În 2013, vor fi donate încă 1000 calculatoare prin intermediul programului ASSOCLIC

0

 Ateliere Fără Frontiere lansează programul ASSOCLIC 2013

Cele mai bune proiecte din 2012 au fost premiate ieri, în cadrul ”Hall of Fame” Assoclic. În 2013, vor fi donate încă 1000 calculatoare prin intermediul programului ASSOCLIC

Ateliere Fără Frontiere lansează programul ASSOCLIC pentru 2013, în cadrul căruia vor fi donate, în două etape, încă 1000 de calculatoare recondiționate în atelierul propriu. Programul ASSOCLIC pentru anul acesta a fost anunțat în cadrul evenimentului ”Hall of Fame” Assoclic, unde s-au premiat proiectele cu cel mai mare impact din 2012. Selecția s-a făcut din 184 proiecte înscrise în program, iar cei trei câștigătorii sunt: Asociația Authelp Harghita (Miercurea Ciuc) și Asociația Dincolo de Tăcere (Galați), care folosesc calculatoarele pentru dezvoltarea abilităților copiilor cu autism, dar și Centrul de plasament Sfântul Ștefan (Perișoru, jud. Călărași), care utilizează calculatoarele Assoclic pentru a promova accesul la informație și ocuparea forței de muncă a 110 copii și tineri aflați în această comună izolată.

Pentru prima etapă ASSOCLIC lansată astăzi, Ateliere Fără Frontiere a alocat 500 de calculatoare pentru care pot aplica organizații neguvernamentale (asociații, fundații, federații), școli, licee, instituții de învățământ acreditate (facultăți/universități), grădinițe, muzee de stat, biblioteci de stat și instituții sociale care prezintă un proiect într-unul din domeniile eligibile: educaţie prin acces la IT&C, integrare/reintegrare – care stimulează autonomia persoanelor asistate prin acces la IT&C, formare prin acces la IT&C sau alte proiecte care vizează un impact social în comunitate.

Patrick Ouriaghli, Director Executiv, Ateliere Fără Frontiere: “Ne-am însușit misiunea de reducere a decalajului informatic și, de aceea, în fiecare an alegem să donăm calculatoare către proiecte educaționale. Începând din acest an, am lanasat Assoclic Hall of Fame, o modalitate de recunoaștere a acelor proiecte laureate în anul precedent și care au avut cel mai mare impact în rândul beneficiarilor cu care ei lucrează.”

Termenul limită de înscriere pentru prima etapă ASSOCLIC este 3 aprilie, urmând ca proiectele să fie evaluate de un juriu format din parteneri Ateliere Fără Frontiere. Rezultatele primei etape vor fi afișate pe 29 aprilie. Formularul de cerere și toate informațiile sunt disponibile pe www.assoclic.ro.

 

Partenerii proiectului Assoclic: ECOTIC,  SNAPSHOT by McCann PR, Microsoft.

Acest proiect este susținut și de: Camera Franceză de Comerț, Camera de Industrie și Agricultură în România (CCIFER), RSC, România Pozitivă, Știri ONG, Fundația EOS, NESsT, Centras, Ce-Re, TechSoup.

Partenerii strategici ai Ateliere Fără Frontiere sunt: Apa Nova București – Veolia ; BRD – Société Générale și  Carrefour România.

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți, puteți urmari pagina de Facebook:  facebook.com/atelierefarafrontiere și contul de Twitter:  twitter.com/AFF_Romania

AFF-1

Despre Assoclic

Assoclic este programul național de donații de computere al  Ateliere Fără Frontiere, care, din 2008 și până în prezent, a dotat peste 3000 calculatoare recondiționat la mai mult de 500 de structuri din întreaga țară, oferind celor aproape 59.000 de beneficiari ocazia de a utiliza calculatoarele pentru educație, integrare și dezvoltare personală.

Despre Ateliere Fără Frontiere România

Ateliere Fara Frontiere este o asociație română non-profit de inserție socio-profesională a cărei misiune este integrarea socio-profesională a persoanelor în mare dificultate, lupta împotriva risipei și poluării prin recondiționarea și reciclarea echipamentelor IT uzate și solidaritatea digitală prin donații de echipamente IT pentru proiecte educaționale și sociale.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează