Ghid de bune practici in domeniul incluziunii sociale

0

CRIES a lansat Ghidul adaptat de bune practici in domeniul incluziunii sociale

In cadrul proiectului Modele de buna practica in domeniul incluziunii sociale, am lansat brosura cu titlul Ghid adaptat de bune practici in domeniul incluziunii sociale. Economia sociala, cadru de dezvoltare a unor instrumente complexe de incluziune sociala.

Ghidul este unul dintre instrumentele de informare dezvoltate in cadrul proiectului cu privire la domeniul incluziunii sociale, cu un accent aparte in ceea ce priveste economia sociala si solidara. O miza esentiala a acestei publicatii este data de promovarea economiei sociale drept cadru de dezvoltare a unor instrumente complexe de incluziune sociala.
In plus, am incercat sa oferim prin acest ghid o selectie provocatoare de practici inovatoare dezvoltate la nivel european, promovând insa si practici existente in tara in domeniile vizate de activitatile proiectului (Agricultura sustinuta de comunitate, Comertul echitabil, Consumul responsabil, Finantarea etica si microfinantarea, Intreprinderile sociale de insertie prin munca).

Ghidul reprezinta rodul unui efort conjugat, la redactarea sa participând o echipa interdisciplinara de experti europeni.
Persoanele interesate sa primeasca aceasta publicatie, in format tiparit, ne pot contacta la adresa ghid@modele.cries.ro. Ghidul se distribuie gratuit, catre personal al ONG-urilor si al institutiilor publice. Cuprinsul poate fi consultat la adresa web in varianta PDF

Proiectul strategic Modele de buna practica in domeniul incluziunii sociale este implementat de catre asociaţia CRIES – Centrul de Resurse pentru Iniţiative Etice şi Solidare (www.cries.ro) in parteneriat cu Platforma Europeana IRIS (www.iris-network.eu) si asociatiile Institutul Intercultural Timişoara (www.intercultural.ro), Serviciul APEL (www.apelngo.ro) şi Integra România (www.integraromania.ro). Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin POSDRU si se deruleaza in perioada 2010-2013.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 60 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.