Ghid de bune practici in domeniul incluziunii sociale

0

CRIES a lansat Ghidul adaptat de bune practici in domeniul incluziunii sociale

In cadrul proiectului Modele de buna practica in domeniul incluziunii sociale, am lansat brosura cu titlul Ghid adaptat de bune practici in domeniul incluziunii sociale. Economia sociala, cadru de dezvoltare a unor instrumente complexe de incluziune sociala.

Ghidul este unul dintre instrumentele de informare dezvoltate in cadrul proiectului cu privire la domeniul incluziunii sociale, cu un accent aparte in ceea ce priveste economia sociala si solidara. O miza esentiala a acestei publicatii este data de promovarea economiei sociale drept cadru de dezvoltare a unor instrumente complexe de incluziune sociala.
In plus, am incercat sa oferim prin acest ghid o selectie provocatoare de practici inovatoare dezvoltate la nivel european, promovând insa si practici existente in tara in domeniile vizate de activitatile proiectului (Agricultura sustinuta de comunitate, Comertul echitabil, Consumul responsabil, Finantarea etica si microfinantarea, Intreprinderile sociale de insertie prin munca).

Ghidul reprezinta rodul unui efort conjugat, la redactarea sa participând o echipa interdisciplinara de experti europeni.
Persoanele interesate sa primeasca aceasta publicatie, in format tiparit, ne pot contacta la adresa ghid@modele.cries.ro. Ghidul se distribuie gratuit, catre personal al ONG-urilor si al institutiilor publice. Cuprinsul poate fi consultat la adresa web in varianta PDF

Proiectul strategic Modele de buna practica in domeniul incluziunii sociale este implementat de catre asociaţia CRIES – Centrul de Resurse pentru Iniţiative Etice şi Solidare (www.cries.ro) in parteneriat cu Platforma Europeana IRIS (www.iris-network.eu) si asociatiile Institutul Intercultural Timişoara (www.intercultural.ro), Serviciul APEL (www.apelngo.ro) şi Integra România (www.integraromania.ro). Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin POSDRU si se deruleaza in perioada 2010-2013.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează