Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Înscrie-te în Competiția NESsT pentru Întreprinderi Sociale 2013!

0

Astăzi se lansează Competiția NESsT pentru Întreprinderi Sociale 2013!

Ce este o întreprindere socială? În fiecare dintre comunităţile în care trăim există atât probleme sociale, cât şi potenţialul comunităţii de a le rezolva pe termen lung, cu resurse proprii. O întreprindere socială este, aşadar, o afacere concepută tocmai pentru a rezolva, pe termen lung, prin însăşi funcţionarea ei, o problemă socială gravă.
Aveţi o idee de întreprindere socială? Haideţi să o transformăm în realitate!
Aţi pus deja pe picioare o întreprindere socială şi doriţi să o dezvoltaţi? Vă suntem alături.
Astăzi, 6 iunie 2013, se lansează cea de-a IV-a Competiție NESsT pentru Întreprinderi Sociale, organizată de către Fundaţia NESsT România, în parteneriat strategic cu Romanian-American Foundation și cu susţinerea Citi România. Competiţia se adresează atât organizaţiilor non-guvernamentale, cât şi întreprinderilor mici şi mijlocii sau persoanelor fizice interesate să dezvolte o întreprindere socială.

Câte un grant deinvestiţie valorând între 10.000 dolari și 20.000 dolari

Doriţi să aflaţi mai multe detalii despre Competiția NESsT pentru Întreprinderi Sociale 2013?

nesst 2013

Cu prietenie,
Echipa NESsT România
———————————————–

S-a lansat Competiția NESsT pentru Întreprinderi Sociale 2013

Astăzi, 6 iunie 2013, a fost lansată cea de-a IV-a Competiție NESsT pentru Întreprinderi Sociale, organizată de către Fundaţia NESsT România, în parteneriat strategic cu Romanian-American Foundation și cu susţinerea Citi România. Obiectivul competiției este de a susţine dezvoltarea întreprinderilor sociale din România.

În fiecare dintre comunităţile în care trăim există atât probleme sociale, cât şi potenţialul comunităţii de a le rezolva pe termen lung, cu resurse proprii. Cu această convingere, Fundaţia NESsT România îi invită  pe toţi cei interesați să lanseze  sau să extindă o întreprindere socială să îşi înscrie ideea de afacere cu impact social pozitiv înCompetiția NESsT pentru Întreprinderi Sociale 2013. Pot să se înscrie în competiţie organizaţii non-guvernamentale, persoane fizice şi juridice din întreaga ţară ce sunt motivate să dezvolte, cu sprijinul NESsT, o întreprindere socială cu impact în domeniul incluziunii pe piața muncii, a surselor de venit sustenabile  sau al tehnologiilor cu impact social. Data limită pentru aplicaţii este 7 iulie 2013. Mai multe informaţii despre Competiția NESsT pentru Întreprinderi Sociale 2013 puteţi găsi la adresa www.nesst.org/romania şi la numărul de telefon 0356.711.711.

Juriul format din specialişti NESsT şi profesionişti din mediul de afaceri va selecta în jur de 12 de aplicanţi. Aceştia vor beneficia, timp de 7 luni, de o serie de workshopuri susţinute de către Fundaţia NESsT, workshopuri în cadrul cărora concurenţii vor învăţa, pas cu pas, toate instrumentele necesare dezvoltării ideii lor de întreprindere socială, de la cercetarea de piaţă la întocmirea planului de afaceri.

La finalului acestei perioade  de planificare, NESsT va premia cele mai bune planuri de afaceri cu câte un grant de investiţie valorând între 10.000 dolari și 20.000 dolari.

„Romanian-American Foundation susţine dezvoltarea antreprenorială şi este alături de NESsT în eforturile sale de promovare şi dezvoltare a antreprenoriatului social în România”, a declarat Romeo Vasilache, Director program antreprenoriat în cadrul RAF. „Credem că este nevoie de parteneriate diverse şi de durată pentru a consolida întreprinderi sociale de succes.  Sprijinim o nouă competiţie pentru a încuraja noi antreprenori care pot aduce valoare socială comunităţilor în care trăiesc, contribuind în acelaşi timp la dezvoltarea unor surse de venit viabile”, a adăugat acesta.

„Citi se bucură de o tradiție globală a inovației și a succesului de peste 200 de ani, pe parcursul cărora am valorificat resursele de care dispunem, expertiza, produsele și oamenii în sprijinul leadership-ului și al excelenței. Având la bază o abordare pe care o numim „mai mult decât filantropie”, ce presupune colaborarea activă cu partenerii sociali, implementarea de inițiative sustenabile și voluntariatul bazat pe expertiza angajaților noștri, parteneriatul cu NESsT a fost conceput pentru a propune soluții viabile problemelor sociale cu care se confruntă comunitățile”, a declarat Cristina Staiculescu, Director Comunicare Citi România.

