Pentru că 41.2% din populaţia României nu are baie sau duş…

0

 

5 milioane de români trăiesc în condiţii severe de sărăcie

1 milion de români nu au încălzire, apă potabilă sau toaletă

41.2% din populaţia României nu are baie sau duş

55.3% din populaţia României trăieşte în locuinţe suprapopulate, în timp ce media în Europa este de 17.8%

28.6% din populaţia României se confruntă cu deteriorarea severă a locuinţelor, acesta fiind procentajul cel mai mare din toată Europa

*Conform EuroStat

 Habitat for Humanity România îşi doreşte să aducă o schimbare în viaţa lor.

Povestea Habitat

Iubesc voluntarii, se simt cel mai bine când se aude sunetul ciocanelor și ți-ar putea vorbi la nesfârșit despre proiectele lor. Cine sunt? Habitat sau Habitat pentru Umanitate sau Habitat for Humanity România, adică o armată de oameni foarte puși pe treabă, împărțiți în 7 colțuri ale României și care în fiecare an se ocupă de fericirea mai multor români, rezolvând diverse probleme legate de locuire. Le plac cuvintele ”casă” și ”acasă” și cred mai ales în ideea de solidaritate.

Povestea 2%

Dacă citești aceste rânduri, atunci noi ne declarăm deja fericiți. Înseamnă că îți pasă. Așa că ne grăbim să-ți spunem povestea formularului 2%, așa cum o vedem noi. Nu este o poveste lungă, dar e frumoasă şi credem în ea cu tărie.

Încă de la început îți spunem că fișele respective nu sunt pentru noi niște simple formulare, ci adevărate gesturi de iubire. Așa că noi ne imaginăm parcursul lor puțin altfel decât ne-ar împinge realitatea. Ne imaginăm cum omul drag și iubăreț se sustrage din avalanșa zilnică de probleme și griji pentru a scrie o scrisoare de dragoste, pe care apoi, cu multă grijă și prețuire, o trimite către noi, la adresa Strada VorniculIoniţa, nr. 4, sector  2, Bucureşti, CP 020325. Uneori îi convinge și pe alții din jurul său să facă același lucru și împreună trimit inimioare către noi, sub forma fișelor de 2%. E o tranzacție aparte. Comunicăm și ne iubim, uneori pe nevăzute, iar din asta se nasc lucruri frumoase.

Continuă să trimiți scrisori de dragoste. Noi am plecat să verificăm cutia poștală.

Formularul poate fi descărcat foarte simplu printr-un click pe butonul verde ”Descarcă formularul” – www.habitat.ro/implicate-2lasuta.html

 

Alte canale Habitat:

Web-site: www.habitat.ro

Facebook: https://www.facebook.com/habitat.ro?ref=hl

LinkedIn: http://www.linkedin.com/company/habitat-for-humanity-romania

habitat romania

 

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează