Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Înscrie-ți proiectul la Gala Premiilor Participării Publice până la data de 10 octombrie!

0

Pe 10 octombrie se termină înscrierile la Gala Premiilor Participării Publice

CeRe – Centrul de Resurse pentru participare publică lansează o nouă invitație cetățenilor, ONG-urilor și instituțiilor de a-și înscrie proiectul la cea de-a treia ediție a Galei Premiilor Participării Publice (G3P). Termenul final pentru înscrierea poveștilor de succes în zona de advocacy și participare publică este 10 octombrie, urmând ca festivitatea de premiere să se desfășoare pe data de 10 noiembrie 2011.

„G3P este o inițiativă unică, prin faptul că scoate în față oameni care au reușit să influențeze o decizie publică și să determine astfel o schimbare importantă pentru comunitatea lor. Cele 10 povești pe care le premiem în fiecare an vorbesc despre cetățeni care n-au uitat că au dreptul de a merge până în pânzele albe atunci când o decizie publică nu este aproape de oameni. Totodată, poveștile câștigătoare la gală sunt repere pentru un exercițiu democratic real, prin care atât ONG-urile cât și instituțiile publice contribuie la creșterea gradului de participare publică în România.” Oana Preda, Director CeRe

 

Modalitatea de înscriere este foarte simplă: consultați Ghidul G3P, completați formularul de înscriere și expediați-l pe adresa depozite@ce-re.ro. Descărcați Ghidul de aici http://www.ce-re.ro/upload/Ghid%20Inscriere_G3P2011.pdf și Formularul de aici: http://www.ce-re.ro/upload/Formular_inscriere_G3P2011.pdf . Dacă doriți să aflați mai multe detalii despre poveștile câștigătoare de anul trecut, vă invităm să accesați: http://www.ce-re.ro/upload/interior_catalog_final.pdf

Conform studiului „Există participare publică în România?” elaborat de CeRe in 2007, există o neîncredere reciprocă în legătură cu demersurile ce presupun participare publică, indiferent de cine le inițiază, ONG-uri sau autorități publice. Cel mai adesea, subiectul disputelor dintre cetățeni/ONG-uri și autorități este lipsa de transparență decizională: cetățenii nu sunt consultați în decizii publice care îi privesc, în vreme ce instituțiile publice acuză insuficiența resurselor umane din sistem sau constrângerile birocratice.

Gala Premiilor Participării Publice demonstrează că cele de mai sus sunt bariere ce pot fi depășite dacă autoritățile publice și sectorul neguvernamental lucrează împreună în luarea unor decizii în interesul întregii societăți.

Despre autor

avatar

Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe este o organizație neguvernamentală a cărei misiune este de a acționa pentru ca deciziile publice să raspundă nevoilor și dorințelor actorilor sociali.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.