Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

IaŞi Plantează / 20 martie 2010

0

IaŞi Plantează pe 20 martie în comuna Voineşti!

Pe 20 martie 2010, Asociaţiile Mai Bine şi TERIS împreună cu Consiliul Judeţean, Garda de Mediu, Direcţia Silvică şi Agenţia pentru Protecţia Mediului, Iaşi, organizează în cadrul campaniei de mediu IaŞi Reciclează, acţiunea IaŞi Plantează.

Voluntarii înscrişi şi organizatorii vor pleca spre locaţia de plantare din faţa Casei de Cultură a Studenţilor, sâmbătă 20 martie, la ora 9.00.

Peste 250 de voluntari: studenţi, profesori, angajaţi ai companiilor private şi ai instituţiilor de stat, s-au înscris pentru a participa la acţiunea care îşi propune plantarea a 5000 de puieţi de salcâm pe un teren de aproximativ un hectar afectat de alunecările de pământ, aflat în perimetrul comunei Voineşti, la aproximativ 20 km de Municipiul Iaşi.
Datorită numărului mare de persoane înscrise pana acum pe site-ul campaniei, www.iasirecicleaza.ro, cei interesaţi să mai participe la acţiunea de sâmbătă sunt rugaţi să-şi asigure transportul către Voineşti întrucât locurile din autocare precum şi uneltele disponibile au fost deja atribuite.
Pentru cei care ajung la locul plantării cu maşina personală, indicaţiile despre locaţia plantării se găsesc pe site-ul proiectului iar celor mai sportivi dintre participanţi le recomandăm să vină cu bicicleta.

Campania IaŞi Reciclează, aflată anul acesta la a IV-a ediţie, îşi propune dezvoltarea unei platforme educative şi participative pentru sensibilizarea populaţiei ieşene cu privire la importanţa protecţiei mediului natural.
Pe lângă acţiunea de plantare, organizatorii şi-au propus ca în cadrul IaŞi Reciclează, ediţia a IV-a, să colecteze până la sfârşitul anului 2010, 40 de tone hârtie din licee, universităţi, instituţii de stat şi companii private în vederea reciclării lor, să organizeze în luna aprilie evenimentul „Zile Verzi”  ce include workshop-uri şi proiecţii de filme documentare de mediu. Şi, tot în cadrul acestei ediţii,organizatorii vor realiza din luna aprilie un concurs lunar pe teme de mediu, adresat elevilor din Municipiul Iaşi.
Proiectul îşi propune să mobilizeze un număr cât mai mare de tineri, elevi şi studenţi, cetăţeni, angajaţi ai instituţiilor de stat sau ai companiilor private şi să aibă un impact pozitiv asupra acestora prin caracterul lui educativ – participativ şi prin mediatizarea sa.

Mai multe informaţii despre acest proiect pot fi găsite pe site-ul www.iasirecicleaza.ro.

Daniela Pălimariu
Asociaţia Mai Bine
PR şi Comunicare

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.