Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

EXCEPȚIONAL: România este vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Dezbateri Academice!

1

UPDATE: Vezi și aici mai multe informații și fotografii

În Chennai (India) a avut loc Finala ESL (non-nativi) a Campionatului Mondial de Dezbateri Universitare, finala în care România a fost reprezentată de o echipă de la Universitatea „Babes Bolyai” din Cluj.  Echipa românească este formată din Radu Cotarcea și Octavian Buta și au jucat împotriva echipelor Lund A, Berlin A și Belgrade B.

România este vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Dezbateri Academice

Radu Cotarcea a obţinut şi locul al VI-lea din lume la vorbitori, la Campionatul Mondial de Dezbateri Academice, de la Chennai, India, potrivit MEDIAFAX

 Nu este prima performanță de acest tip la nivel internațional. Echipa românească formată din Radu Țigănaș (23 de ani) și Șerban Pitic (25 de ani) a câștigat turneul internațional de dezbateri academice pentru studenți SOAS IV, categoria ESL (English as a Second Language) organizat anual la Londra (octombrie). În clasamentul pe vorbitori, Șerban Pitic a ocupat locul întâi, iar Radu Țigănaș locul al doilea.

 

Despre ARDOR 

 

logo ARDOR fbAsociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica (ARDOR) este o organizatie neguvernamentala, non-profit, înfiintata în anul 1998.

Din 2002 ARDOR are o structura descentralizata, fiind compusa din sase organizatii regionale: ARDOR Banat,ARDOR TransilvaniaARDOR MunteniaAsociatia Transilvana Disputa -in limba maghiara,Asociatia de Educatie Sociala siClubul de Dezbateri Academice Iasi(membru asociat) care au aceeasi misiune: sustinerea educatiei prin dezbateri, promovand dialogul argumentat si gandirea critica.

In cei peste 12 ani de la înfiintare (continuand un program educational deschis in 1994), mii de studenti si profesori din cele cateva zeci de cluburi de debate din licee si universitati compun comunitatea ARDOR la nivel regional, national si international, dezbatand teme care situate de multe ori in avangarda dezbaterilor publice din societatea civila romaneasca.

Programele de educatie pentru cetatenie activa, anti-discriminare sau anti-coruptie completeaza programele traditionale competitionale ale asociatiei.

ARDOR este partenera cu organizatii si institutii guvernamentale si non-guvernamentale cu care impartaseste valori comune. Din 1998 este membru fondator al IDEA (International Debate Education Association), facilitand programe si schimburi educationale intre elevi, studenti si profesori cu organizatii din tarile membre IDEA.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. avatar
    monica mocanu on

    Multumim, Romania Pozitiva, pentru tot sprijinul pe care ni-l oferiti!
    Sunteti un spatiu de normalitate si suport si ne bucuram sa fim prieteni cu voi:)

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.