Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Inaugurat in Romania, episodul 10

0

La malul marii, proiecte importante sunt finalizate in timp ce in restul tarii «alesii» incearca sa isi convinga alegatorii de bunele intentii prin noi si multiple inaugurari…

InauguRO: Episodul 10

In noul brand al Romaniei («Explore the Carpathian Garden») litoralul nu reprezinta o prioritate. Asta nu inseamna ca turismul si investitiile de acolo sunt uitate. Dimpotriva, exista cateva inaugurari in ultimul timp care ne dau mari sperante ca si acolo lucrurile se indreapta in directia buna.

Mangalia: port turistic

Inceput pe vremea fostului edil al orasului, Zanfir Iorgus, Portul Turistic Mangalia a fost inaugurat ieri, in prezenta ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a primarului Claudiu Tusac, a prefectului Claudiu-Iorga Palaz, a deputatului Zanfir Iorgus si a multor curiosi. Portul are o suprafata de peste 40 de kilometri patrati, investitia ridicandu-se la aproximativ cinci milioane de euro, suportata in intregime de minister. Pe pasarela portului au fost prevazute atat sisteme de iluminat moderne, bancute, dar si un teren de golf mininatural de 18 gauri, cascade in piatra, pod din lemn peste apa.

Sursa: InfoPortal

Fotografii: Skyscrapercity

Mangalia: investitii in domeniul turismului balnear

În cadrul proiectului a fost amenajat şi ecologizat drumul de legătură, pe patru benzi, între staţiunile Venus şi Saturn, au fost amenajate cinci bazine de ape mezotermale sulfuroase şi parcul de distracţii cu o suprafaţă de 1,3 hectare şi o parcare auto cu peste 150 de locuri.  Primarul Claudiu Tusac a declarat că amenajarea acestor bazine este un prim pas spre valorificarea potenţialului balnear al zonei care să impună, în perioada următoare, Saturn şi Venus ca staţiuni balneare reprezentative, de interes naţional şi internaţional. În cadrul proiectului de amenajare a zonei au mai fost realizate investiţii pentru îmbunătăţirea sistemului de reţele edilitare (alimentare cu energie electrică, alimentare apă şi canalizare, staţie de pompare ape pluviale, sistem de iluminat public şi ambiental).

Sursa: AgerPress

Fotografii: MDTR

Mamaia: complex turistic de lux

Un hotel de cinci stele, construit cu aproape 18 milioane de euro, a fost deschis oficial, vineri, în staţiunea Mamaia, unitate care face parte dintr-un complex turistic exclusivist în care o firmă din ţara noastră a mai investit în ultimii ani peste 17 milioane de euro.
Complexul Marina Regia Residence este construit la ieşirea din staţiunea Mamaia către Năvodari, pe o suprafaţă de peste şapte hectare şi cuprinde 46 de vile, două hoteluri şi un club-restaurant, piscine interioare şi exterioare, săli de conferinţă, zone de agrement, de fitness, precum şi un modern centru de sănătate care ocupă o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi.

Sursa: Eurourbanism

Fotografii: Horeca

Cluj: un tronson al centurii de nord – est a municipiului Cluj-Napoca

Tronsonul inaugurat sâmbătă de premierul Emil Boc are o lungime de 4,52 kilometri, o platformă de 10 metri, leagă bd. Muncii de Centura de ocolire Cluj Est. El a fost început în luna mai a anului trecut de la kilometrul 1,6, ajungându-se acum la kilometrul 4,52. Tronsonul ocoleşte partea de nord a municipiului Cluj-Napoca, cartierul Someşeni şi Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, precum şi parte din localitatea Sânnicoară.  Tronsonul contribuie la eliminarea traficului greu din municipiul Cluj-Napoca şi creşte siguranţa în circulaţie. Traficul estimat la finalizarea proiectului este de 7.000 – 9.000 de vehicule pe zi.

