Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Pentru că 41.2% din populaţia României nu are baie sau duş…

0

 

5 milioane de români trăiesc în condiţii severe de sărăcie

1 milion de români nu au încălzire, apă potabilă sau toaletă

41.2% din populaţia României nu are baie sau duş

55.3% din populaţia României trăieşte în locuinţe suprapopulate, în timp ce media în Europa este de 17.8%

28.6% din populaţia României se confruntă cu deteriorarea severă a locuinţelor, acesta fiind procentajul cel mai mare din toată Europa

*Conform EuroStat

 Habitat for Humanity România îşi doreşte să aducă o schimbare în viaţa lor.

Povestea Habitat

Iubesc voluntarii, se simt cel mai bine când se aude sunetul ciocanelor și ți-ar putea vorbi la nesfârșit despre proiectele lor. Cine sunt? Habitat sau Habitat pentru Umanitate sau Habitat for Humanity România, adică o armată de oameni foarte puși pe treabă, împărțiți în 7 colțuri ale României și care în fiecare an se ocupă de fericirea mai multor români, rezolvând diverse probleme legate de locuire. Le plac cuvintele ”casă” și ”acasă” și cred mai ales în ideea de solidaritate.

Povestea 2%

Dacă citești aceste rânduri, atunci noi ne declarăm deja fericiți. Înseamnă că îți pasă. Așa că ne grăbim să-ți spunem povestea formularului 2%, așa cum o vedem noi. Nu este o poveste lungă, dar e frumoasă şi credem în ea cu tărie.

Încă de la început îți spunem că fișele respective nu sunt pentru noi niște simple formulare, ci adevărate gesturi de iubire. Așa că noi ne imaginăm parcursul lor puțin altfel decât ne-ar împinge realitatea. Ne imaginăm cum omul drag și iubăreț se sustrage din avalanșa zilnică de probleme și griji pentru a scrie o scrisoare de dragoste, pe care apoi, cu multă grijă și prețuire, o trimite către noi, la adresa Strada VorniculIoniţa, nr. 4, sector  2, Bucureşti, CP 020325. Uneori îi convinge și pe alții din jurul său să facă același lucru și împreună trimit inimioare către noi, sub forma fișelor de 2%. E o tranzacție aparte. Comunicăm și ne iubim, uneori pe nevăzute, iar din asta se nasc lucruri frumoase.

Continuă să trimiți scrisori de dragoste. Noi am plecat să verificăm cutia poștală.

Formularul poate fi descărcat foarte simplu printr-un click pe butonul verde ”Descarcă formularul” – www.habitat.ro/implicate-2lasuta.html

 

Alte canale Habitat:

Web-site: www.habitat.ro

Facebook: https://www.facebook.com/habitat.ro?ref=hl

LinkedIn: http://www.linkedin.com/company/habitat-for-humanity-romania

habitat romania

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.