Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

În week-end are loc cel mai mare târg internațional de universități

0

RIUFPeste 100 de universități internaționale din Europa și SUA îi așteaptă pe elevii și studenții români pe 16-17 martie la Sala Palatului din București pentru a le vorbi despre cum pot urma un program de studiu în străinătate. Pe parcursul celor 2 zile, cei 6.000 de vizitatori așteptați vor primi informații despre taxele de școlarizare, posibilități de finanțare, ce programe sunt disponibile în domeniile de interes pentru ei și care este procesul de aplicare. Nu în ultimul rând, la RIUF vizitatorii vor avea acces la consiliere gratuită pentru a aplica la studii în străinătate din partea consultanților EDMUNDO, pe care îi pot întâlni la eveniment.

Universități de top prezente la București
RIUF este singurul loc în care tinerii pot discuta cu studenți și absolvenți români de la universitățile de top din lume. Astfel, pe parcursul celor 2 zile, reprezentanți de la MIT (universitate plasată pe locul 1 în topul mondial QS), Harvard (care vor susține o prezentare), Princeton, University of Paris-Sorbonne, London School of Economics și University College London vor povesti vizitatorilor RIUF ce înseamnă să fii student la o universitate de top din lume.
În plus, participanții la târg vor avea acces la zeci de standuri ale universităților din Marea Britanie, Franța, Germania, Olanda, Suedia, Belgia și alte 15 țări, ale organizațiilor care desfășoară programe de dezvoltare personală și profesională, cursuri de limbă, cărți și multe altele. Lista completă a expozanților poate fi văzută aici.

Admitere pe loc

Sunt ultimele zile pentru înscrieri la Spot Admissions! În urma pregătirii unui set de documente și a unui interviu de 15 minute, participanții au șansa de a fi admiși pe loc. Termenul limită de trimitere al documentelor diferă în funcție de orașul (București, Timișoara sau Iași, orașele unde are loc această ediție a târgului) în care va fi susținut interviul. Mai multe detalii pot fi găsite la următorul link.

Prezentări despre oportunitățile disponibile
Pentru a avea discuții mai aprofundate cu reprezentanții universităților și pentru șansa de a fi remarcat de către aceștia, ceea ce poate fi util în procesul de aplicare, vizitatorii pot participa la sesiuni de prezentări. În cadrul lor vor fi prezentate informații despre diferitele sisteme academice și particularitățile lor, despre facilitățile oferite de universități pentru studenți, despre pașii necesari realizării unei aplicații la studii în străinătate, dar și despre oportunitățile de carieră și modul în care universitățile își ajută absolvenții să aleagă domeniul potrivit.
Pentru a participa la prezentări, este necesară înscrierea pe site-ul RIUF.

Tombolă cu premii
Vizitatorii au și ocazia de a câștiga o serie de premii, eligibili fiind cei care completează chestionarul disponibil la standul de tombolă. Astfel, au ocazia de a intra în posesia unor carduri cadou pentru a cumpăra cărți de la Okian, cursuri de limbă engleză și germană, pachete de cosmetic Unilever sau reduceri pentru susținerea testelor IELTS și TEOFL.

Pentru a participa la târg este necesară înscrierea pe site.
Detalii pe www.riuf.ro.

Despre autor

avatar

EDUCATIVA este un grup de întreprinderi sociale (organizații non-guvernamentale și companii) ce oferă tinerilor români oportunități de dezvoltare personală și profesională printr-o gamă largă de proiecte și servicii educaționale. Principalele proiecte marca EDUCATIVA sunt: RIUF – Romanian International University Fair, cel mai mare târg de universităţi din România; EDMUNDO – serviciul gratuit de consiliere pentru studii în străinătate; UNIVERSALIO – serviciu de consiliere pentru orice universitate din lume în limba engleză, franceză și germană; REVIRO– oferă oportunități de carieră interesante și atractive tinerilor români cu experiență academică și/sau profesională în străinătate.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.