Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundația Realmadrid vine la București! VEZI MOTIVUL!

0

Se pregătește debutul Școlii Sociale de Fotbal a Fundației Realmadrid la București!

Școala Socială de Fotbal este o inițiativă a Fundației Realmadrid implementată în România în parteneriat cu Fundația Dezvoltarea Popoarelor având ca parteneri locali Primăria Sectorului 3 din București și Fundația Vodafone.

Scopul proiectului este în totalitate unul social și vizează integrarea socială prin sport a 80 de copii cu risc de abandon școlar cu vârste între 7-15 ani din două școli din sectorul 3 din București: Școala nr. 55 și Școala nr .67.

În perioada 6-7 noiembrie 2012 au avut loc primele activități de pregătire a debutului școlii: trainingul viitorilor antrenori și prezentarea echipamentelor sportive. Fundația Realmadrid a realizat transferul metodei de învățare specifice Școlii Sociale de Fotbal prin prezența timp de două zilela București a antrenorului oficial al Fundației Realmadrid, domnul  Nicola Giampiero, care a pregătit viitorii antrenori ce vor fi implicați în cadrul Școlii Sociale de Fotbal București.

La finalul ultimei zile de pregătire, 7 noiembrie, în cadrul unui eveniment cu participarea reprezentanților partenerilor din proiect a avut loc înmânarea diplomelor celor 10 antrenori care au fost formați. Au participat domnul Robert Sorin Negoiță primar al sectorului 3, doamna Nicoleta Radu din partea Fundației Vodafone Romania, domnul Nicola Giampiero, antrenorul Fundației Realmadrid și domnul Călin Pop director executiv Fundația Dezvoltarea Popoarelor.

În cele două zile de pregătire viitorii antrenori ai Școlii Sociale de Sport au avut o primă ocazie de a lucra cu o parte dintre cei 80 de copii înscriși în cadrul proiectului.

Echipa de antrenori va beneficia de supervizarea domnului Renzo Rossi, fost antrenor al mai multor echipe din divizia A, care se va implica voluntar în proiect.

Proiectul se va derula în perioada octombrie 2012-septembrie 2013, cu o durată de 12 luni, și beneficiază de sprijinul financiar și logistic al Primăriei sectorului 3  București și al Fundației Vodafone România.

Fundația Realmadrid este organizația prin intermediul căreia Clubul de Fotbal Real Madrid își exercită responsabilitatea socială și are ca scop promovarea valorilor universale ale sportului pe care îl folosește ca instrument educativ și de integrare socială, atât în Spania, cât și în alte părți ale lumii. Fundația Realmadrid a deschis peste 200 Școli de Fotbal în 65 de tari toată lumea iar cea dela București va fi prima din Europa de Est, urmând a fi inaugurată oficial în luna decembrie 2012.

Fundația Dezvoltarea Popoarelor este o organizație nonguvernamentală creată în anul1996 a cărei misiune este oferirea de oportunități socio-educative și de integrare profesională persoanelor aflate în situație de risc social. Rolul FDP în cadrul proiectului  va fi de implementare a activităților prevăzute: selecția copiilor beneficiari, derularea activităților sociale și sportive în beneficiul elevilor Școlii Sociale de Fotbal. Mai multe detalii despre activitatea organizației pe www.fdpsr.ro.

Primăria Sectorului 3 București se va implica în cadrul proiectului prin intermediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului și Direcția de Învățământ Cultură a Sectorului 3. Primăria Sectorului 3 asigură finanțarea sumelor reprezentând cheltuielile directe cu programul social și activitatea sportivă. Acestea constau în locațiile de desfășurare a activităților sportive (terenurile Școlilor Generale nr. 67 și nr. 55, sala acoperită a Școlii nr. 195 și a Complexului Sportiv Ilie Radu), amenajarea și întreținerea acestor terenuri, punerea la dispoziție a echipamentului sportiv  și a echipamentului elevilor. Valoarea totală a aportului financiar al Primăriei Sectorului 3 este de 94.000 lei.

Fundația Vodafone Romania este o organizație non-guvernamentală românească cu statut caritabil, distinctă de operațiunile comerciale ale companiei, înființată în 1998. Contribuția financiara a Fundației Real Madrid este de 10.000 euro pentru anul 2012 și va fi urmată de o nouă alocare financiară pentru anul 2013.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.