EXCEPȚIONAL: România este vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Dezbateri Academice!

1

UPDATE: Vezi și aici mai multe informații și fotografii

În Chennai (India) a avut loc Finala ESL (non-nativi) a Campionatului Mondial de Dezbateri Universitare, finala în care România a fost reprezentată de o echipă de la Universitatea „Babes Bolyai” din Cluj.  Echipa românească este formată din Radu Cotarcea și Octavian Buta și au jucat împotriva echipelor Lund A, Berlin A și Belgrade B.

România este vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Dezbateri Academice

Radu Cotarcea a obţinut şi locul al VI-lea din lume la vorbitori, la Campionatul Mondial de Dezbateri Academice, de la Chennai, India, potrivit MEDIAFAX

 Nu este prima performanță de acest tip la nivel internațional. Echipa românească formată din Radu Țigănaș (23 de ani) și Șerban Pitic (25 de ani) a câștigat turneul internațional de dezbateri academice pentru studenți SOAS IV, categoria ESL (English as a Second Language) organizat anual la Londra (octombrie). În clasamentul pe vorbitori, Șerban Pitic a ocupat locul întâi, iar Radu Țigănaș locul al doilea.

 

Despre ARDOR 

 

logo ARDOR fbAsociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica (ARDOR) este o organizatie neguvernamentala, non-profit, înfiintata în anul 1998.

Din 2002 ARDOR are o structura descentralizata, fiind compusa din sase organizatii regionale: ARDOR Banat,ARDOR TransilvaniaARDOR MunteniaAsociatia Transilvana Disputa -in limba maghiara,Asociatia de Educatie Sociala siClubul de Dezbateri Academice Iasi(membru asociat) care au aceeasi misiune: sustinerea educatiei prin dezbateri, promovand dialogul argumentat si gandirea critica.

In cei peste 12 ani de la înfiintare (continuand un program educational deschis in 1994), mii de studenti si profesori din cele cateva zeci de cluburi de debate din licee si universitati compun comunitatea ARDOR la nivel regional, national si international, dezbatand teme care situate de multe ori in avangarda dezbaterilor publice din societatea civila romaneasca.

Programele de educatie pentru cetatenie activa, anti-discriminare sau anti-coruptie completeaza programele traditionale competitionale ale asociatiei.

ARDOR este partenera cu organizatii si institutii guvernamentale si non-guvernamentale cu care impartaseste valori comune. Din 1998 este membru fondator al IDEA (International Debate Education Association), facilitand programe si schimburi educationale intre elevi, studenti si profesori cu organizatii din tarile membre IDEA.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Un comentariu

  1. avatar
    monica mocanu on

    Multumim, Romania Pozitiva, pentru tot sprijinul pe care ni-l oferiti!
    Sunteti un spatiu de normalitate si suport si ne bucuram sa fim prieteni cu voi:)

Comentează