Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Inaugurarea Atelierului – Muzeu „Moara de hârtie” la Comana

0

Inaugurarea Atelierului – Muzeu „Moara de hârtie”

Sâmbătă, 6 august 2011, a avut loc în Comana (Giurgiu) inaugurarea Atelierului – Muzeu Moara de hârtie, un proiect inițiat în 2009, care are în centrul atenției meșteșuguri precum: hârtia manuală, legătoria de carte, tiparul manual.

Evenimentul a reunit peste 60 de persoane care au participat la slujba de sfințire, au vizitat Atelierul-Muzeu și s-au implicat în activități de realizare a hârtiei manuale, legătoriei de carte și tiparului manual.

“Moara de hârtie este un muzeu viu, un atelier ce reînvie, păstrează şi transmite generaţiilor ce vor urma tradiţiile manufacturiere româneşti şi universale.” – a declarat Ion Georgescu, unul dintre fondatorii Morii de hârtie.

Cu ocazia inaugurării Atelierului – Muzeu Moara de hârtie, inițiatorii proiectului au realizat în amintirea acestui eveniment, un Hrisov pe pergament, caligrafiat în stilul manuscriselor medievale românești.


 

Despre autor

avatar

Moara de hârtie este o poveste de viață, creată să aducă bucurie. O simplă idee a dus la construcția unui atelier-muzeu dedicat cuvântului scris, la înființarea unei Asociații care promovează meșteșugurile creative și la câteva proiecte educative și sociale. Din august 2011 până în prezent, aproximativ 4000 de adulţi şi copii au participat la atelierele şi evenimentele organizate de noi. Vă așteptăm si pe voi, cu bucurie, să descoperiți Moara de hârtie de la Comana! Mai multe informații găsiți pe: www.moaradehartie.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.