Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Game on! START la cea de-a doua ediție de Fotbal Robotic!

0

Game on! Am dat startul celei de-a doua ediții de Fotbal Robotic

fb_cover_2

Fotbalul este sportul mileniului 3, iar acum și tu poți să dai pase de milioane și să înscrii în poarta adversarului, chiar dacă nu poți să ții zece pe picior. Nu-i nevoie decât să fii pasionat de limbajele de programare.

Vino la întâlnirea cu destinul pe 19 martie 2014, când se dă startul celei de-a doua ediții a Campionatului de “Fotbal Robotic”, un proiect destinat elevilor și studenților pasionați de robotică și programare.

Primul fluier va răsuna la Universitatea Politehnica din București, unde te invităm să-ți faci încălzirea în cadrul celor 12 workshop-uri și 6 sesiuni de coaching programate. Acestea vor preceda competiția propriu-zisă, iar pe parcursul lor vei învăța cu ce se mănâncă fotbalul robotic: cum să programezi roboplayerii și ce presupune o strategie de joc…robotic, câștigătoare.

Mergem pe ideea de fair-play și avem drept carte de capătâi regulamentul FIRA ce vizează competițiile de fotbal robotic pentru clasa mijlocie. Cei 10 roboței clasa MiroSot sunt Arduino based și îți vor oferi un adevărat regal de fotbal robotic pe parcursul celor două reprize de joc a câte 5 minute fiecare.

Și veștile bune nu se opresc aici. Dacă îți faci griji pentru condiția fizică, află că aceasta nu este esențială, dar mintea trebuie să meargă brici, pentru că mingea și roboții îi deplasăm în teren prin wireless și pe baza algortimului de joc codat cu măiestrie în C++.

Roboții nu au freza lui Beckham, dar sunt echipați de joc, reacționează prompt la comenzi și nu obosesc niciodată pentru că au motoare și surse proprii de alimentare. Mai mult, prin intermediul unei camere video speciale, plasată deasupra terenului pentru a transmite live fiecare mișcare a roboților, jucătorii sunt numai ochi și urechi la indicațiile tehnicienilor de la laptop.

Pe terenul nostru nu o să auzi niciodată strigându-se “henț”, dar poți să te pregătești pentru lovituri de pedeapsă, time-out și gol pentru că da, așa cum se întâmplă și în Liga Campionilor, câștigă echipa care dă cele mai multe goluri. Doar că echipa de antrenori învingătoare nu se alege cu o cupă, ci cu premii pe măsura unor tech savvy, oferite de partenerii noștri cu tradiție în industria IT&C.

 

        Daca te-am convins, înscrie-te acum pe website-ul proiectului www.fotbalrobotic.ro.

 

        Campionatul de fotbal robotic este un proiect inițiat de inventeaza.ro.

        Co-organizatori: eeStec si Universitatea Politehnica București

        Sponsori VIP: UPC, ASUS

        Sponsori GOLD LUXOFT, Bitdefender

        Sponsori SILVER MISYS, OKAPI, ioteo

        Partener instituțional: UNESCO

        Parteneri media: eJOBS, Regie Live, CROS, Centrul pentru Studii Complexe, Akcees, Forum IT, Softbinator Algorithms, BOS Romania, Volunteers Fest, Resboiu, Scoala de Valori, Calendar evenimente, VIDEOLINK, PC World, Studentie.ro, Newsman, Asociatia Studentilor la Matematica si Informatica, Blogunteer, THE HACK, Inspire Business, InvataSa, Romania Pozitiva, VOIEVOZII, Suntem Romania, Lume Buna, Electronica Azi, StartEvo, VIP Romania, AIESEC Global IT & Engineering, ROSEdu, Gemma Total Advertising, Stiinta Azi, Timisoara Startup Hub

fb_cover_2 copy

Despre inventeaza.ro

Asociația Centrul de Creație Tehnică pentru Tineret (inventeaza.ro) este o organizație non-guvernamentală, fondată în 2011, care sprijină initiațivele inovatoare în domeniul tehnologic cu accent pe robotică, programare și automatizări, fiind de altfel și primul hackerspace din România. De-a lungul timpului, organizația noastră a câștigat mai multe premii la competiții de profil, dintre care: premiul 1 Yahoo Open Hack 2011, premiul 1 Webstock 2011, mențiune Inventika 2011 etc. De asemenea, ne mândrim cu organizarea a peste 100 workshopuri și îndrumarea a peste 600 de elevi și studenți.

Mai multe informații despre proiectele noastre hardware și software, dar și despre activitatea noastră sunt disponibile pe website-ul www.inventeaza.ro sau pe pagina de Facebook, www.facebook.com/inventeazaro

Despre Campionatul de Fotbal Robotic

Campionatul de fotbal robotic este un proiect proiect inovator cu o durata de 3 luni, menit să le ofere
 tinerilor șansa de a interacționa cu roboții și de a învăța despre roboți și
 utilitatea acestora în viața de zi cu zi. De aceea, prin cursurile susținute în cadrul proiectului se combină învățatul practic pe 
platforma Arduino cu distracția maximă a jocului de 
fotbal robotic sub indicațiile regulamentului FIRA ce vizează competițiile de fotbal robotic pentru clasa mijlocie la nivel mondial. Proiectul se adresează tinerilor din
 liceele și universitățile cu profil tehnic, care sunt pasionați de
 robotică, programare și inteligență artificială. Deși este o nișă greu accesibilă, cu ajutorul sponsorilor și partenerilor competiției, punem gratuit la dispoziția tuturor participanților întregul sistem de joc.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.