Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fuck you. Am greșit. Iartă-mă. Îmi pare rău.

1

Unu. Să pornim cu pasul unu: nu ești chiar centrul universului pentru oamenii din jurul tău, iar țara ta nu este tocmai punctul zero. Dacă ai altă părere e mai bine pentru tine să nu îți pierzi timpul citind acest mesaj.

PS: Mesajul de la punctul unu este dedicat ultranaționaliștilor, extremiștilor, ulta experților și nesperat de „toate știutori”. Și nu numai… Celor care nu se regăsesc în aceste „sertare” le cerem scuze și promitem să nu repetăm acest mesaj…prea des.

Doi. Ne pare  rău pentru cei care își imaginează că ei sunt “rasa pură“ și că orice acțiune/proiect/inițiativă de bine făcută de vreun evreu/țigan/rom (sau orice altă etnie) NU este binevenită pe la noi. Ne pare rău că nu suntem de aceași parte…

Trei.  Ne pare rău că nu ai adevărul absolut și că valea plângerii nu este (numai) la tine acasă. Dar avem o veste bună sau proastă, depinde de tine cum vrei să o înțelegi: sunt o muțime de oameni care au mult mai multe probleme decât tine și nu se plâng atât de mult ca tine. Ei acționează. Schimbă. Fac ceva. Concret.

Patru. Ne pare rău că nu am putut să facem mai mult. Încă. Ne pare rău că nu suntem încă suficient de puternici ca să vedem împreună ceea ce se întâmplă pozitiv și să putem să schimbăm lucrurile în Bine în România. Ne pare rău și ne cerem scuze pentru că personajele de carto(o)n încă ajung la tine și îți poluează bunul simț și calitatea umană.

Cinci. Sperăm ca cele Bune să se adune. Compasiunea, echilibrul și energia pozitivă să construiască împreună gândurile noastre. Și mai sperăm ca iertarea să ne ajute să vedem mai bine ceea ce o să vină.

“Iartă-mă. Am greșit. Îmi pare rău.” Dorim să ne obișnuim cu aceste cuvinte pentru că știm că sunt umane. Și mai credem că ele fac bine tuturor când le rostim și le simțim cu adevărat. Mai ales când începem să fim sinceri. 

E bine să le recunoaștem și să le rostim măcar o dată în an…

 


 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.