Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

INCREDIBIL LA CLUJ: Primul service auto care îți dă la schimb o carte cât ai mașina la reparat!

0

”Dacă nu mai pun mâna pe volan, măcar să pun mâna pe o carte”

Primul service auto care îți dă la schimb o carte cât ai mașina la reparat

Toată lumea care a fost cu mașina în service știe cât de dificil este să te lipsești de automobil cât timp acesta e la revizie sau la reparație în service. Un service auto independent din Cluj-Napoca a decis să ajute clienții în această privință și să le facă viața mai ușoară. Însă ei nu pun la dispoziție alte mașini clienților, ci le oferă la schimb cărți.

biblioteca iovi

”Mașinile ne pot duce în foarte multe locuri și ne fac viața mai ușoară din multe puncte de vedere. Sunt totuși locuri, lumi și stări în care doar o carte ne poate duce.” spune Victor Miron, consilier service driver-friendly la Service Auto Iovi.

Când mergi cu mașina la reparat la ei, poți alege una din cărțile din biblioteca lor de la recepția service-ului. De asemenea, poți consulta lista de cărți și disponibilitatea lor de pe internet.

Dacă nu ai terminat de citit cartea până ți se repară mașina poți să prelungești ”călătoria” cu acea carte. O returnezi când ai terminat-o de citit, iar astfel vei face o vizită la service pentru a lăsa altceva decât bani.

Această inițiativă este a doua din cadrul campaniei Cărțile pe față, campanie de promovare a lecturii în moduri inedite. Prima inițiativă a fost cea de săptămâna trecută prin care librăria Bookstory din Cluj-Napoca a anunțat că oferă reducere de 10% clienților care au poză de profil pe Facebook cu ei citind o carte.

Victor Miron, care este și unul din ințiatorii Cărțile pe față, ne mai spune: ”Am inițiat această campanie de promovare a cititului în memoria doamnei profesoare Mariana Muthu, care mi-a predat limba și literatura română în liceu. Datorită ei am devenit cititor și vreau ca prin această campanie impactul activității ei să se amplifice și mai mult.”

Pentru a promova campania, cei de la Service Auto Iovi au realizat și aceste două clipuri video explicative:

Una din următoarele acțiuni în cadrul campaniei „Cărțile pe față” este ca o dată pe lună oamenii care citesc în mijloacele de transport în comun din Cluj-Napoca să circule gratuit. Pentru asta mai urmează doar să convingă autoritățile locale.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.