Începe a doua ediţie a competiției naţionale Economy Works, un concurs pentru liceeni cu premii în bani şi excursii în SUA şi Germania!

0

Economy Works, un concurs pentru liceeni cu premii în bani şi excursii în SUA şi Germania

 

Luni, 20 februarie 2012, începe a doua ediţie a concursului naţional Economy Works. Pentru al doilea an consecutiv, asociaţia Societatea pentru Libertate Individuală (SoLib) implementează un proiect adresat elevilor de liceu. Economy Works explică și promovează mecanismele pieţei libere cu scopul de a spori receptivitatea elevilor de liceu la principii economice solide și de a-i echipa cu instrumentele necesare unei bune înţelegeri a mizelor politicilor economice.

Grupul ţintă al proiectului sunt tinerii cu vârste între 15 si 19 ani (aproximativ 600 de elevi din 100 de licee din peste 30 de  orașe). Concursul va fi structurat în trei module online de câte 2 săptămâni, în timpul cărora elevii vor studia folosind mijloacele puse la dispoziţie de SoLib pe site-ul www.economyworks.ro (texte, prezentări, documentare, videolclipuri, materiale audio, benzi desenate). La sfârșitul fiecărui modul, elevii sunt invitaţi să răspundă la o intrebare de gândire critică printr-un eseu de 1-2 pagini. Pentru fiecare modul, cel mai bun eseu va fi premiat cu 100$, iar alţi doi câștigători vor primi premii în cărţi.

La finele celor trei cursuri, cei mai creativi și activi 15 participanţi vor intra în finală pentru cele 2 locuri sponsorizate la şcoli de vară din Statele Unite ale Americii şi Germania. Finaliștii, alături de instituţiile și partenerii implicaţi în proiect, vor fi invitaţi să participe la evenimentele organizate la finalul proiectului în București.

Prin acest proiect, SoLib a început crearea unei baze de date cuprinzătoare de texte, videoclipuri, benzi desenate, materiale audio care tratează subiecte economice importante. Un alt obiectiv al Economy Works este implicarea tinerilor din cât mai multe orașe din întreaga ţară într-un proiect naţional, care complementează cunostinţele oferite de învăţământul de stat și care, în același timp, le oferă perspective reale de dezvoltare profesională și academică. În plus, Economy Works va duce la crearea unei reţele de tineri ce împărtășesc aceleași interese.

Pentru organizarea concursului Economy Works, SoLib a obţinut sprijinul Băncii Transilvania, precum şi al partenerilor instituţionali, Foundation for Economic Education din SUA şi Insitute for Economic Studies Europe.

În 2011, Economy Works a fost susţinut de numeroase organizaţii româneşti şi internationale, precum Fundaţia Dinu Patriciu, Centrul pentru economie politică şi afaceri Murray Rothbard, TaxPayers’ Alliance din Londra şi Foundation for Economic Education din Colorado. Economy Works 2011 s-a bucurat de participarea a 212 elevi din licee din ţară. Cei mai buni 9 elevi şi-au prezentat lucrările în cadrul conferinţei din Bucureşti, în faţa unui juriu alcătuit din profesori universitari. Dintre aceștia au fost aleși doi câştigători care au participat la o şcoală de vară în Statele Unite ale Americii.

SoLib este o organizaţie tanără, fără afiliere politică, cu sediul în București, care urmărește să promoveze principiile libertăţii și pieţei libere, contribuind la crearea politicilor publice la nivel naţional.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.