Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

FOTO: Downtown Bucharest, „concurența” Centrului Istoric: traseul de vitrine, grădini și străzi cu stil

0

S-a lansat Downtown Bucharest, o marcă urbană pentru zona cu stil din centrul Bucureștiului

 

LansareDowntown_2Miercuri, 15 mai 2013, la Magazinul Eva din Bd. Magheru 9 s-a lansat Downtown Bucharest  – traseul de vitrine, grădini și străzi cu stil din Centrul Capitalei, un proiect urban de revalorizare  a zonei centrale delimitată de Piața Romană, Grădina Icoanei, Piața Universității și Grădina Cișmigiu. Proiectul a fost prezentat de inițiatori, DC Communication și Molecule-F.

În viziunea noastră, Downtown Bucharest este un proiect de zonificare și un motor de dezvoltare economică și socială a părții centrale delimitată de cele două mari piețe, Romană și Universitate, și de cele mai stilate grădini din centrul capitalei, Grădina Icoanei și Cișmigiu. Downtown poate deveni un brand al orașului, un spațiu reper pentru locuitori și, totodată, un traseu care să-i îndrume pe turiști să descopere oferta de shopping, cultură, artă, servicii de calitate din această parte din centrul Bucureștiului”, a declaratTeodor Frolu, Managing Partner, DC Communication.

„Downtown Bucharest reprezintă compoziţia perfect echilibrată a caracteristicilor care formează centrul unei Capitale cu care să ne mândrim. Prin Downtown Bucharest aducem în atenţia societăţii civile şi a tuturor entităţilor implicate în această zonă, importanţa unei experienţe urbane din care, cu siguranţă, nu lipseşte stilul”, a declarat Mirela Bucovicean, Fondator Molecule F.

Downtown Bucharest este conceput să devină un alt brand al capitalei, complementar cu Centrul Istoric. Bucureștiul, care aspiră să fie în sens plin o capitală europeană, trăiește încă din brandurile urbane definite prin planurile de urbanizare comuniste. Centrul Istoric reprezintă, de fapt, primul brand al capitalei apărut în ultimii 20 de ani. Șansa Bucureștiului de a fi o capitală contemporană stă inclusiv în indentificarea acelor zone și puncte de interes peste care se pot construi adevărate branduri urbane care să dea imagine și identitate orașului. Este suficient să pornești de la segmentările, fluxuruile și identitățile pe care orașul le impune deja și aceste branduri devin vizibile: Centrul Istoric, Downtown cu zona dintre Romană și Universitate, Triunghiul Muzeelor în Piața Victoriei, La Șosea pe Kiseleff, Esplanada – noul brand urban din preajma Bibliotecii Naționale.

LansareDowntown_1Prin Downtown Bucharest  vorbim de zona nucleu de la care s-a dezvoltat Bucureștiul modern – între Piața Romană, Grădina Icoanei, Piața Universității, Grădina Cișmigiu. Aici sunt concentrate cele mai importante clădirile istorice, operatorii culturali, instituții publice, serviciile turistice de calitate.  Dincolo de acestea, zona se distinge de la sine prin stil. Străzile, fie că vorbim de bulevardele mari precum Calea Victoriei sau Bd. Magheru sau de străduțele pietonale cochete, vitrinele și grădinile sunt acele note care au dat în secolul trecut tonul ideii că Bucureștiul ar fi micul Paris. Orice bucureștean recunoaște și ar recomanda, fără ezitare, acest traseu de vitrine, teatre, săli de spectacol, grădini și străzi cu stil din centrul capitalei. Dowtown Bucharest este, așadar, acest traseu și o marcă în devenire a orașului.

Proiectul Downtown Bucharest este, de fapt,unconcept unificator pentru oferta din centrul Bucureștiului și o platformă de colaborare pe care inițiatorii o propun tuturor părțile interesate de dezvoltarea zonei: operatori culturali, economici, societate civilă, reprezentanții primăriei Capitalei și a Primăriilor de sector.

Lansarea conceptului Downtown Bucharest a avut loc astăzi la Magazinul Eva și a reprezentat prima “ieșire” în public a campaniei de marketing activ a brandului pentru această zonă centrală. Magazinul Eva, care este și primul partener al campaniei va reprezenta pentru două luni, mai și iunie, punctul de prezentare și informare despre proiect. Cu această ocazie, fostul magazin de modă, o marcă ce dă identitate zonei, devine Magazinul Eva – Design Românesc. Magazinul va intra în perioada 15 mai – 15 iulie într-un experiment de design în care designeri români de top se alătură campaniei Downtown Bucharest și vor oferi o nouă nouă imagine vitrinelor de pe Bulevardul Mageru 9.  De luni până sâmbătă, spațiul este deschis cumpărătorilor care vor găsi aici cele mai recente creații ale designerilor: 109, Adelina Ivan, Carla Szabo, Carmen Secareanu, Ciprian Vrabie, Irina Schrotter, Kristina Dragomir, Lady Magpie, Murmur, Patzaikin, Venera Arapu.

În perioada 15 mai – 15 iulie, la Magazinul Eva din Bd. Magheru. Nr 9, bucureștenii sunt invitați să viziteze expoziția Eva – Design Românesc, într-un cadru care va fi simultan un punct de informare și o vitrină a proiectului Downtown Bucharest.

Downtown Bucharest este o inițiativă DC Communication și Molecule F.

Molecule F  este un proiect unic în România, un concept menit să adune la un loc viziunile celor care au demonstrat în timp calitatea designului lor. Lansată în 2010, Molecule-F.com este prima platformă de promovare şi vânzare dedicată în exclusivitate designerilor români de top.  Prin implicarea în numeroase proiecte creative legate de dezvoltarea şi imaginea brand-urilor, atât în mediul online cât şi offline, Molecule F şi-a câştigat renumele de etalon în industrie.

DC Communication este una dintre primele companii de comunicare strategică și relații publice din România, cu peste 18 ani de experiență în proiectarea și implementarea de soluții dedicate dezvoltării comunitare. 

LansareDowntown_3

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.