Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Începe Festivalul de Film Istoric din Cetatea Râşnov. Accesul publicului este gratuit.

0

Cetatea Râşnov găzduieşte între 10 – 19 august 2012 un eveniment deja tradiţional – a IV-a ediţie a Festivalului de Film Istoric. Timp de 10 zile, publicul va putea asista la un maraton cinematografic (peste 40 de producţii) cuprinzând cele mai noi şi mai valoroase filme documentare şi de ficţiune, concerte, dezbateri şi conferinţe pe teme istorice.

Anul acesta, organizatorii au ales să oglindească în selecţia filmelor din festival şi în evenimentele speciale teme istorice importante: Atentatul terorist de la JO Munchen 1972, Jubileul Reginei Elisabeta a II-a, Insula Ada Kaleh, Sfârşitul lumii şi Transilvania.

Festivalul se va bucura de prezenţa unor invitaţi de marcă: Ivan Patzaichin, medaliat la JO din 1972, Henry Hershkowitz, sportiv din delegaţia Israelului la Munchen 1972, Cristian Ţopescu precum şi actorul Marius Manole.

Festivalul de Film Istoric de la Râşnov vă invită la o călătorie în timp, vizionând filme care au ca subiect aceste momente istorice, dar şi cele mai noi producţii cinematografice cu temă istorică. Momente-portret vor fi dedicate actorilor Toma Caragiu şi Patrick Dewaere, cineastului Cristian Nemescu şi pilotului Ayrton Senna.

Atmosfera festivalului va fi completată prin 8 concerte speciale şi 2 expozitii tematice realizate în parteneriat cu Muzeul Ţăranului Român şi Biblioteca Judeteană Astra Sibiu. Spectatorii se vor bucura de concerte vocal-instrumentale de muzică veche, rock medieval, muzică traditională anatoliană, arabă şi evreiască, proiecţie de film mut acompaniată de muzică live.

Temele istorice vor fi prezente şi în selecţia apariţiilor editoriale prezentate la târgul de carte organizat pe întreaga perioadă a festivalului. FFIR este organizat de Consiliul local Râşnov, în parteneriat internaţional cu European Institute of Cultural Routes şi cu Asociaţia Mioritics.

Accesul publicului este gratuit.

Evenimentele se vor desfăşura în Cetatea Râşnovului, la cinematograful din oraş şi în centrul istoric. FFIR a fost ales ca Eveniment Responsabil alături de alte 6 evenimente organizate în acest an în România. Mai multe informaţii se pot găsi pe site-ul oficial: www.ffir.ro

Râşnovul este strâns legat de cinematografia românească, mari regizori români filmând aici multe dintre peliculele cu tematică istorică. Organizatorii îşi propun „reînvierea potenţialului turistic şi cultural al zonei şi consacrarea Râşnovului drept refugiu pentru împătimiţii de istorie, artă şi natură”, a declarat Nicolae Pepene, directorul festivalului.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.