Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Eleganţă, rafinament şi artă la Valentine’s Day Charity Ball

1

Sâmbătă, 11 februarie, la Hotel Pullman World Trade Center va avea loc Valentine’s Day Charity Ball 2012, ediţie jubiliară care marchează 10 ani de activitate ai fundaţiei Blue Heron. Evenimentul va fi o gală a generozităţii, frumuseţii, eleganţei şi bunului gust. Fundaţia Blue Heron a pregătit invitaţilor săi momente de excepţie, prezentări de ţinute de lux şi bijuterii unicat.

Vestimentaţiile exclusiviste şi creaţiile celor mai talentaţi bijutieri vor fi puse în valoare de finalistele competiţiei Miss Universe România. Familiarizate atât cu lumina reflectoarelor, cât şi cu susţinerea cauzelor societăţii civile prin activităţi de voluntariat, tinerele s-au implicat activ în organizarea momentelor dedicate modei care vor face parte din programul Valentine’s Day Charity Ball.

Valentina Ionescu, vedetă TVR, îşi aduce contribuţia şi la această ediţie, ca în fiecare an, atât la organizarea galei, cât şi în calitate de prezentator, ea fiind gazda invitaţilor în seara de 11 februarie.

„Sunt mândră să fac parte din echipa de organizare a Valentine’s Day Charity Ball şi să prezint balul pentru cea de a cincea oară. Am remarcat schimbarea pe care activitatea fundaţiei o aduce în viaţa tinerilor dezavantajaţi din România, iar asocierea Organizaţiei Miss Universe România cu acest proiect contribuie la schimbarea mentalităţii potrivit căreia frumuseţea este incompatibilă cu inteligenţa şi implicarea reală în cauzele societăţii civile. Atât la nivel personal, cât şi prin intermediul Miss Universe, susţin demersurile fundaţiei şi mulţumesc fondatorilor Blue Heron pentru faptul că au investit un milion de dolari în educaţia tinerilor dezavantajaţi din România”a declarat Valentina Ionescu, Director Executiv al Organizaţiei Miss Universe România şi prezentator TVR.

Iubitorii de artă vor avea oportunitatea de a achiziţiona piese din colecţii exclusiviste oferite în cadrul Valentine’s Day Charity Ball de către Artmark, partener al evenimentului şi în anul 2012.

Andreea Marin Bănică, laureată a distincţiei Forget-Me-Not pentru anul 2012, va fi prezentă la eveniment şi se alătură pe această cale cauzei umanitare susţinută de fundaţia Blue Heron.

De la colecţii de artă exclusiviste la prezentări de modă şi momente muzicale oferite de artişti de renume, oaspeţii Valentine’s Day Charity Ball vor avea şansa şi în acest an să se bucure de un întreg spectru al eleganţei, rafinamentului şi frumuseţii. Prin prezenţa şi susţinerea oferită de participanţi, Fundaţia Blue Heron va oferi 50 de burse universitare suplimentare în anul următor. Până în prezent, programul de burse universitare Blue Heron a sprijinit 160 de tineri provenind din centrele de plasament din România, 60 dintre aceştia fiind în prezent absolvenţi şi aflându-se la începutul unor cariere promiţătoare.


Despre Fundația Blue Heron
www.blueheronfoundation.org

Înființată în anul 2002 la Los Angeles, Fundația Blue Heron oferă cel mai complex program de burse universitare tinerilor abandonați sau orfani din România, care include acoperirea taxelor de școlarizare, bani de buzunar, susținerea participării la cursuri de dezvoltare personală și profesională şi un program inovator de mentorat și voluntariat.

Programul de Burse Universitare Blue Heron se derulează în colaborare cu Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale – Direcţia Generală Protecţia Copilului. Pentru mai multe informaţii – www.copii.ro

Fundația Blue Heron este una dintre puținele organizații non-guvernamentale din România ai cărei fondatori acoperă toate costurile administrative. Astfel, donațiile și contribuțiile financiare ale susținătorilor sunt folosite integral pentru burse. Dintre cei 160 studenți beneficiari 46 au absolvit deja și se află la începutul unor cariere promițătoare.

Înainte de înființarea Programului de Burse Universitare în anul 2005, între 2002-2005, Fundația Blue Heron, în colaborare cu DGASPC din diferite zone ale țării, a investit $200.000 în angajarea de referenţi educaţionali adiţionali în cadrul centrelor de plasament, în construirea unor locuri de joacă, precum și în programe pentru copii instituționalizați sau bolnavi în fază terminală.

Programul de burse universitare şi transformare personală al Fundaţiei Blue Heron este replicat în Bosnia şi în prezent Fundaţia conduce tratative pentru posibila replicare a programului şi în alte ţări ale lumii.

Până în prezent, Fundația a strâns 1.000.000 de dolari de la 730 de donatori din Statele Unite și România şi a motivat 300 de voluntari sa se implice in activitățile fundației, aceştia efectuând peste 10000 ore de volunariat care au avut impact semnificativ asupra dezvoltării personale şi profesionale a 2860 de copii orfani și abandonați.

Susţinătorii principali în ultimii 5 ani: Anastasia Beverly Hills, AutoKlass Group, Carrefour, Cellini, CertInvest, Class Living, CocaCola, Cris-Tim, Debenhams, Diverta, EuroJet, Eva Culture, Fundaţia Dinu Patriciu, Gett’s Salons, Marsh România, Maseratti, Mercedes, Merchants Bank of California, NetJets, NNDKP, Optim Consulting, Pictet Banque, Powerstorm, Rafael & Son Diamonds, Raiffeisen Bank, Residence Hotels, Romanian International Bank, RTC Holding, Seeds for Success, Shakti Holistic Health and Wellness, SIM Plus, Sinclea, SOCAR, Sunseeker Yachts, tetatet.ro, TransAir, Unirea Medical Center şi Universitatea Româno-Americană.

Parteneri VDCB 2012: Hotel Pullman, Artmark, Organizatia Miss Universe România, If Magic,  Leo & Leo, Akcees Education, Marbo Trading, Gett’s, Make up by Cristian Buca

Parteneri media VDCB 2012: Cocor Media Channel, Revista Tango, Luxury Magazine, Photo Magazine, Business Review, Business Woman, Beau Monde, The Investor, Marie Claire, Lume Buna, Romania Pozitivă, Business Cover, Business Live, WebPR, Metropotam, Afterhours.ro, VIPStyle.ro, 121.ro, Amelie.ro, Realitatea.net, BestMusic.ro, Kudika, Ziare.com, tetatet.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.