Începe Festivalul de Film Istoric din Cetatea Râşnov. Accesul publicului este gratuit.

0

Cetatea Râşnov găzduieşte între 10 – 19 august 2012 un eveniment deja tradiţional – a IV-a ediţie a Festivalului de Film Istoric. Timp de 10 zile, publicul va putea asista la un maraton cinematografic (peste 40 de producţii) cuprinzând cele mai noi şi mai valoroase filme documentare şi de ficţiune, concerte, dezbateri şi conferinţe pe teme istorice.

Anul acesta, organizatorii au ales să oglindească în selecţia filmelor din festival şi în evenimentele speciale teme istorice importante: Atentatul terorist de la JO Munchen 1972, Jubileul Reginei Elisabeta a II-a, Insula Ada Kaleh, Sfârşitul lumii şi Transilvania.

Festivalul se va bucura de prezenţa unor invitaţi de marcă: Ivan Patzaichin, medaliat la JO din 1972, Henry Hershkowitz, sportiv din delegaţia Israelului la Munchen 1972, Cristian Ţopescu precum şi actorul Marius Manole.

Festivalul de Film Istoric de la Râşnov vă invită la o călătorie în timp, vizionând filme care au ca subiect aceste momente istorice, dar şi cele mai noi producţii cinematografice cu temă istorică. Momente-portret vor fi dedicate actorilor Toma Caragiu şi Patrick Dewaere, cineastului Cristian Nemescu şi pilotului Ayrton Senna.

Atmosfera festivalului va fi completată prin 8 concerte speciale şi 2 expozitii tematice realizate în parteneriat cu Muzeul Ţăranului Român şi Biblioteca Judeteană Astra Sibiu. Spectatorii se vor bucura de concerte vocal-instrumentale de muzică veche, rock medieval, muzică traditională anatoliană, arabă şi evreiască, proiecţie de film mut acompaniată de muzică live.

Temele istorice vor fi prezente şi în selecţia apariţiilor editoriale prezentate la târgul de carte organizat pe întreaga perioadă a festivalului. FFIR este organizat de Consiliul local Râşnov, în parteneriat internaţional cu European Institute of Cultural Routes şi cu Asociaţia Mioritics.

Accesul publicului este gratuit.

Evenimentele se vor desfăşura în Cetatea Râşnovului, la cinematograful din oraş şi în centrul istoric. FFIR a fost ales ca Eveniment Responsabil alături de alte 6 evenimente organizate în acest an în România. Mai multe informaţii se pot găsi pe site-ul oficial: www.ffir.ro

Râşnovul este strâns legat de cinematografia românească, mari regizori români filmând aici multe dintre peliculele cu tematică istorică. Organizatorii îşi propun „reînvierea potenţialului turistic şi cultural al zonei şi consacrarea Râşnovului drept refugiu pentru împătimiţii de istorie, artă şi natură”, a declarat Nicolae Pepene, directorul festivalului.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează