Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

FOTO: Premiera la Targul Tehnic International: DESIGNERII LOCALI PREZINTA DESIGN INDUSTRIAL ROMANESC 100%

0

Premiera la Targul Tehnic International Bucuresti [TIB] 2013:

DESIGNERII LOCALI PREZINTA DESIGN INDUSTRIAL.

ROMANESC 100%

Bucuresti | 16 – 19 octombrie | Romexpo

  

Designerii romani prezinta design industrial la Targul Tehnic International Bucuresti [TIB] 2013.

Bicicleta Pegas, a carei imagine a fost recent improspatata prin contributia designerului roman Ciprian Frunzeanu, Carcasele iPhone printate 3D ale designerului roman Irina Alexandru, unul dintre cei mai activi promotori ai designului industrial romanesc, Inhalatorul salin realizat de designerul Mihnea Ghildus, Castile audio ultramoderne realizate de Antonio Meze – acestea sunt doar cateva dintre obiectele de larga productie industriala aduse in atentia publicului de designerii romani care participa, prin intermediul BUCHAREST DESIGN CENTER, la editia 2013 a TIB | Romexpo | 16 – 19 octombrie.

Este pentru prima data cand, in cadrul unui eveniment de anvergura, designerii romani de produs participa cu un mesaj public adresat direct marilor producatori industriali.

„Este o initiativa cu scop 100% economic,  menita sa incurajeze colaborarea dintre marile branduri producatoare si designerii romani de produs.

Este un mesaj adresat direct marilor producatori – de a folosi resursele creative din Romania si este, in acelasi timp, un sprijin pe care BUCHAREST DESIGN CENTER si ROMEXPO il acorda comunitatii designerilor romani de produs, insuficient cunoscuti de catre marii producatori.

 

Sprijinim antreprenoriatul in design, iar dezvoltarea acestui sector in Romania nu poate fi decat un semn de evolutie si de ..normalizare a acestei tari”, declara Simona Buta, unul dintre fondatorii BUCHAREST DESIGN CENTER.  

Targul Tehnic International Bucuresti este cel mai mare eveniment romanesc dedicat inovatiilor tehnice. La editia anterioara a targului au participat peste 322 firme din 16 tari si peste 10.000 de vizitatori specialist. Tematica evenimentului cuprinde domenii ale industriei grele precum ingineria mecanica, masinile unelte, robotii industriali si, nu in ultimul rand, IT si software industrial.

Designeri participanti:

|AIRA Design Studio| Alexe Popescu & Radu Manelici | Andrei Avarvarii | Andrian Dumitrascu | Antonio Meze | Ciprian Frunzeanu | Dragos Dogaru | Matei Suciu | Mihnea Ghildus | Nicholas Ciuchindel | Paul Stet | Stefanel Barutcieff | Valentin Neda | Vlad Iorgulescu |

BUCHAREST DESIGN CENTER este platforma de promovare a designerilor romani de produs, in relatie cu publicul intern si cu pietele externe.

Lansat in 2012, BUCHAREST DESIGN CENTER a organizat deja peste 30 de evenimente de promovare a tinerilor designeri de produs in Romania si 2 evenimente de design internationale (sectiune romaneasca de design de produs in cadrul Graz Design Month 2013; eveniment dedicat la sediul Comitetului Economic si Social European de la Bruxelles, 2013).

Recent, BUCHAREST DESIGN CENTER a realizat co-productia si decorurile scurt-metrajului „Bucuresti, te iubesc”, cu Kira Hagi in rol principal si decorurile spatiilor destinate jurnalistilor din cadrul festivalului international “George Enescu” 2013, un proiect initiat si sustinut de UniCredit Tiriac Bank.

De asemenea, BUCHAREST DESIGN CENTER (in parteneriat cu Hansen Office Design) a semnat „FUTURE CORNER” –un spatiu dedicat obiectelor de design ale viitorului, cu ocazia evenimentului Internet & Mobile World 2013.

Alexe Popescu si Radu Manelici_City Bags

Antonio Meze_Freerider Skatecycle

Aira Design Studio_Mini Spa

Andrei Avarvarii_Audi Bonsai

Antonio Meze_Casti11Classics

Ciprian Frunzeanu_Pegas

Matei Suciu_VoomPC-2

Andrei Avarvarii_Lamborghini Minotauro

Valentin Neda_Pressure Cooker

 

Andrei Avarvarii_Hawk Classic Amelie

Web: www.bucharestdesigncenter.org

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.