Sursa: Eurourbanism

Bucuresti: doua statii noi de metrou

Ministrul Transporturilor a participat vineri, împreună cu Emil Boc, la inaugurarea staţiilor de metrou Pajura (Jiului) şi Parc Bazilescu, lucrări începute în 1988 şi oprite în mai multe rânduri din lipsă de finanţare. În urmă cu doi ani ministerul a început să aloce sume importante reuşind în cele din urmă să finalizeze cele două staţii. Lucrările au costat în total 40 milioane euro şi au fost executate de companiile româneşti SOMET şi TIAB. „Trenurile de metrou vor circula la interval de 8 minute de la Gara de Nord la Parc Bazilescu. Cele două staţii au instalate atât automate pentru cumpărarea biletelor cât şi escalatoare noi. În acest an vom lansa licitaţia pentru construcţia a încă două noi staţii către Lacul Străuleşti, acolo unde va fi construit şi un centru multi-modal”, a declarat directorul general Metrorex, Gheorghe Udrişte. Acesta a precizat că speră ca până în 2030 reţeaua de metrou a capitalei să se dubleze de la 68,5 km în prezent la 120 km.

Sursa: Eurourbanism

Bucuresti: un nou spital privat (Spitalul Delta Hospital)

Spitalul Delta Hospital din Capitala, detinut de opt medici români, a fost inaugurat ieri, în urma unei investitii de 13 milioane de euro. Unitatea, cu o capacitate de 55 de paturi, cuprinde un bloc operator cu patru sali de operatie, terapie intensiva, un centru de diagnostic si tratament cu 24 de cabinete de specialitate, precum si 170 de locuri de parcare. Desi ambulatoriul Delta Hospital este functional înca din noiembrie 2010, spitalul a fost deschis oficial ieri.

Sursa: Medias Info

Onesti (Bacau): sala sportiva polivalenta «Nadia Comaneci»

Proiectul sălii polivalente la Oneşti datează din 1985, însă s-a împotmolit din lipsă de bani. Lucrările au fost reluate în 1993 şi au fost tergiversate până acum. „Încă nu e făcută recepţia clădirii, dar sunt trei surse de finanţare: Consiliul Local, bugetul de stat şi Compania Naţională de Investiţii”, a declarat Nicolae Găbureanu, director financiar al Primăriei Oneşti.

Sursa: Adevarul

Mehedinti : Drumul Judetean 670  Marga (DJ 607 B) – Baia de Aramă (DN 67D)

Lucrările de modernizare a Drumului Judeţean 670  Marga (DJ 607 B) – Baia de Aramă (DN 67D), în lungime de 35 de kilome­tri, au luat sfârşit. La recepţia lucrării au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean, Marius Bălu, reprezentanţi ai construc­torilor şi ai administraţiilor locale din zonă. Investiţia a fost realizată cu fonduri europene prin Programul Operaţional Regional şi a costat 44.072.233,1 lei, din care contribuţia Uniunii Europene a fost de 30.533.712,85 lei.

Sursa: Informatia de Severin

Tulcea: primul centru de colectare a deşeurilor electrice şi electronice din România

În cursul zilei de vineri, a avut loc la Tulcea inaugurarea primului centru de colectare a deşeurilor electrice şi electronice din România, iar până la jumătatea lunii iulie vor fi deschise altele patru, tot în judeţul Tulcea. Investiţia aparţine Asociaţiei RoRec, din care fac parte 10 producători internaţionali de produse electrice şi electronice. „Legislaţia impune existenţa unui centru de colectare DEE la un număr de 50 de mii de locuitori, dar nu mai puţin de unul în fiecare localitate”, a precizat Liviu Popeneciu, preşedinte al Asociaţiei Române pentru Reciclare RoRec. „Noul nostru proiect vine în sprijinul autorităţilor, prin oferirea unor soluţii de colectare DEE la standarde europene, având în vedere atingerea cotei impuse de către Uniunea Europeană, şi anume 4 kilograme colectate anual pe cap de locuitor, şi nu în ultimul rând, protejarea mediului înconjurător”, a mai spus acesta.

