Frumoasele zile de luni

0

Text&foto: Andra Calenic

{Azi e vineri, ştiu, însă am vrut să aveţi timp să meditaţi la ideea articolului până luni}

Nu, titlul nu e ironic. Zilele de luni pot fi cu adevărat frumoase.

De obicei, luni, reţelele de socializare sunt inundate de imagini şi texte plângăcioase care arată cu degetul spre această zi nefastă. Luni e tratată ca o oaie neagră a săptămânii, care ne-a răpit de pe tărâmul unui weekend minunat şi ne-a aruncat cu forţa într-un vârtej de îndatoriri, probleme de rezolvat, trafic aglomerat şi alţi balauri fioroşi.

Zilele de luni sunt cele pentru care amâni treaba de vineri seara. Sunt zilele în care îţi iei angajamentul că te apuci de dietă şi te enervezi că nu reuşeşti.

De luni o să merg la sală, de luni nu o să mai cheltui bani pe nimicuri, de luni…”

Atâtea promisiuni şi decizii sunt legate de ziua asta, şi de cele mai multe ori, tot atâtea eşecuri. Poate de-aici şi îmbufnarea faţă de o zi inofensivă, care nu face decât să ne invite să păşim cu dreptul într-o nouă săptămână.

Aşa că schimbă-ţi perspectiva asupra acestei prime zile!

E luni, deci e un început şi ai şansa să dai ce ai mai bun. Poţi să trăieşti experienţe speciale şi să-ţi oferi câte o bucurie chiar dacă tocmai ai ieşit dintr-un weekend leneş, poţi să ieşi în oraş, să suni pe cineva drag, să te răsfeţi cu un ceai aromat. Luni poate fi ziua în care îţi faci planuri pentru cât de minunată o să fie săptămâna asta!

ceaiul de luni

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.