Interviu cu organizatorii FAIR PLAY Anti-Corruption Youth Voices

1

Ai auzit de FAIR PLAY Anti-Corruption Youth Voices?

FAIR PLAY Anti-Corruption Youth Voices este o competitie globala destinata artistilor / grupurilor tinere (18 – 35 de ani). FAIR PLAY este un program de constientizare si un efort care urmareste crearea unei retele cu scopul de a conecta artisti si persone active social la nivel global subliniind rolul esential al tinerilor in prevenirea si combaterea coruptiei. FAIR PLAY este o initiativa a JMI, GYAC si World Bank Institute.

Avem placerea si onoarea sa-ti prezentam un scurt interviu RomaniaPozitiva cu organizatorii FAIR PLAY Anti-Corruption Youth Voices!

***

Fair Play face apel la tineri artisti pentru a compune muzica avand ca tema combaterea coruptiei.

  • RomaniaPozitiva: Care este scopul competitiei?

Fair Play: Fair Play face apel la tineri artisti pentru a compune muzica avand ca tema combaterea coruptiei. E nevoie, in primul rand, sa vorbim despre asta deschis daca vrem sa eradicam coruptia din comunitatile noastre si sa ne indepartam de cercul vicios al inegalitatii si saraciei pe care il alimenteaza. Fair Play este o cale de constientizare care initiaza schimburi si conexiuni intre persoane interesate de acest subiect. Pe de alta parte, le permite tinerilor sa contribuie la schimbare.

  • RomaniaPozitiva: De ce prin muzica un mesaj anti-coruptie?

Fair Play: Muzica are un impact imens asupra celor care o asculta, cu atat mai mult cu cat vorbeste despre o problema cu care se confrunta. Chiar daca este vorba de un artist local, sau din celalalt capat al pamantului, se creeaza un fel de conexiune. Pentru a lupta impotriva unei probleme enorme ca si coruptia – e nevoie sa initiem un dialog international si sa fim solidari – muzica face asta cel mai bine!

  • RomaniaPozitiva: Cum reactioneaza mediul international la aceasta initiativa? Dar Romania?

Fair Play: La editia din 2010 a Fair Play s-au inscris peste 40 de artisti din 15 tari. Suportul pentru videoclipurile din concurs a fost incredibil! Cele trei trupe castigatoare Mafilika (Malawi), I-Voice (Liban) si Katya Emmanuel (RD Congo) au concertat in Bruxelles in cadrul „Bruxelles Jazz Marathon” si au inregistrat impreuna o piesa. Piesa a fost lansata cu ocazia Zilei Internationale Anti Coruptie (9 decembrie 2010) si se poate descarca gratuit: http://soundcloud.com/jeunessesmusicales/together-against-corruption. Anul acesta are loc cea de-a doua editie si speram sa participe cat mai multi artisti – inclusiv romani!

RomaniaPozitiva: Cine esti?

Kate Declerck
Manager de proiect la JMI (www.jmi.net)

***

Cum pot sa ma inscriu la FAIR PLAY Anti-Corruption Youth Voices?

INSCRIERI
·    online pe site-ul official www.anticorruptionmusic.org intre 10 Ianuarie si 20 Martie
·    prin posta la adresa: Fair Play c/o JMI, Rue Baron Horta 13, 1000 Bruxelles, Belgia descarca formularul (aplicatiile trebuie sa ajunga pana in data de 20 martie 2011)

PREMII
·    3 artisti / trupe castigatoare (selectate de juriul Fair Play) vor castiga o excursie si un concert in Nairobi, Kenya la a doua editie a Forumului Global Anti Coruptie
·    artistul / trupa cu cele mai multe voturi online castiga o sesiune de studio in valoare de 2000 USD

anticorruptionmusic.org
facebook.com/anticorruptionmusic

“Impactul coruptiei asupra comunitatilor nu poate fi masurat de rapoarte sau statistici. Pentru a intelege mai bine cum si in ce masura afecteaza vietile oamenilor este necesar sa ascultam ce au de zis.”

Multumim!

Interviurile RomaniaPozitiva, ianuarie 2011

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.