Finanțare de peste 75 000 lei pentru soluții moderne de învățare în școlile și liceele clujene. Data limită pentru depunerea aplicațiilor este 29 iunie 2012!

0

Finanțare de peste 65 000 lei pentru soluții moderne de învățare în școlile și liceele clujene. Data limită pentru depunerea aplicațiilor este 29 iunie 2012!

Fundația Comunitară Cluj (FCC) lansează cea de-a doua ediție a programului “Collegium. Excelență în Educație”, în cadrul căruia școlile și liceele clujene vor primi finanțare pentru implementarea de soluții moderne de învățare-predare.

Aplicațiile pot fi depuse online, pe collegium.fundatiacomunitaracluj.ro/Pagina-scolilor.html, iar data-limită este 29 iunie 2012.

Programul este susținut din Fondul Electrogrup, creat în cadrul FCC de compania cu același nume, și construiește un cadru practic prin care nevoile școlilor și liceelor clujene sunt puse în legătură cu ideile și soluțiile propuse de studenții facultăților cu profil tehnic.

Astfel, vor fi finanțate patru proiecte ale instituțiilor de învățământ clujene, de până la 15.000 de lei fiecare, implementate pe baza soluțiilor dezvoltate pornind de la propunerile studenților. De asemenea, pentru echipele de studenți implicate sunt disponible patru burse în valoare de 4.500 de lei fiecare.

“În cadrul acestui, finanțarea oferită școlilor și liceelor clujene este completată de expertiza studenților, care au la rândul lor oportunitatea să învețe în mod practic. Astfel că încurajăm o abordare aplicată în procesul de învățare și predare, atât pentru instituțiile de învățământ, prin tipul de proiecte pe care le vom susține, dar și pentru tineri – grupuri de studenți, masteranzi sau doctoranzi – care au astfel ocazia să se implice în mod direct în dezvoltarea proiectelor”, sublinază Simona Șerban, director executiv FCC.

Bursele vor fi acordate tinerilor selectați și vor acoperi costuri legate de instruire, de achiziționarea de materiale didactice sau de softuri sau unelte necesare în implementarea proiectelor. Studenții vor depune aplicațiile în luna octombrie, după centralizarea nevoilor din instituțiile de învățământ, când vor putea alege proiectul în care doresc să se implice

***

Fundația Comunitară Cluj pune în legătură nevoile și resursele Clujului. Stimulăm implicarea și inițiativa companiilor cu interes local și a clujenilor, pentru un oraș în care să îți facă plăcere să locuiești, să îți crești copiii, să studiezi. Valorile noastre sunt: transparența, profesionalismul, parteneriatul și impactul pe termen lung.

În perioada 2008-2011, am acordat finanțări în valoare totală peste 771.000 de lei pentru 116 proiecte destinate comunității clujene, dintr-o diversitate de domenii, și pentru 91 de burse, pentru elevi și studenți.

Electrogrup mobilizează și gestionează resurse în scopul sprijinirii financiare și manageriale a proiectelor de impact pentru dezvoltarea comunităților locale. În cadrul strategiei de implicare în comunitate, Electrogrup promovează în mediul business spiritul responsabilității sociale și al filantropiei, acționând în cadrul unor coaliții B2B pentru sprijinirea inițiativelor civice și comunitare.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează