Explore Camino

1

Explore Camino – conferinta despre Camino de Santiago
Camino e un drum strabatut de calatori din intreaga lume aflati in cautarea sensului vietii sau a unor experiente culturale de neuitat. Pentru prima data in Romania, o conferinta dedicata Camino de Santiago isi propune sa aduca acest drum de pelerinaj in atentia romanilor si sa creeze un spatiu de impartasire a experientelor celor care l-au parcurs deja. Proiect al pasionatilor de Camino, Explore Camino (http://www.explorecamino.ro) are loc sambata, 27 martie, incepand cu ora 13:30, la sala Tinerimea Romana din Bucuresti. Intrarea este libera.

Camino de Santiago sau pe scurt „Camino”, este un drum de pelerinaj care traverseaza Spania de la Est, de la poalele Muntilor Pirinei pana la Vest in orasul Santiago de Compostela, capitala regiunii spaniole Galicia. Drumul de 900 km atrage mii de calatori anual care strabat cu rucsacul in spate peisaje variate, localitati traditionale si numeroase puncte de interes cultural, gastronomic si istoric.

Cu o traditie de peste 1000 de ani, acest drum s-a format datorita pelerinilor care veneau inca din Evul Mediu la mormantul Sfantului Iacob, fiind considerat al treilea pelerinaj crestin dupa Ierusalim si Roma. In prezent, motivatia religioasa s-a estompat, iar Camino este strabatut anual de mii de calatori din intreaga lume, cu motivatii extrem de diverse.

Camino are darul de a-si lasa amprenta in sufletele oamenilor care il parcurg. De aceea toti cei implicati in proiect, povestitori si echipa, sunt fosti pelerini pentru care aceasta calatorie a avut o semnificatie aparte.

Dorinta lor este sa faca cunoscut Camino de Santiago in Romania, sa adune povestiri de pe drum si informatii practice pentru cei care ar vrea sa-l parcurga. In plus, publicul va fi asteptat cu o expozitie de fotografii si… prajiturele de casa.

Vorbitori
·    Veronica Dragoi –  proprietar Friends Hostel, autor al cartii „Camino – o calatorie care mi-a schimbat viata”. A parcurs Camino de doua ori, pe jos.
·    Ion Nicolae – profesor universitar doctor de geografie, autor de manuale. A parcurs Camino de doua ori, pe jos.
·    Ramona Venturini – profesor de germana, astrolog, autor al cartii “Pelerini la Santiago de Compostela – Jurnalul celor 900 de km perpedes din Pirinei pana la Atlantic pe Camino”. O iubitoare a Camino, a parcurs traseul de patru ori pe jos.
·    Richard Reese – managing partner Human Invest, cetatean olandez care locuieste in Bucuresti. A parcurs Camino o data, cu bicicleta.
·    Francesca Dogaru – studenta si actrita colaboratoare a Teatrului Masca. A strabatut Camino cu bicicleta, o data.
·    Marcel Doros – speolog, instructor de arte martiale. A tinut numeroase prezentari despre Camino, drum pe care l-a parcurs deja de doua ori, pe jos.

Echipa Explore Camino
·    Catalina Murariu – coordonator proiect. In viata cotidiana este marketing manager Elevate. A parcurs Camino de doua ori, pe jos.
·    Alex Spineanu – grafica si fotografie. Grafica si fotografie, asta face si in afara proiectului, sub umbrela Loud Images. A mers pe jos pana la Santiago, o data.

Proiectul este sustinut de Institutul European al Itinerariilor Culturale.
Parteneri media: Dor de Duca, 121.ro, Port.ro, PRwave, Revista Vacante si Calatorii, Travel.prwave.ro
______________
Catalina Murariu, coordonator proiect
E-mail: catalina@explorecamino.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.