Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Inovaţie, antreprenoriat şi tehnologie la prima ediţie Bucharest Tech Feast

0

În luna noiembrie Bucureştiul devine capitala tehnologiei din Europa Centrală şi de Est, găzduind unele dintre cele mai importante evenimente de profil care se desfăşoară în prezent în regiune.

Pentru prima dată, How to Web, Startup Weekend şi Girls in Tech îşi unesc forţele şi se desfăşoară succesiv pentru a promova şi susţine inovaţia, antreprenoriatul şi tehnologia. Bucharest Tech Feast va reuni cele trei evenimente şi alte iniţiative mai puţin formale ce vor avea loc în România cu ocazia Global Entrepreneurship Week.

Bucharest Tech Feast debutează cu lansarea capitolului românesc al Girls in Tech, organizaţie a cărei misiune este de forma o comunitate a femeilor care profesează în domenii tehnice. Această iniţiativă este unică în Europa de Est, Bucureştiul fiind cel de al patrulea oraş din Europa care va găzdui o astfel de comunitate. Evenimentul de lansare al Girls in Tech România va aduce în faţa publicului femei de succes la nivel internaţional, iar invitata specială a acestuia va fi Zoe Adamovicz, Fondator Xyologic.

Săptămâna continuă cu How to Web, cea mai importantă conferinţă dedicată antreprenoriatului şi tehnologiei din Europa de Sud-Est care se va desfăşura pe 7 – 8 noiembrie la Crystal Pallace Ballroom. Ajunsă la cea de a patra ediţie, conferinţa va reuni în acest an peste 800 de participanţi şi 30 de vorbitori din peste 15 ţări. How to Web 2012 se va bucura de prezenţa unor personalităţi remarcabile în domeniu printre care îi amintim pe Phil Libin (CEO Evernote), Bill Liao (Co-Fondator XING) sau Mark Pascarella (CEO UberVu). Lista completă a vorbitorilor este disponibilă pe site-ul programului howtoweb.co

Datorită succesului de care s-a bucurat competiţia Startup Challenge în 2011, How to Web extinde expunerea acordată companiilor inovative la început de drum şi lansează programul Startup Spotlight care va avea loc în perioada 6 – 9 noiembrie. Acesta va aduce în lumina reflectoarelor 32 de echipe din regiune care vor beneficia de mentorat individual cu specialişti internaţionali, întâlniri cu reprezentanţi ai celor mai importante acceleratoare din Europa şi premii în valoare totală de 20000 $. Antreprenorii aflaţi la început de drum se pot înscrie în competiţie completând formularul online disponibil la startupspotlight.co

Bucharest Tech Feast se încheie cu StartUp Weekend, eveniment de 54 de ore care se desfăşoară între 9 şi 11 noiembrie şi aduce împreună tineri pasionaţi de antreprenoriat care formează echipe în jurul ideilor participanţilor, dezvoltă produse şi lansează noi companii în doar trei zile. La final, participanţii au şansa de a-şi prezenta ideile în faţa unor antreprenori şi investitori importanţi precum Andrei Pitiş (investitor) sau Bogdan Iordache (antreprenor serial şi investitor How to Web).

Anul acesta, StartUp Weekend vine cu o miză majoră pentru participanţi: echipa câştigătoare se aliniază la Global StartUp Battle şi va intra în lupta pentru invitaţiile disponibile la Global Entrepreneurship Congress care va avea loc la Rio de Janeiro.

Prima ediţie Bucharest Tech Feast se desfăşoară cu sprijinul Vodafone în perioada 5 – 11 noiembrie, iar informaţii despre eveniment sunt disponibile pe site-ul acestuia techfeast.co. Înregistrările sunt deschise şi se realizează online pe site-urile evenimentelor: gitromania.com, howtoweb.co, startupspotlight.co şi romania.startupweekend.org

Despre Bucharest Tech Feast

Bucharest Tech Feast reuneşte unele dintre cele mai importante evenimente despre antreprenoriat, inovaţie şi tehnologie din Europa Centrală şi de Est:

Prima ediţie Bucharest Tech Feast are loc în perioada 5 – 11 noiembrie şi aduce împreună pe parcursul celor 7 zile de eveniment peste 1000 de participanţi şi 40 de vorbitori internaţionali. Detalii despre proiect sunt disponibile pe site-ul acestuia techfeast

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.