Festivalul Filmului European, Mai 2010

1

Festivalul Filmului European editia 2010, se intampla in cursul lunii mai in mai multe orase ale Romaniei. „Filme de tot felul” este tematica propusa de organizatori avand in program peste 50 de filme europene produse în ultimii doi ani. Aceste productii europene precum si multe alte suprize vor anima cea de-a XIV-a ediţie a Festivalul Filmului European!

Programul Festivalului de Film European 2010

  • Bucuresti 6-16 mai 2010
  • Brasov 13-16 mai 2010
  • Iasi 20-23 mai 2010
  • Targu – Mures 21-23 mai 2010
  • Timisoara 27-30 mai 2010

La fel ca în ediţiile trecute, filmele care vin la festival sunt “de tot felul”, pentru că acesta îşi propune să ne deschidă ușa către permanentul dialog dintre cinematografiile naţionale europene. Profilul festivalului este din ce în ce mai recognoscibil: o colecţie de poveşti extraordinar de diferite, spuse în stiluri pe cât de variate, pe cât de variată şi neaşteptată continuă să fie cultura europeană.

Colecţia de anul acesta este completată cu o selecţie din filmele prezentate în ediţiile anterioare ale FFE, o “colecţie vintage”, care ne oferă şansa să revedem, poate cu alţi ochi, unele dintre poveştile care au trecut proba timpului. Al cincilea “ambasador onorific” al Festivalului (după Cristi Puiu, Corneliu Porumboiu, Cristian Mungiu şi Marian Crişan) este Radu Jude, cineastul care a debutat anul trecut în lungmetraj cu filmul „Cea mai fericită fată din lume”. El va realiza clipul de promovare a festivalului şi va fi alături de organizatori în derularea acestuia. Actuala ediţie deţine deja câteva recorduri: cea mai bogată selecţie de filme de până acum acoperă cel mai mare număr de ţări participante şi călătoreşte în cel mai mare număr de oraşe din România.

Informatii complete pe site-ul festivalulfilmuluieuropean.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.