Gradina cu Artisti in Gradina Icoanei, Bucuresti, 27-28 august 2011

0

In zilele de 27 si 28 August 2011 are loc ce-a de-a IV-a editie a evenimentului Gradina cu Artisti in Gradina Icoanei din Bucuresti.

Va asteapta multe ateliere noi si inedite realizate de Descult in iarba, Bate Saua sa Priceapa Iapa si Incubator107. Expozitia de hand made va asteapta cu diverse obiecte dragute care sigur vor aduce un zambet persoanelor dragi.

Parcul Grădina Icoanei devine Grădina cu Artişti

Desculţi în Parcul Grădina Icoanei, la un picnic cu artişti, pe 27 şi 28 august

Picturi pe biciclete şi şosete, în GRĂDINA CU ARTIŞTI

Sâmbătă şi Duminică, 27 şi 28 august a.c., în parcul Grădina Icoanei (Bucureşti, sector 2) pentru toţi iubitorii de artă, se deschide „Grădina cu Artişti”.

Evenimentul, aflat la cea de-a 4-a ediţie  se va desfăşura între orele 11:00 şi 20:00 şi cuprinde o serie de ateliere de creaţie artistică (pictură, aerografie, modelarea ceramicii, fotografie, atelier de reciclare creativă a deşeurilor) şi o expoziţie cu vânzare de bijuterii, haine şi accesorii „hand-made”. Grădina cu Artişti se va anima, în ultimul weekend de august şi prin: jonglerii, dans irlandez şi cântări la chitară.

Amatorii de artă, sub diversele ei forme de manifestare, sunt invitaţi să-şi exerseze talentul la atelierele de creaţie amenajate în Grădina cu Artişti şi să-şi aleagă cadoul preferat de la expoziţia de „hand-made”.

Evenimentul, susţinut de Primăria Sectorului 2, îşi propune să promoveze arta, lucrul manual şi dezvoltarea creativităţii personale, prin participarea comună, a artiştilor şi a publicului larg, la ateliere de creaţie. Artişti pricepuţi, veniţi din toată ţara, vor încerca, timp de două zile, să dezvăluie celor interesaţi câte puţin din secretele: picturii, prelucrării lutului şi ale bijuteriilor „hand-made”.  Din Grădină nu vor lipsi artiştii împletitori de codiţe afro, colorate şi nici meşterii de „string art” (artă cu aţa), care vor demonstra cum se fac tablouri din aţe colorate.

La pictat de biciclete, cu aerograful

Printre noutăţile acestei ediţii se numără taraba cu biciclete Bate Şaua Să Priceapă Iapa, de la care posesorii pot pleca cu un vehicul personalizat prin aerografie (tehnică modernă de pictat, ce implică folosirea unui dispozitiv numit aerograf, care pulverizează vopsea folosind un jet de aer, cu ajutorul unui mic compresor). La taraba cu biciclete amatorii vor învăţa şi câteva trucuri despre cum se reciclează  piesele de bicicleta, precum lanţul sau camerele, transformându-le în podoabe şi alte decoraţiuni.

Desculţ în Parcul Grădina Icoanei, la picnic cu artiştii

Parcul Grădina Icoanei va deveni în zilele de 27 şi 28 august cel mai potrivit loc din Capitală pentru un picnic cu artiştii. Vizitatorii care vor veni desculţi vor avea posibilitatea de a pleca cu o pereche de şosete pictate manual la atelierul de pictură.

Terapii alternative în mediul urban

În cadrul evenimentului Gădina cu Artişti, amatorii de terapii alternative vor avea posibilitatea să participe la ateliere de masaj facial şi de yoga acrobatică. În cadrul atelierului de yoga acrobatică se vor practica atât exerciţii individuale cât şi de grup, accesibile tuturor participanţiilor care au un minim de curaj şi de curiozitate.

Participarea la atelierele de creaţie, de animaţie stradală şi de terapii alternative se vor face pe bază de înscrieri, preţul unui bilet fiind între 10 şi 30 de lei, în funcţie de tipul atelierului la care se înscriu pasionaţii de arte frumoase şi de alte activităţi urbane.

Mai multe informaţii se pot găsi pe blog-ul evenimentului: www.gradinacuartisti.wordpress.com.


Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează