Festivalul International de Teatru de la Sibiu / 28 mai – 6 iunie 2010

4

PROGRAMUL Festivalului International de Teatru de la Sibiu / 28 mai – 6 iunie 2010

Sibiu, 28 mai -6 iunie 2010 – Cel mai important festival anual de artele spectacolului din România
Al treilea ca amploare şi importanţă din lume!

Participanţi din 70 de ţări
Zilnic 35 000 de spectatori
350 de evenimente
66 de spaţii de joc

Cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu se va desfăşura în perioada 28 mai – 6 iunie 2010 şi va avea tema „Întrebări” / “Questions”. FITS, cel mai important festival anual de artele spectacolului din România şi al treilea ca amploare şi importanţă din lume, propune un program care aduce la Sibiu participanţi din 70 de ţări şi prezintă 350 de evenimente ce se desfăşoară în 66 de spaţii de joc, aşteptând zilnic 35 000 de spectatori. Companii de renume din domeniul artelor spectacolului, regizori români şi străini, critici, operatori din turismul cultural local şi regional, operatori culturali străini, zeci de mii de spectatori din comunitatea locală, regională şi internaţională se întâlnesc la Sibiu pentru a sărbători, pe parcursul a zece zile, creaţia şi creativitatea artistică în cadrul unui eveniment cultural ce urmăreşte promovarea reperelor valorice valabile la nivel mondial.

Oferta culturală a acestei ediţii este deosebit de bogată şi variată, cuprinzând de la producţii reprezentative ale marilor teatre româneşti, dar şi din străinătate, spectacole de stradă în oraşul vechi şi în cetăţile şi bisericile fortificate medievale din împrejurimile Sibiului, spectacole de teatru-dans, flamenco, balet, dans contemporan, teatru de păpuşi, spectacolele de lumini, de muzică, de pantomimă, până la conferinţe, dezbateri, expoziţii de fotografie şi pictură, lansări de carte,  instalaţii şi ateliere, care au loc atât în spaţii convenţionale, cât, mai ales, în spaţii neconvenţionale, transformând Sibiul într-o veritabilă capitală culturală a lumii.

Detalii despre eveniment si despre program pe sibfest.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

4 comentarii

  1. Pingback: Tweets that mention Festivalul International de Teatru de la Sibiu / 28 mai – 6 iunie 2010 | RomaniaPozitiva -- Topsy.com

  2. avatar

    Din pacate acceptarea RMGC ca si sponsor la acest festival imi provoaca amaraciune. Acesta este motivul pentru care eu si cativa prieteni am hotarat sa nu mergem la spectacolele de la Sibiu. Am ales Cluj Napoca si TIFF. Pacat pentru ca in goana dupa bani se accepta sponzorizari dubioase. By.

  3. Pingback: Magie la Sibiu. Teatru si foc. | RomaniaPozitiva

  4. avatar

    E cu siguranta ultima editie organizata de actuala conducerii a festivalului,asta daca nu vrem ca unul din putinele trademark-uri culturale romanesti sa dispara in nebula traditionala romaneasca.

Comentează