Sursa: Obiectiv Jurnalul de Tulcea

Ploiesti: depozit ecologic industrial la Ploieşti, în cadrul parcului de afaceri Ploieşti West Park

Depozitul, cu o suprafaţă de 17.800 de metri pătraţi, face parte dintr-o investiţie totală de 12 milioane de euro, care va mai cuprinde un alt depozit industrial de 9.000 de metri pătraţi, ce ar urma să fie inaugurat până la finalul acestui an. Depozitul industrial finalizat recent se adresează companiilor mici şi mijlocii şi poate stoca orice tip de produse. „Suntem în discuţii cu mai multe companii internaţionale şi locale şi în curând vom anunţa şi numele clienţilor”, au declarat reprezentanţi ai Alinso, companie care deţine 80% din Ploieşti West Park, restul de 20% fiind proprietatea lui Uşurelu. Printre companiile care au fost atrase în Ploieşti West Park până în prezent se numără Unilever, Lufkin, Toro, OTZ Logistics şi British American Tobacco.

Sursa: Ziarul Financiar

Bistrita: prima microcentrala din Transilvania

Compania de proiectare şi consultanţă 4C Project Consulting a inaugurat, la Budacu de Sus, prima microhidrocentrala din cadrul Amenajării Hidroenergetice pe râul Budac – Bistriţa, primul proiect finalizat după 1989, în zona Transilvania. Evenimentul a avut loc în prezenţa reprezentanţilor instituţiilor publice locale, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Primăria Dumitriţa, Inspectoratul de Stat în Construcţii, Administraţia Naţională Apele Romane, Agenţia pentru Protecţia Mediului Bistriţa – Năsăud.

Sursa: Radio Transilvania

Nadab (Arad) : Centru international de geriatrie

La Complexul transfrontalier de cercetari în gerontologie din localitatea aradeana Nadab a fost inaugurat primul Centru international de geriatrie din vestul Romaniei, in care vor fi efectuate cercetari si va oferi solutii privind posibilitatea de stopare a procesului de imbatranire. Centrul international de geriatrie se afla in apropierea Centrului de Cercetari si Tratament al Bolii Alzheimer de la Socodor si face parte dintr-un proiect european, demarat de Consortiul Social si Medical Del Borsodi din Miskolc (Ungaria), Universitatea din Debrecen (Ungaria) si Universitatea de Vest „Vasile Goldis” din Arad, a carui valoare se ridica la suma de aproximativ 40 de milioane de forinti, pentru fiecare partener in parte.

Sursa: CityNews

Alexandria (Teleorman): strandul Vedea

De la inaugurarea singurul complex de agrement din Alexandria, nu au lipsit tortul festiv şi băuturile acordate gartis de primărie. Intrarea pentru alexăndrenii care au vrut să facă plajă astăzi a fost gratuită. Porţile din parcarea Ştrandul Vedea au fost deschise pentru public începând cu ora 10.00, iar alexăndrenii care nu au văzut până acum investiţia sau care au dorit să facă plajă după inaugurarea oficială au luat cu asalt complexul.

Sursa: Adevarul

Brasov: Brasov Business Park

În 4 iulie, la Braşov a fost inaugurat oficial Business Park, un complex modern de afaceri la standarde internaţionale, total funcţional pe o suprafaţă de 24.000 de metri pătraţi, care pune la dispoziţia oamenilor de afaceri spaţii pentru birouri şi birouri de închiriat pe termen scurt, un centru expoziţional şi un centru de conferinţe şi săli de întîlniri. Complexul dispune de echipamente tehnice şi dotări de ultimă oră, dar şi de restaurant, cafenea şi servicii relaţionate mediului de afaceri. Centrul dispune de 670 de locuri de parcare, unele în parcarea subterană şi altele în jurul clădirii, la nivelul străzii. Toate acestea creează o formulă unică pentru a atrage companii naţionale şi internaţionale către Braşov Business Park.

Sursa: Monitorul Expres Brasov

Brasov: fabrica Premium Aerotec de la Ghimbav

Noua unitate va fi axată pe producţia şi asamblarea componentelor metalice pentru toate programele de serie Airbus (A320, A330, A380). Investiţiile Premium Aerotec în fabrica de la Braşov, cu o suprafaţă construită de 60.000 metri pătraţi, se ridică la circa 40 de milioane de euro. Faza de dezvoltare treptată a producţiei va continua pînă la sfîrşitul anului 2012. În prezent, în fabrică lucrează 260 de angajaţi, urmînd ca pînă în 2013, grila de angajaţi să cuprindă 500 de persoane.

