Festivalul de Muzică şi Film în aer liber la IASI: 9 zile, 9 filme, 9 culturi

0

9 zile, 9 filme, 9 culturi, Festivalul de Muzică şi Film în aer liber >multicolor

Cu o mulţime de studenţi străini, Iaşul este un oraş multicultural în care sunt prezente, sub diferite forme, culturile lumii. Creat din dorinţa de a promova atât culturile cât și cinematografia străină, Festivalul de Muzică şi Film în aer liber <multicolor, organizat de asociaţia Iniţiativa Erasmus Iaşi și de asociația AsdMARK, a ajuns anul acesta la cea de-a cincea ediţie. Plimbările de seară, atmosfera relaxantă, muzica și filmele bune, precum şi diversitatea culturală se întâlnesc în Copou, pe Esplanada Casei de Cultură „Mihai Ursachi”, în perioada 17 – 25 mai 2013.

Un exemplu de interculturalitate, proiectul >multicolor dorește să promoveze 9 culturi și în special, muzica și filmul acestora prin activități adresate tuturor oamenilor pasionați de expediții culturale. Mai mult, festivalul include diverse activități complementare, cu scopul de a promova cele 9 culturi straine, adresându-se tuturor persoanelor pasionate de acest gen de experiențe culturale.

Cele 9 ţări promovate în acest an sunt: Norvegia, Germania, Franța, Marea Britanie, Chile, Italia, Austria, Grecia şi, bineînţeles, România.

Fiecare zi a festivaului va fi dedicată uneia dintre cele 9 ţări, iar toate activităţile se vor desfăşura în aer liber, tocmai pentru a facilita accesul unui număr cât mai mare de persoane. Astfel, începând de vineri, 17 mai, ieşenii care doresc să pătrundă în atmosfera multiculturală, sunt aşteptaţi în parcul Copou. În timpul zilei vor fi difuzate melodii din repertoriul „ţării zilei” pe strada Lăpuşneanu şi în librăriile Anticariat „Dumitru I.Grumăzescu”, iar seara după ora 20:00, în Copou, vor fi proiectate filme. Nu doar cinefilii se pot bucura de o experiență multiculturală.

Pentru participanți organizatorii au pregătit tombole cu premii surpriză în fiecare seară a festivalului.

Alte detalii, precum şi programul festivalului pe zile le găsiţi pe pagina web a evenimentului www.festivalulmulticolor.ro

multicolor iasi

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează