Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Interviu cu organizatorii FAIR PLAY Anti-Corruption Youth Voices

1

Ai auzit de FAIR PLAY Anti-Corruption Youth Voices?

FAIR PLAY Anti-Corruption Youth Voices este o competitie globala destinata artistilor / grupurilor tinere (18 – 35 de ani). FAIR PLAY este un program de constientizare si un efort care urmareste crearea unei retele cu scopul de a conecta artisti si persone active social la nivel global subliniind rolul esential al tinerilor in prevenirea si combaterea coruptiei. FAIR PLAY este o initiativa a JMI, GYAC si World Bank Institute.

Avem placerea si onoarea sa-ti prezentam un scurt interviu RomaniaPozitiva cu organizatorii FAIR PLAY Anti-Corruption Youth Voices!

***

Fair Play face apel la tineri artisti pentru a compune muzica avand ca tema combaterea coruptiei.

  • RomaniaPozitiva: Care este scopul competitiei?

Fair Play: Fair Play face apel la tineri artisti pentru a compune muzica avand ca tema combaterea coruptiei. E nevoie, in primul rand, sa vorbim despre asta deschis daca vrem sa eradicam coruptia din comunitatile noastre si sa ne indepartam de cercul vicios al inegalitatii si saraciei pe care il alimenteaza. Fair Play este o cale de constientizare care initiaza schimburi si conexiuni intre persoane interesate de acest subiect. Pe de alta parte, le permite tinerilor sa contribuie la schimbare.

  • RomaniaPozitiva: De ce prin muzica un mesaj anti-coruptie?

Fair Play: Muzica are un impact imens asupra celor care o asculta, cu atat mai mult cu cat vorbeste despre o problema cu care se confrunta. Chiar daca este vorba de un artist local, sau din celalalt capat al pamantului, se creeaza un fel de conexiune. Pentru a lupta impotriva unei probleme enorme ca si coruptia – e nevoie sa initiem un dialog international si sa fim solidari – muzica face asta cel mai bine!

  • RomaniaPozitiva: Cum reactioneaza mediul international la aceasta initiativa? Dar Romania?

Fair Play: La editia din 2010 a Fair Play s-au inscris peste 40 de artisti din 15 tari. Suportul pentru videoclipurile din concurs a fost incredibil! Cele trei trupe castigatoare Mafilika (Malawi), I-Voice (Liban) si Katya Emmanuel (RD Congo) au concertat in Bruxelles in cadrul „Bruxelles Jazz Marathon” si au inregistrat impreuna o piesa. Piesa a fost lansata cu ocazia Zilei Internationale Anti Coruptie (9 decembrie 2010) si se poate descarca gratuit: http://soundcloud.com/jeunessesmusicales/together-against-corruption. Anul acesta are loc cea de-a doua editie si speram sa participe cat mai multi artisti – inclusiv romani!

RomaniaPozitiva: Cine esti?

Kate Declerck
Manager de proiect la JMI (www.jmi.net)

***

Cum pot sa ma inscriu la FAIR PLAY Anti-Corruption Youth Voices?

INSCRIERI
·    online pe site-ul official www.anticorruptionmusic.org intre 10 Ianuarie si 20 Martie
·    prin posta la adresa: Fair Play c/o JMI, Rue Baron Horta 13, 1000 Bruxelles, Belgia descarca formularul (aplicatiile trebuie sa ajunga pana in data de 20 martie 2011)

PREMII
·    3 artisti / trupe castigatoare (selectate de juriul Fair Play) vor castiga o excursie si un concert in Nairobi, Kenya la a doua editie a Forumului Global Anti Coruptie
·    artistul / trupa cu cele mai multe voturi online castiga o sesiune de studio in valoare de 2000 USD

anticorruptionmusic.org
facebook.com/anticorruptionmusic

“Impactul coruptiei asupra comunitatilor nu poate fi masurat de rapoarte sau statistici. Pentru a intelege mai bine cum si in ce masura afecteaza vietile oamenilor este necesar sa ascultam ce au de zis.”

Multumim!

Interviurile RomaniaPozitiva, ianuarie 2011

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. Pingback: Muzica anticoruptie « « Inimă de Român Inimă de Român

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.