Sursa: Monitorul Expres Brasov

Arad: reabiliarea termica a Spitalului Clinic Judeţean Arad

Spitalul Judeţean din Arad are o nouă faţă, una mai europeană. Proiectul de reabilitare termică a clădirii Spitalului Clinic Judeţean Arad a fost gândit şi pus în practică de către noua conducere administrativă, respectiv Consiliul Judeţean Arad (CJA). Lucrările de execuţie au început acum opt luni, iar valoarea totală a proiectului se ridică la suma de 3.225.683 lei. Obiectivele proiectului sunt clare: reabilitarea termică exterioară, asigurarea creşterii confortului termic, reducerea cheltuielilor de întreţinere şi, desigur, îmbunătăţirea aspectului exterior.

Sursa: Aradon

Arad : primul tramvai romanesc, Imperio

Imperio, tramvaiul produs de Astra Vagoane Călători SA şi Siemens, este cel mai nou model de tramvai produs la ora actuală pe piaţa mondială de profil. „Imperio are podeaua complet coborâtă şi aduce pasagerilor un plus de confort pe durata călătoriei iar operatorului de transport o exploatare economică şi optimizată”, a punctat directorul Astra Vagoane Călători SA, Valer Blidar.

Sursa : Aradon

Fotografii : Ziarul Financiar

Alte inaugurari: o lampa uriasa, un alt simbol turistic pentru Timisoara, un pod nou peste paraul Peta in Oradea, un nou sediu APIA (Centrul Local al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură) la Gurahont (Arad), sediu nou al Scolii Speciale Ajutatoare Bals (Olt), incineratorul de deşeuri medicale din comuna Sopot (Dolj), sediul renovat al primariei Bognadesti (Suceava), parcul de la Casa Alba din Bistrita, baza sportiva de la Dor Marunt (Calarasi), Centrul de Copii de la Roades (Brasov), scoala noua la Halmagiu (Arad) si drumul de legătură între localităţile Zăbrani şi Chesinţ (DJ 682 Zăbrani – Chesinţ) (Arad).

Cateva inaugurari interesante, care pot fi incadrate in rubrica “initiative surprinzatoare”: pentru prima oara, la un proiect national e folosita forta de munca din penitenciare, de exemplu, la autostrada Deva-Orastie; prima statie de alimentare a masinilor electrice din Bucuresti, centru special amenajat pentru recoltarea analizelor la copii in Constanta, after-school in Sectorul 4 Bucuresti si prima clinica medicala a Patriarhiei Romane din Bucuresti.

Pe plan international, avem iarasi evenimente demne de mentionat:

Alexandra Nechita schimba lumea prin arta

If there was ever an artist to consider a prodigy since childhood, Alexandra Nechita is it.  Internationally recognized for her abstract figurative style, Nechita has been perfecting the uniqueness of her work since the age of two, when she first began to draw.  By the age of seven, she had begun painting with oils and acrylics and by eight she had completed her first solo exhibit in Los Angeles.  At ten, Nechita added monumental paintings to her growing list of accomplishments, many of which reflected more sophistication than those of mature artists.  She is truly a rare form, a prodigy in every sense of the word.  Her growing repertoire of artwork provides a testament to the years she has dedicated to her medium.

Sursa: Creative Arts Communications

Ceas Hublot editie speciala pentru Ilie Nastase

Ceasul, care va costa 65.900 de lei, este un model Big Bang de 44 de mm, din ceramică neagră, cu mecanism automatic cu cronograf. Nastie Bang are steagul României plasat pe laterala carcasei, iar semnătura lui Ilie Năstase, fost numărul 1 ATP, este gravată pe cadranul din antracit, în dreptul orei şase.

Sursa: Mediafax

 

Despre autor

avatar

Serie de articole de tip "revista presei" cu principalele știri despre inaugurări în România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.