Găsește persoanele care să te ajute să-ți realizezi ideea! VEZI VIDEO!

0

În această perioadă de recesiune mondială, strategiile de a se deschide și a împărtăși au devenit pentru mulți antreprenori, persoane creative și inovatori, sursa principală de a găsi soluții pentru a porni proiectele lor.

Babele este o platformă online dedicată acestor antreprenori care vor să-și împartașească idea și să o structureze într-un plan de afaceri cu ajutorul comunității.

Cum functioneaza?

Antreprenorii urmează o metodologie pas-cu-pas pentru a-și structura ideile într-un plan de afaceri, fiecare parte a planului de afaceri este explicată și orientată cu ajutorul unor întrebări. Ei primesc sprijin și feedback-ul din partea comunității de mentori și de suporteri, și pot găsi persoanele potrivite pentru a îi ajuta să-și dezvolte proiectul.

logo-babele-fond-transparent

Mai mulți economiști și antreprenori de succes susțin conceptul de a-și împărtăși ideile de afaceri. De exemplu , Nilofer Merchant în articolul ei în Harward Business Review „Let your ideas go” , sau Patrick Hull în Forbes Magazine ” Talk about your idea, it won’t get stolen„. Ei cred cu tărie că ideile nu pot fi furate, deoarece cea mai grea sarcina de a crea un startup nu este idea, dar punerea sa în aplicare. Executare este esențială pentru a reuși.

Manu Rux Impact HubPentru a susține viziunea lor, cei doi cofondatori, Ruxandra si Emanuele au organizat o serie de workshopuri despre planificarea planului de afaceri intr-un mod colaborativ. În timpul acestor evenimente numite ” Cook your startup”, participanții învață despre cele mai bune practici de afaceri și descoperă cât de mult deschiderea și colaborarea pot accelera execuția proiectului lor. Participanții lucrează împreună pentru a structura ideile lor, folosind metodologia Babele.

Numele de ” Cook your startup” a fost ales pentru că Emanuele este un italian pasionat de bucatarie și în timpul pauzelor de prânz el invață participanții să pregătească o pizza colaborativa, drept exercițiu de team building. Atelierele au devenit populare: în primul rând, în România, apoi în Franța, Italia, precum și în alte șapte țări din Europa.

Printscreen1

Până în prezent, mai mult de 100 de startupuri au folosit oportunitatea de a împărtăși planul lor de afaceri în Babele. Babele intenționează să ofere acestor minți creative mult mai mult : ei vor să creeze parteneriate cu universități și incubatoare cu scopul de a dezvolta comunitatea și a stimula si mai mult colaborarea în cadrul platformei.

Oricine poate fi un changemaker activ în această noua paradigmă de deschidere și colaborare în afaceri. Puteți face o diferență : alăturați-vă comunității, implicați-vă in diferitele proiecte, și ajutați cele mai bune inițiative sa devina realitate :  www.babele.co


Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează