Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Holland Education Day aduce în faţa tinerilor români unele dintre cele mai respectate universităţi din Europa

0

twente_university

Joi, elevii şi studenţii români vor putea explora sistemul educaţional olandez alături de reprezentanţii universităţilor din Olanda.

Joi, 14 martie 2013, la Hotel Radisson Blu, EDUCATIVA şi Holland Education Consortium (HEC), cu sprijinul Ambasadei Regatului Ţărilor de Jos în România, organizează Holland Education Day, un eveniment dedicat sistemului olandez de educaţie superioară.

Tinerii participanţi la eveniment vor putea explora în detaliu avantajele sistemului educaţional olandez: învăţământ de talie mondială (12 universităţi de cercetare din Olanda se află printre primele 200 din lume în clasamentul Times Higher Education), adaptat la nevoile specifice de studiu ale studenţilor, în condiţii financiare extrem de accesibile (taxele de şcolarizare de circa 1800 de euro pe an sunt printre cele mai favorabile din Europa, iar studenţii pot obţine un împrumut avantajos de la statul olandez pentru a le acoperi).

Printre universităţile participante se numără şi University of Wageningen, plasată pe locul al doilea în Europa continentală şi pe locul 22 în lume în domeniul ştiinţelor naturale în clasamentul Times Higher Education. Alte universităţi participante sunt University of Twente, Hanze University of Applied Sciences, Groningen, Stenden University of Applied Sciences, The Hague University of Applied Sciences şi HAN University of Applied Sciences.

Wageningen_University_-_Building_Lumen

Holland Education Day va începe joi la ora 15:00 cu un mesaj din partea Excelenţei Sale Matthijs van Bonzel, Ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos în România, şi cu o prezentare generală a sistemului educaţional olandez susţinută de HEC. Evenimentul va continua apoi cu prezentările fiecăreia dintre cele şase universităţi participante şi cu o mini-expoziţie educaţională în cadrul căreia tinerii interesaţi de studiul în Olanda vor putea interacţiona direct cu reprezentanţii universităţilor, pentru a obţine informaţii detaliate despre modul de aplicare şi viaţa de student în Olanda.

Ziua se va încheia cu o recepţie găzduită de Excelenţa Sa, Ambsadorul Regatului Ţărilor de Jos, la care vor participa reprezentanţii universităţilor, studenţi şi absolvenţi ai universităţilor din Olanda, reprezentanţi ai companiilor olandeze în România şi „participanţi VIP”, tineri selecţionaţi în urma înscrierii lor la eveniment ca urmare a interesului lor deosebit pentru sistemul de învăţămînt olandez.
Înscrierile la eveniment se pot face pe www.hollandeducation.ro. Pentru a deveni participant VIP, aplicanţii trebuie să completeze formularul de înscriere şi să răspundă la o serie de întrebări care vor confirma interesul lor pentru studiul în Olanda.

Despre autor

avatar

EDUCATIVA este un grup de întreprinderi sociale (organizații non-guvernamentale și companii) ce oferă tinerilor români oportunități de dezvoltare personală și profesională printr-o gamă largă de proiecte și servicii educaționale. Principalele proiecte marca EDUCATIVA sunt: RIUF – Romanian International University Fair, cel mai mare târg de universităţi din România; EDMUNDO – serviciul gratuit de consiliere pentru studii în străinătate; UNIVERSALIO – serviciu de consiliere pentru orice universitate din lume în limba engleză, franceză și germană; REVIRO– oferă oportunități de carieră interesante și atractive tinerilor români cu experiență academică și/sau profesională în străinătate.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.