburile pentru timisoreni

 

RomaniaPozitiva: Cine eşti? Câteva cuvinte despre tine.

Rares Oancea: Mă numesc Rareș Oancea și sunt student în anul 3 la Facultatea de Electronică și Telecomunicații din cadrul Universității “Politehnica” din Timișoara. M-am născut la Sibiu, unde am și crescut până le venirea mea în Timișoara.

Odată ajuns în Timișoara, și cu un imbold de a face ceva nou, pe lângă facultate, BEST (Board of European Students of Technology) mi s-a părut o oportunitate bună de a crea mai rapid legături de prietenie. Astfel, din noiembrie 2009 sunt membru al Asociației BEST Timișoara. De-a lungul celor aproape 3 ani, m-am implicat în diferitele evenimente organizate atât pe plan local cât și european, am ocupat poziția de secretar din cadrul conducerii asociației în perioada 2010-2011, iar acum sunt coordonatorul ediției cu numărul 19 a evenimentului național de carieră, JobShop(R) în Timișoara.

RomaniaPozitiva: Care sunt cele mai mari provocări ale studentului timișorean?

Rares Oancea:Pentru oricare dintre studenții din Timișoara, sunt convins că o primă provocare a fost aceea de a cunoaște noul oraș. Pe lângă toate acestea se adaugă noua cameră pe care o împarți cu încă 4 sau 5 colegi timp de peste 7 luni. Dar, în special, provocările apar atunci când îți dorești mai mult, sau vrei să încerci ceva diferit.

RomaniaPozitiva: Care sunt „atracțiile” ediției JobShop(R) 2012?

Rares Oancea: “Atracția” principală a ediției cu numărul 19 îi vizează în special pe studenții din anii terminali, datorită activității noi de anul acesta: interviurile. Astfel, încercăm să aducem studentul mai aproape de un răspuns din partea companiei.

Celelalte activități sunt: training-urile non-tehnice pentru dezvoltare personală, prezentări de burse pentru cei care vor să experimenteze studenţia în afara graniţelor ţării şi nu numai. Zoom-urile, vizitele şi atelierele tehnice ale companiilor îmbunătăţesc legătura cu angajatorii ducând la o mai bună cunoaştere a ambelor părţi. Secţiunea „Cariere de succes” aduce în prim plan antreprenorii care sunt gata să-ţi răspundă la întrebări.

La toate aceste activități trebuie să aplice pe site-ul evenimentului: www.jobshop.ro

RomaniaPozitiva: Cum se impaca voluntariatul cu scoala? Ce iti aduce voluntariatul?

Rares Oancea: Ar fi un răspuns simplu: gestionarea timpului, astfel încât să le faci pe toate, dar rețeta nu funcționează decât dacă ți le dorești.

Voluntariatul (în BEST, pentru că nu aș putea vorbi din perspectiva altor organizații) din punctul meu de vedere, te învață cum să lucrezi în echipă, implicit cu oamenii, și nu este un lucru printre cele mai ușoare.

Un vis al tău despre România.

Rares Oancea: Sunt convins că-i putem întrece pe mulți! Doar trebuie să ne dorim asta!

——

 Interviurile RomaniaPozitiva, martie 2012

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

5 comentarii

 1. avatar

  Intradevar un eveniment care ofera foarte mult studentiilor: de la trainingurile non-tehnice care ii pregatesc pentru interviurile cu HRii pana la zilele de stand in care poti sa afli o multime de informatii despre compania care te intereseaza. HRii sunt chiar foarte deschisi la intrebari si dispusi sa iti lamureasca toate intrebarile.

  Multumim BEST Timisoara!

 2. avatar

  Ha, deci voi si stergeti comentariile nefavorabile. Frumos, bine v-au gasit astia.

  Dar nici o problema, revin. Imi place ca ii faceti domnului Oancea cultul personalitatii. E chiar foarte tare. Imi place cum trebuie sa deduc din context ca JobShop e organizat de BEST Timisoara , asta daca nu raman direct ca d-nul Oancea de unul singur face toata aceasta minune.

  Asa ca , dragi membrii BEST Timisoara, sa nu uitati ca nu existati in viziunea acestui articol si colegilor vostrii de organizatie care aproba acest articol, NU EXISTATI. Vreo mentiune la voi? Vreo multumire de la d-nul Oancea? Vreo mentiune ca a facut el toata asta altfel decat singur? Banuiesc ca nu are sens sa intreb daca PR lui Rares Oancea sau PR BEST Timisoara s-a ocupat de articolul asta?

  Din partea mea, felicitari ECHIPEI BEST Timisoara pentru munca pe care o depun an de an pentru acest minunat eveniment.

 3. avatar

  Salut Anonym,

  Imi pare rau ca vad acest comentariu abia acum.

  Interviul de fata a urmat articolului despre JobShop in care primeai toate detaliile legate de organizator, perioada, structura, etc. el fiind o completare la vizibilitatea evenimentului.

  Multumirile la care faci referire au venit personal, iar noi, BEST Timisoara, i-am multumit tot personal pentru treaba buna ce a facut-o coordonand echipa de voluntari!

  Cosmin si Andreea,

  Ne bucuram ca va place si va mai asteptam la noi si la editia din 2013!

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.