HARTĂ a punctelor de reciclare la care utilizatorii pot contribui: reciclopedia.ro

0

Dacă ai avut vreodată un teanc uriaș de hârtii sau PET-uri pe care ai vrut să le reciclezi, sigur te-ai lovit de problema găsirii unui punct de colectare. Chiar și pubelele amplasate de municipalitate prin oraș: le-ai văzut, știi că ar trebui să fie una în zonă, dar unde Dumnezeu?

reciclopedia - adauga locatie 300x300

Un proiect lansat zilele trecute la Cluj își propune să rezolve problema asta! reciclopedia.ro este o hartă a punctelor de reciclare la care utilizatorii pot contribui. Dacă ești înarmat cu un smartphone și ai dat peste o locație, tot ce trebuie să faci e să intri pe site și din două mișcări ai adăugat un punct nou pe hartă.

De la pubelele colorate instalate pe domeniul public, la centrele care cumpără materiale reciclabile până la magazinele echipate cu puncte de colectare, sperăm ca prin intermediul site-ului oamenii să descopere că există multe alternative mai bune decât coșul de gunoi.

Inițiativa e susținută de UseTogether.com, un site prin intermediul căruia membrii au posibilitatea să împrumute, să schimbe și să doneze obiecte, fără a-și deranja portofelul. Credem că putem îmbunătății considerabil modul în care ne folosim posesiunile. În 80% din timp folosim doar 20% din obiectele pe care le deținem, așa că ar trebui să fie normal să dispunem de alternative la verbul “a cumpăra”.

reciclopedia - prima pagina 331x171

Așadar, dacă ai un obiect de care vrei să scapi, postează-l pe UseTogether. Dacă trebuie însă aruncat la gunoi, verifică mai întâi reciclopedia.ro. S-ar putea să-l poți recicla.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.