Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Editia a doua a Bucuresti Docuart Fest: Nevoia de a aduce trecutul in actualitate. VEZI PROGRAMUL!

0

A doua editie a festivalului de film documentar romanesc Bucuresti Docuart Fest, se desfasoara, in acest an, in perioada 26 – 29 septembrie 2013,  la Cinemateca Eforie, eveniment organizat  de Asociatia Docuart cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National, cu intrare libera.

VEZI PROGRAMUL! Program-Bucuresti Docuart Fest

Bucuresti Docuart Fest te invita sa vizionezi 43 de filme documentare, sa participi la 3 master class-uri cu personalitati din industria media si cinematografica si la diverse discutii libere cu realizatorii de documentare proiectate in afara sectiunii competitionale.

Temele alese pentru sesiunile de master class sunt printre cele mai diverse, in ordinea desfasurarii. “Popor, naţiune, patriotism” este tema aleasa de Razvan Butaru-producator TVR; despre “Estetica in filmul documentar” ne va povesti profesorul Francisc Mraz, iar in ultima zi de master class, adica sambata 28 septembrie, regizorul Thomas Ciulei va face lumina asupra asupra temei “Documentarulul de autor”. La cele trei sesiuni de master class sunteti asteptati in zilele de 26, 27 si 28 septembrie, la cinemateca Eforie, dimineata la ora 10:00. Intrarea este libera” – Daniela Apostol, project manager Bucuresti Docuart Fest.

La cele doua sectiuni competitionale puteti ajunge pe 26, 27 si 28 septembrie, incepand cu ora 13:00

Cele 4 seri de festival sunt  destinate documentarelor contemporane: „Vorbitor” – regia Radu Muntean si Alexandru Baciu, „Turn Off the Lights” regia Ivana Mladenovic, „8 Martie” – regia Alexandru Belc si „Gone Wild”- regia Dan Curean, proiectiile fiind insotite de mese rotunde cu realizatorii documentarelor.

Mai multe detalii pe www.docuart.ro, sectiunea festival.

Fiindca este important sa ne cunoastem trecutul, si ce mod mai bun de a-l cunoaste decat a-l avea ruland in fata ochilor, va aducem si o parte dintre primele productii cinematografice romanesti. Incepand cu aceasta editie, in cadrul festivalului va exista o sectiune numita “File de istorie cinematografica” cu scopul de a face cunoascut patrimoniul cinematografic romanesc”, Daniela Apostol, project manager Bucuresti Docuart Fest.

Lista cuprinde 8 titluri: BUCURESTII, Kurt Wesse, Paul Calinescu 1936; TARA MOTILOR, Paul Calinescu, 1939; STRINGETI BANI ALBI PENTRU ZILE NEGRE, Jean Georgescu, 1941; VITICULTURA, Witold Klimowicz, Paul Calinescu 1942; PORTELANUL ROMANESC, Ion Cosma, 1943; NUNTA CIOBANEASCA, Ion Bodan, 1957; ZECE ZILE IN ROMANIA, Ion Rodan, 1957; CASA DE PE STRADA NOASTRA, Mircea Saucan, 1957.

Filmele vor fi proiectate in ultima zi de festival, duminica 29 septembrie, de la ora 14:00, proiectia fiind prezentata de Conf. Dr. Univ. Marian Tutui, manifestarea fiind sprijinita de CNC (Centrul National al Cinematografiei).

Se resimte o nevoie de a aduce trecutul in actualitate, sub o forma in care prezentul sa nu se asemene unei forme fara fond. Este necesara constientizarea fondului pe care construim astazi, iar acest proces este cu atat mai realizabil cu cat resursele nu lipsesc. DOCUART propune constientizarea fondului printr-o alternativa cinematografica. Pentru festival au fost alese doar cateva dintre sutele de role de film prafuite, gazduite de Arhiva Nationala de Filme. Daca sonoritatea numelor nu are efectul scontat, atunci imaginile cu siguranta il vor avea” – Daniela Apostol, project manager Bucuresti Docuart Fest.

 

Ce altceva mai cuprinde experienta Bucuresti Docuart Fest? Depinde doar de voi!

Noi va oferim intrarea libera la festivalul ce promite sa fie pe gustul fiecarui iubitor de frumos. Va servim o felie de viata si stiind cat de insetati veti fi dupa asta, am asigurat sucurile si berea din partea casei.  Pentru toate acestea dorim sa multumim sponsorilor care investesc in acest fenomen, cum ne place noua sa il numim, si nu in ultimul rand dumneavoastra ca ne sunteti aproape! – ECHIPA Bucuresti Docuart Fest

www.facebook.com/docuart

www.docuart.ro

foto_C1_docuart

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.