HARTĂ a punctelor de reciclare la care utilizatorii pot contribui: reciclopedia.ro

0

Dacă ai avut vreodată un teanc uriaș de hârtii sau PET-uri pe care ai vrut să le reciclezi, sigur te-ai lovit de problema găsirii unui punct de colectare. Chiar și pubelele amplasate de municipalitate prin oraș: le-ai văzut, știi că ar trebui să fie una în zonă, dar unde Dumnezeu?

reciclopedia - adauga locatie 300x300

Un proiect lansat zilele trecute la Cluj își propune să rezolve problema asta! reciclopedia.ro este o hartă a punctelor de reciclare la care utilizatorii pot contribui. Dacă ești înarmat cu un smartphone și ai dat peste o locație, tot ce trebuie să faci e să intri pe site și din două mișcări ai adăugat un punct nou pe hartă.

De la pubelele colorate instalate pe domeniul public, la centrele care cumpără materiale reciclabile până la magazinele echipate cu puncte de colectare, sperăm ca prin intermediul site-ului oamenii să descopere că există multe alternative mai bune decât coșul de gunoi.

Inițiativa e susținută de UseTogether.com, un site prin intermediul căruia membrii au posibilitatea să împrumute, să schimbe și să doneze obiecte, fără a-și deranja portofelul. Credem că putem îmbunătății considerabil modul în care ne folosim posesiunile. În 80% din timp folosim doar 20% din obiectele pe care le deținem, așa că ar trebui să fie normal să dispunem de alternative la verbul “a cumpăra”.

reciclopedia - prima pagina 331x171

Așadar, dacă ai un obiect de care vrei să scapi, postează-l pe UseTogether. Dacă trebuie însă aruncat la gunoi, verifică mai întâi reciclopedia.ro. S-ar putea să-l poți recicla.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează