Fuck you. Am greșit. Iartă-mă. Îmi pare rău.

1

Unu. Să pornim cu pasul unu: nu ești chiar centrul universului pentru oamenii din jurul tău, iar țara ta nu este tocmai punctul zero. Dacă ai altă părere e mai bine pentru tine să nu îți pierzi timpul citind acest mesaj.

PS: Mesajul de la punctul unu este dedicat ultranaționaliștilor, extremiștilor, ulta experților și nesperat de „toate știutori”. Și nu numai… Celor care nu se regăsesc în aceste „sertare” le cerem scuze și promitem să nu repetăm acest mesaj…prea des.

Doi. Ne pare  rău pentru cei care își imaginează că ei sunt “rasa pură“ și că orice acțiune/proiect/inițiativă de bine făcută de vreun evreu/țigan/rom (sau orice altă etnie) NU este binevenită pe la noi. Ne pare rău că nu suntem de aceași parte…

Trei.  Ne pare rău că nu ai adevărul absolut și că valea plângerii nu este (numai) la tine acasă. Dar avem o veste bună sau proastă, depinde de tine cum vrei să o înțelegi: sunt o muțime de oameni care au mult mai multe probleme decât tine și nu se plâng atât de mult ca tine. Ei acționează. Schimbă. Fac ceva. Concret.

Patru. Ne pare rău că nu am putut să facem mai mult. Încă. Ne pare rău că nu suntem încă suficient de puternici ca să vedem împreună ceea ce se întâmplă pozitiv și să putem să schimbăm lucrurile în Bine în România. Ne pare rău și ne cerem scuze pentru că personajele de carto(o)n încă ajung la tine și îți poluează bunul simț și calitatea umană.

Cinci. Sperăm ca cele Bune să se adune. Compasiunea, echilibrul și energia pozitivă să construiască împreună gândurile noastre. Și mai sperăm ca iertarea să ne ajute să vedem mai bine ceea ce o să vină.

“Iartă-mă. Am greșit. Îmi pare rău.” Dorim să ne obișnuim cu aceste cuvinte pentru că știm că sunt umane. Și mai credem că ele fac bine tuturor când le rostim și le simțim cu adevărat. Mai ales când începem să fim sinceri. 

E bine să le recunoaștem și să le rostim măcar o dată în an…

 


 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Un comentariu

Comentează