NESsT definește întreprinderea socială drept o afacere concepută pentru a rezolva o problemă socială critică într-un mod sustenabil financiar. Întreprinderile sociale pot fi înființate și conduse atât de către ONG-uri, cât şi de persoane fizice sau diferite tipuri de persoane juridice, toate având în comun  obiectivul principal de a aduce un impact social pozitiv şi de a fi sustenabile financiar.

Un atelier în care persoane cu dizabilităţi croiesc sacoşe chic de pânză ce scutesc mediul de mii de sacoşe de plastic – acesta este Atelierul de Pânză, una dintre întreprinderile sociale dezvoltate cu sprijinul NESsT România.  Sănătate Dulce, o altă întreprindere socială din portofoliul NESsT România, produce mix-uri de miere de calitate superioară oferind o sursă de venit sustenabilă și un preț echitabil apicultorilor din județul Sălaj. Fundația Cartea Călătoare, tot o întreprindere socială susţinută de NESsT România, produce cărți audio în format DAISY (Digital Accessible Information System), o tehnologie accesibilizată ce oferă persoanelor cu deficiențe de vedere oportunitatea de a se bucura de lectură ca orice alt cititor. Acestea şi multe alte întreprinderi sociale dezvoltate cu sprijinul NESsT, sunt dovada concretă că domeniul întreprinderilor sociale, deşi unul încă tânăr în România, are capacitatea de a rezolva probleme sociale grave şi de a crea locuri de muncă acolo unde este mai mare nevoie de ele.

Despre NESsT:

NESsT este un catalizator pentru întreprinderile sociale din țările cu piețe în dezvoltare și din întreaga lume. NEssT își îndeplinește misiunea prin furnizarea de capital financiar, training-uri, mentorat și acces la piețe de desfacere unui portofoliu de întreprinderi sociale cu impact ridicat din țările cu piețe emergente. NESsT combină instrumentele și strategiile specifice sectorului de afaceri și al investițiilor de capital cu misiunea și valorile sectorului social, pentru a permite portofoliului său să planifice mai bine, să își îmbunătățească capacitatea de management, să se dezvolte și să își crească impactul social. / www.nesst.org

Despre Romanian-American Foundation:

Romanian-American Foundation este cea mai mare fundație finanțatoare americană din România, ce realizează investiții în antreprenoriat, educație și dezvoltare comunitară. Misiunea Romanian-American Foundation este promovarea şi consolidarea condiţiilor necesare unei economii de piaţă sustenabile şi a unei societăţi democratice care să asigure accesul la oportunităţi pentru toate segmentele populaţiei din România. Împreună cu partenerii săi, contribuie la cultivarea antreprenoriatului, îmbunătăţirea continuă a educaţiei,  promovarea spiritului filantropic în cultura românească și accelerarea inovației. Constituirea capitalului RAF a fost posibilă prin investiţiile de succes realizate în sectorul privat de către Romanian-American Enterprise Fund (RAEF) în cei peste 15 ani de prezenţă activă în România./ www.rafonline.org

Despre Citi România:

Citi, una dintre cele mai importante companii internaţionale de servicii financiare, deţine 200 de milioane de conturi de clienţi în peste 160 de ţări din lume. Citi furnizează persoanelor fizice, companiilor, guvernelor şi instituţiilor o  gamă largă de  produse şi servicii financiare,  inclusiv credite şi servicii bancare pentru persoane fizice,  activităţi bancare şi de  investiţii pentru companii,  garanţii bancare şi managementul averilor. La  nivel global, Citi  sprijină abilitarea economică și incluziunea financiară a  persoanelor cu  venituri mici și medii din comunitățile în care își desfășoară activitatea. Colaborăm îndeaproape cu o serie de parteneri din zona organizațiilor non-profit pentru a dezvolta proiecte menite să îmbunătățească standardul de viață în cadrul societății civile. Modalitatea principală prin care Citi se  implică în  comunitate este prin intermediul Citi Foundation. Misiunea fundației este dezvoltarea oportunităților economice în  comunitățile în care ne  desfășurăm activitatea, cu scopul de a ajuta persoanele dezavantajate social să dobândească independența financiară. / www.citibank.ro

 

 

Despre autor

avatar

NESsT este un catalizator pentru întreprinderile sociale din țările cu piețe în dezvoltare și din întreaga lume. NESsT își îndeplinește misiunea prin furnizarea de capital financiar, training-uri, mentorat și acces la piețe de desfacere unui portofoliu de întreprinderi sociale cu impact ridicat din țările cu piețe emergente. NESsT combină instrumentele și strategiile specifice sectorului de afaceri și al investițiilor de capital cu misiunea și valorile sectorului social, pentru a permite portofoliului său să planifice mai bine, să își îmbunătățească capacitatea de management, să se dezvolte și să își crească impactul social. www.nesst.org

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.