Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Găsește persoanele care să te ajute să-ți realizezi ideea! VEZI VIDEO!

0

În această perioadă de recesiune mondială, strategiile de a se deschide și a împărtăși au devenit pentru mulți antreprenori, persoane creative și inovatori, sursa principală de a găsi soluții pentru a porni proiectele lor.

Babele este o platformă online dedicată acestor antreprenori care vor să-și împartașească idea și să o structureze într-un plan de afaceri cu ajutorul comunității.

Cum functioneaza?

Antreprenorii urmează o metodologie pas-cu-pas pentru a-și structura ideile într-un plan de afaceri, fiecare parte a planului de afaceri este explicată și orientată cu ajutorul unor întrebări. Ei primesc sprijin și feedback-ul din partea comunității de mentori și de suporteri, și pot găsi persoanele potrivite pentru a îi ajuta să-și dezvolte proiectul.

logo-babele-fond-transparent

Mai mulți economiști și antreprenori de succes susțin conceptul de a-și împărtăși ideile de afaceri. De exemplu , Nilofer Merchant în articolul ei în Harward Business Review „Let your ideas go” , sau Patrick Hull în Forbes Magazine ” Talk about your idea, it won’t get stolen„. Ei cred cu tărie că ideile nu pot fi furate, deoarece cea mai grea sarcina de a crea un startup nu este idea, dar punerea sa în aplicare. Executare este esențială pentru a reuși.

Manu Rux Impact HubPentru a susține viziunea lor, cei doi cofondatori, Ruxandra si Emanuele au organizat o serie de workshopuri despre planificarea planului de afaceri intr-un mod colaborativ. În timpul acestor evenimente numite ” Cook your startup”, participanții învață despre cele mai bune practici de afaceri și descoperă cât de mult deschiderea și colaborarea pot accelera execuția proiectului lor. Participanții lucrează împreună pentru a structura ideile lor, folosind metodologia Babele.

Numele de ” Cook your startup” a fost ales pentru că Emanuele este un italian pasionat de bucatarie și în timpul pauzelor de prânz el invață participanții să pregătească o pizza colaborativa, drept exercițiu de team building. Atelierele au devenit populare: în primul rând, în România, apoi în Franța, Italia, precum și în alte șapte țări din Europa.

Printscreen1

Până în prezent, mai mult de 100 de startupuri au folosit oportunitatea de a împărtăși planul lor de afaceri în Babele. Babele intenționează să ofere acestor minți creative mult mai mult : ei vor să creeze parteneriate cu universități și incubatoare cu scopul de a dezvolta comunitatea și a stimula si mai mult colaborarea în cadrul platformei.

Oricine poate fi un changemaker activ în această noua paradigmă de deschidere și colaborare în afaceri. Puteți face o diferență : alăturați-vă comunității, implicați-vă in diferitele proiecte, și ajutați cele mai bune inițiative sa devina realitate :  www.babele.co


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.