Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sprijina echipa Special Olympics România!

0

Fundația Special Olympics din România

Campioni olimpici și mondiali împreună cu  o serie de persoane publice din Romania  susțin participarea echipei Special Olympics România la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics de la Atena, Grecia!

În perioada 25 iunie – 4 iulie o delegație de sportivi Special Olympics va participa la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics de la Atena, Grecia.

Delegația Special Olympics România a plecat luni, 20 iunie, la ora 15,35, de pe Aeroportul Henri Coandă, către Salonic pentru a-si începe marea aventură cu Programul de Host Town, din cadrul jocurilor Mondiale SO 2011! Timp de zece zile, cincizeci de sportivi cu și fără dizabilități intelectuale, împreună cu antrenorii lor, vor participa la competiții de atletism, baschet unificat, bocce, gimnastică artistică și tenis de masă. Competițiile Special Olympics din cadrul Jocurilor Mondiale se vor  desfășura în aceleași locații în care s-au desfășurat și Jocurile Olimpice. Componenții lotului Special Olympics România provin din diferite zone ale țării: Târgoviște, Suceava, Bacău, Ilfov și București.

Personalități din lumea sportului, precum Doina Melinte, Andreea Răducan, Otilia Bădescu, Helmuth Duckadam, Carmen Tocală și Cristian Țopescu, susțin participarea echipei Special Olympics România la acest eveniment internațional. Lor li s-au alăturat și alte persoane publice din România ce și-au arătat susținerea față de sportivii Special Olympics: Horia Brenciu, Giulia Anghelescu, Guess Who, Cornel Ilie (VUNK), Cori Grămescu, Mihai Dragomir, Daniel Buzdugan, Eugene Al Pann. Aceștia își vor arăta susținerea donând câte un obiect personal pentru o strângere de fonduri organizată pentru a sprijini participarea delegației României la Jocurile Mondiale de la Atena, precum și activitățile Fundației Special Olympics în România.

În acest sens, până la sfârșitul lunii august se va desfășura o campanie de strângere de fonduri prin vânzarea de bilete la tombola care va avea ca premii obiecte oferite de persoanele publice implicate în campanie. Costul unui bilet de tombolă este 25 lei și poate fi achiziționat de pe site-ul Special Olympics http://www.specialolympics.ro/.

Mulțumim tuturor acestor personalități care prin gestul lor sprijină Fundația și sportivii Special Olympics! Prin intermediul antrenamentelor si competitiilor sportive, Special Olympics  îmbunatateste vietile persoanelor cu dizabilitati intelectuale si, totodata, viețile celor care îi înconjoară. Bucuria sportivilor de a fi premiați și apreciați de comunitate reprezintă împlinirea misiunii noastre, iar noi suntem onorați de întâlnirea cu campioni speciali la fiecare eveniment Special Olympics!” spune Cristian Ispas, Directorul Național al Fundației Special Olympics din România.

 

“De prea multe ori persoanele cu nevoi speciale întâmpină dificultăți mari ca urmare a acțiunilor altor persoane fără nevoi speciale care nu știu cum să se comporte. Special Olympics a adus persoanele cu dizabilități în atenția comunității; le-a încurajat arătându-le respectul nostru pentru curajul și puterea lor. Împreună dovedim lumii că există copii și adulți pentru care dorința și voința sunt mai importante decât victoria. Sunt oameni care simt că se gândește cineva la ei, oameni care au abilități mai importante decât dizabilitățile lor, oameni care au prin sport o șansă în plus să se exprime.Cristian Țopescu, Membru în Comitetul Director al FSOR

Jocurile Mondiale Special Olympics de la Atena aduc laolaltă celebrităţi internaţionale, demnitari, conducători de state şi lideri din domeniul educaţiei, sănătăţii, afacerilor şi sportului, toţi prezenţi pentru a susţine mişcarea Special Olympics. La acest eveniment de clasă mondială vom sărbători triumful spiritului uman şi curajul a 7.500 de sportivi Special Olympics din peste 172 de ţări, care vor concura la 22 de discipline sportive, arătând lumii potenţialul nelimitat pe care-l au persoanele cu dizabilităţi intelectuale.

Fundaţia Special Olympics din România (FSOR) a fost înfiinţată în noiembrie 2003, ca parte integrantă a mişcării sportive internaţionale Special Olympics. Special Olympics contribuie la integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, încurajând comunicarea prin sport. Special Olympics oferă persoanelor cu nevoi speciale şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi calităţile sportive prin intermediul programelor de pregătire şi a evenimentelor competitionale. Astfel, sportivii Special Olympics au ocazia de a deveni membri activi ai familiei şi ai comunităţii din care fac parte. Special Olympics constituie o experienţă care insuflă energie, sănătate, încredere în sine şi bucuria de a trăi.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.