Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Finanţări de 37.000 $ pentru câştigătorii Competiţiei NESsT pentru Întreprinderi Sociale 2013

0

În 4 martie 2014 au fost anunţaţi câştigătorii celei de-a IV-a Competiție NESsT pentru Întreprinderi Sociale, organizată de către Fundaţia NESsT România, în parteneriat strategic cu Romanian-American Foundation, cu susţinerea Citi România, The CVC Capital Partners Foundation under the aegis of Fondation de Luxembourg şi Unicredit Foundation. 

DSC09380

În fiecare dintre comunităţile în care trăim există atât probleme sociale, cât şi potenţialul comunităţii de a le rezolva pe termen lung, cu resurse proprii. Cu această convingere, Fundaţia NESsT România lansează competiţii de întreprinderi sociale prin care invită atât persoane fizice sau juridice cât şi organizaţii non-guvernamentale să parcurgă un proces de planificare pentru dezvoltarea de întreprinderi sociale cu potențial de creștere și de impact în comunitățile vizate.

Din cele 83 de aplicații primite, 12 au fost invitate să intre în Competiția NESsT pentru Întreprinderi Sociale, beneficiind de workshop-uri și consultanță individualizată pe o perioada de 8 luni.

Pe baza planului de afaceri, a competențelor şi motivației echipei dar și a viziunii antreprenoriale, au fost selectați doi câștigători: Organizaţia Umanitară Concordia şi Proiect Mozaic.

Organizaţia Umanitară Concordia va primi o finanţare de 19.000 USD oferită de Unicredit Foundation şi The CVC Capital Partners Foundation under the aegis of Fondation de Luxembourg pentru dezvoltarea brutăriei Concordia, în timp ce proiectul Mozaic va primi o finaţare de 18.000 USD oferită de Citi Group şi The CVC Capital Partners Foundation under the aegis of Fondation de Luxembourg. Ambele organizaţii vor deveni membre ale portofoliului NESsT de întreprinderi sociale, beneficiind totodată de consultanţă individuală pentru consolidarea afacerii și creșterea impactului social pe termen lung.

Brutăria Concordia livrează produse de brutărie-patiserie în punctul de lucru din Mall Promenada București și pe baza unui sistem de comenzi. Brutăria reprezintă o rampă de lansare către piața muncii pentru tinerii aflaţi în dificultate care absolvă cursurile de brutar şi patiser-cofetar din cadrul Şcolii de Meserii Concordia. Veniturile din vânzări rezultate din activitățile întreprinderii sociale susțin cursurile atelierului de brutărie.

Proiect Mozaic are misiunea de a oferi locuri de muncă demne pentru persoane din grupuri vulnerabile, într-o activitate de producție care implică muncă manuală, dar și creativă, produsul principal fiind mozaicul.
Despre NESsT:
NESsT LogoNESsT este un catalizator pentru întreprinderile sociale din țările cu piețe în dezvoltare și din întreaga lume. NESsT își îndeplinește misiunea prin furnizarea de capital financiar, training-uri, mentorat și acces la piețe de desfacere unui portofoliu de întreprinderi sociale cu impact ridicat din țările cu piețe emergente. NESsT combină instrumentele și strategiile specifice sectorului de afaceri și al investițiilor de capital cu misiunea și valorile sectorului social, pentru a permite portofoliului său să planifice mai bine, să își îmbunătățească capacitatea de management, să se dezvolte și să își crească impactul social. / www.nesst.org

Despre Romanian-American Foundation:
Romanian-American Foundation este cea mai mare fundație finanțatoare americană din România, ce realizează investiții în antreprenoriat, educație și dezvoltare comunitară. Misiunea Romanian-American Foundation este promovarea şi consolidarea condiţiilor necesare unei economii de piaţă sustenabile şi a unei societăţi democratice care să asigure accesul la oportunităţi pentru toate segmentele populaţiei din România. Împreună cu partenerii săi, contribuie la cultivarea antreprenoriatului, îmbunătăţirea continuă a educaţiei, promovarea spiritului filantropic în cultura românească și accelerarea inovației. Constituirea capitalului RAF a fost posibilă prin investiţiile de succes realizate în sectorul privat de către Romanian-American Enterprise Fund (RAEF) în cei peste 15 ani de prezenţă activă în România./ www.rafonline.org

Despre Citi
Citi, una dintre cele mai importante companii internaţionale de servicii financiare, deţine 200 de milioane de conturi de clienţi în peste 160 de ţări din lume. Citi este prezentă în România din anul 1996 şi furnizează produse şi servicii financiare de înaltă calitate companiilor locale şi multinaţionale, intreprinderilor mici şi mijlocii, sectorului public și organizaţiilor non-profit. Informaţii suplimentare pot fi găsite la adresa www.citibank.ro.
La nivel global, Citi sprijină abilitarea economică și incluziunea financiară a persoanelor cu venituri mici și medii din comunitățile în care își desfățoară activitatea, colaborând îndeaproape cu o serie de parteneri din zona organizațiilor non-profit.
Citi investește în comunitate în principal prin intermediul Citi Foundation. Misiunea fundației este dezvoltarea oportunităților economice în comunitățile în care banca își desfășoara activitatea, cu scopul de a ajuta persoanele dezavantajate social să dobândească independența financiară.

 

Despre autor

avatar

NESsT este un catalizator pentru întreprinderile sociale din țările cu piețe în dezvoltare și din întreaga lume. NESsT își îndeplinește misiunea prin furnizarea de capital financiar, training-uri, mentorat și acces la piețe de desfacere unui portofoliu de întreprinderi sociale cu impact ridicat din țările cu piețe emergente. NESsT combină instrumentele și strategiile specifice sectorului de afaceri și al investițiilor de capital cu misiunea și valorile sectorului social, pentru a permite portofoliului său să planifice mai bine, să își îmbunătățească capacitatea de management, să se dezvolte și să își crească impactul social. www.nesst.org

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.