Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

FOTO @ TEDx Bucharest 2013: O explozie de inspirație pentru peste 700 de participanți Auditorium Pallady

0

 TEDxBucharest 2013 – o explozie de inspirație pentru peste 700 de participanți Auditorium Pallady 

FotografulTAU-030-7558

 

Sâmbătă, 9 Noiembrie, la Auditorium Pallady, cea de-a cincea editiție TEDxBucharest a reunit un număr de peste 700 de participanți. 19 momente extraordinare ale speakerilor și performerilor veniți atât din întreaga țară, cât și din toată lumea au inspirat publicul cu poveștile lor de succes sau melodiile pline de entuziasm. Speakerii au trezit în cei prezenți la eveniment spiritul de aventură, fascinația pentru arhitectura contemporană, dar și ritmul muzicii interioare din fiecare persoană. Performance-urile au întreținut atmosfera la TEDxBucharest, 2013, ținând o sală întreagă entuziasmată întreaga zi de 9 Noiembrie, într-un maraton de idei. Oameni admirabili, muzică bună și networking. TEDxBucharest – Make it Happen! s-a dovedit a fi mai mult decât un eveniment – a fost locul de întâlnire al tuturor celor care reușesc să schimbe lumea și pe ei înșiși în fiecare zi.

Karina Hollekim, Martin Harris, Dorin Ștefan, Yana Buhrer Tavanier, Grigore Leșe, Alin Uhlmann Ușeriu, Lucian Despoiu, Simina Tănăsescu, Dragoș Dubina, George Popescu, Sabina Alistar, Moonlight Breakfast, Mihai Dumitrescu, Berti Barbera, Paul Radu, Silent Strike, Florin Georgescu, Ion Neculai și Mircea Manolescu au urcat pe scena TEDxBucharest, fiecare dintre ei reușind să inspire publicul cu poveștile lor prin care au reușit să facă imposibilul să devină realitate, ghidați fiind de îndemnul Make it Happen!, fie că a fost vorba despre proiecte de business de mare succes, ori de exprimarea creativității prin muzică.

Ambasadorul Marii Britanii la București, Martin Harris, și fosta practicantă de sporturi extreme, Karina Hollekim au fost deosebit de apreciați de public și au reușit să impresioneze sala prin discursurile lor. S-au remarcat și Dorin Ștefan, aducând inovația arhitecturală pe scena TED, Grigore Leșe – prin doine și povețe, Lucian Despoiu – cu o nouă viziune asupra comunicării politice ce aduce puterea într-o lume digitală, dar și restul speakerilor extraordinari, alături de performance-urile Moonlight Breakfast și Silent Strike, ce au adus ritm și energie în sală.

”Sunt foarte bucuros că un număr atât de mare de oameni a participat la ediția de anul acesta a TEDxBucharest și că acest cadru de networking devine din ce în ce mai apreciat. Poveștile speakerilor au fost cu adevărat inspiraționale și unele chiar emoționante. Cred ca am reușit să le oferim participanților o experiență deosebită și sper că în curând conferințele TEDx să devină un eveniment care trebuie bifat an de an.”, a declarat Andrei Dinu, organizator TEDxBucharest 2013.

Toate momentele de pe scenă, alături de poveștile speakerilor au fost ilustrate pe hârtie de Paul Dumitru de la White Board Stars și au fost puncte de atracție în pauzele conferinței.

”Ideas worth sharing”, concursul de idei inovatoare în spiritul Make it Happen, a premiat participanții care au venit cu propriile sugestii de proiecte care pot schimba lumea în bine. Câștigătorul TEDxBucharest – Idea Competition – a fost Ana Maria Constantin, care a propus cursuri pentru profesori, referitoare la managementul problemei dislexiei. Locul al doilea a fost ocupat de unul dintre speakerii TEDx, Florin Georgescu, care a prezentat un proiect al unei școli de dresaj pentru câinii-ghid, pentru persoanele cu deficiențe de vedere, iar pe locul al treilea s-a clasat Adelina Cristea, cu ideea unui container în care oamenii să poată împărți lucrurile de care nu au nevoie. Câștigătorii au fost aleși în urma votului celor peste 700 de participanți la conferința TEDxBucharest.

Proiectele învingătoare vor beneficia de consultanță și au fost alese dintre 10 alte proiecte preselectate de un juriu format din ambasadorii TEDx: Ionuț Bonoiu (Forbes — redactor șef), Claudiu Șerban (Capital — director editorial), Alex Giboi (Agerpres — director general), Directorul Asociației Mai Mult Verde Association Doru Mitrana, Oricum.ro — Daniela Ștefănescu — Online Communication Manager, Sandra Ecobescu, președinte al Fundației Calea Victoriei, Iulian Văcărean, fondator Beneva Association, Cristian Vasile de la București Optimist și Cristian China-Birta—blogger. Cei 9 ambasadori au susținut cauza TEDxBucharest și au fost implicați în promovarea valorilor TED.

Printre partenerii care au susținut acest eveniment in 2013 se numără BRD Groupe Societe Generale, Petrom, Pepsico, Grolsch, The Public Advisors, Hello Menthol, Qzine, Contego Coffe, All.ways Forward, Acer, Imbold, Philips Sarto, Cool Rentals, Fablab, Armand, Fotograful Tau, Anagrama BlackCab, 2deco, Domicilio, Hub Bucharest, Acuarela, mediaTrust, Uniunea National a Notarilor Publici din România,  precum și Adevărul, ca Partener Media Strategic.

Partenerii media TEDxBucharest 2013 sunt: Igloo, Arhitectura, Cariere, România Pozitivă.ro, Șapte Seri, Agerpres, Progresiv, Bursa, Feeder.ro, Forbes, PR Wave, Biz, Iqads, Bestjobs, Agora, Esquire, Manager.ro, România-Insider.com, 4inmasina, IT Trends, CityCompass, Digital Trends, All Hollow, Decât o Revistă, Capital, The Money Channel, Radio Guerrilla, La Punkt, HotNews.ro, Ejobs, HRB Expert, Juridice, HRManager, ABC Antreprenori.

Despre TEDxBucharest

În spiritul “idei care merită împărtășite”, TED a creat TEDx, o platformă de evenimente locale, organizate independent, ce adună oameni care împărtășesc o experiență tip TED. TEDxBucharest s-a alăturat inițiativei internaționale încă de la început, din 2009, când au luat naștere și conferințele locale din întreaga lume.

Despre TED

TED este o organizație non profit devotată ideilor care se ghidează după dictonul Ideas Worth Spreading. A început acum 25 de ani ca o conferință de patru zile ținută în California și a ajuns astăzi o conferință globală care anual invită liderii lumii să-și prezinte ideile în 18 minute.

FotografulTAU-002-7342 FotografulTAU-005-7378 FotografulTAU-011-7456 FotografulTAU-016-7491 FotografulTAU-017-7495 FotografulTAU-030-7558 FotografulTAU-031-0666 FotografulTAU-033-0680 FotografulTAU-039-7564 FotografulTAU-041-0777 FotografulTAU-055-0909 FotografulTAU-064-0993 FotografulTAU-073-1094 TEDxBucharest -FotografulTAU-028-7555 TEDxBucharest_FotografulTAU-074-1336 TEDxBucharest_FotografulTAU-074-1492 TEDxBucharest_FotografulTAU-074-1755 TEDxBucharest_FotografulTAU-074-8314 TEDxBucharest_FotografulTAU-186-1117 TEDxBucharest_FotografulTAU-187-1126

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.